- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen egeret válasszak?
- Objektívek topikja
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tbor
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Belkin wireless routert, a dobozán a következő típusjel/verziószám szerepel: F5D7230ee4, ver 7001ee
A DDWRT wiki szerint [link] nem tudom eldönteni, hogy jó lenne-e rá a DDWRT firmware. Ha igen, elképzelhető hogy képes lenne erre a sok jóra ? (WPA/TKIP, WPA2 érdekelne leginkább).
Olvasom, hogy a linksys wrt54gl jó, de ez a Belkin nagyon jó árban lenne (kb 7k) és elvileg élettartam garija van.
Tudom láma kérdés, de a routerek "nem wireless" portjai által nyújtott kapcsolat rosszabb lehet mint egy sima hálókártya esetén ? Egy gépet kötnék rá fixen + egy laptop menne wireless, annak meg nem lennék nagyon igényes a kapcsolatára, csak internetböngészésre használnám.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Tbor
tag
Sziasztok !
A T-home által adott Pirelli routerrel nem vagyok megelégedve, szakadozik a net, nagy ping időket mér és szerintem lassú. Ki lehet cserélni egy gigabites modellre ? Mit ajánlanátok ?
Köszi, üdv:
Tbor -
Tbor
tag
@laszak, @Gubek-Einste, @Soma1, köszönöm a válaszokat. Van IPTV-m is sajnos...
A kábeles kacspolattal jelentkeznek inkább a problémák, a Wifi elég jól megy. Azt tapasztalom, hogy néha teljesen leáll a net, megakad 20-30 másodpercre, vagy még tovább. Próbáltam mindig újraindítani, talán ha frissen indul akkor mintha jobb lenne a helyzet, de aztán egy idő után megint produkálja a hibát.
Nemigen értem, olyan mintha nem bírná a hardver, pedig nincs extrém igénybevételnek kitéve. A menüje is elég szokatlan, a régi Linksys-t sokkal jobban szerettem, pláne a finom dd-wrt-vel.
Majd próbálom nyüstölni őket, hogy rossz az eszköz és cseréljék ki. Csak nehogy még rosszabb legyen. Egyszer bejelentettem, akkor frissítettek firmware-t távolról, meg regisztrálták a hálózaton (addig nem volt ???), de nem oldotta meg az ügyet.
Ha még van valami tippetek, mit próbáljak ki, ne fogjátok vissza magatokat
-
Tbor
tag
Sziasztok!
Egy nagyobb, töbszintes házba költözünk és érdekelne, hogy mi a legjobb router a piacon amit ajánlani tudtok. Most TP Link WDR 3600 (N600)-am van gargoyle firmware-rel de nem szeretnék sokat foglalkozni a routerrel, olyan kéne ami erős, stabil és a gyári firmware is versenyképes.
Három modellt néztem ki, ezek nincsenek az összefoglalóban:
- Asus RT-AC3200 (ez tűnik a legjobbnak)
- Asus RT-AC88U
- Netgear Nighthawk R7800Sokféle kapcsolatot kéne kezeljen ami előfordul manapság (PC-k, laptopok, tabletek, NAS, telefonok, nyomtató, TVk) extraként egy Samsung Smartthings Hub-ot meg 3 db Nest termosztátot szóval bírni kellene a tempót. PIA VPN-em van, ha azt is tudná futtani jó lenne. A mostani TP-Link-et esetleg bevetném repeater-ként, arra jó lenne?
Ti mit javasoltok?
Köszönöm:
Tbor -
Tbor
tag
válasz Multibit #53235 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
Én is olvasgattam időközben és sokan odavannak az Ubiquiti megoldásokért. Konkrétan ezt ajánlják:
- Edgerouter lite:
- ilyen access point-tal: Unifi AP Pro, vagy lite modellekkel, elvileg utána csatlakoztathatok egy másik AP-t bárhová,Be tudnám ezeket is szerezni. Értem, ha nincs velük tapasztalat, de ránéznétek kérlek, hogy ezek ígéretesek-e? Én nem értek hozzá ezen a szinten.
Még egyszer köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Autós topik
- BMW topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- bontatlan, új Motorola Razr 40 8 GB/256 GB zöld színű kihajtható (flip) telefon 2026.aug-ig garis
- Eladó Nintendo Switch V2
- Lenovo 775 PC E7500 4GB DDR2 HD5570 1GB 160GB HDD WIN10
- Samsung Galaxy Flip 4 Pink Gold 8/256 gyári fólia, karc mentes
- PCIE X4 hangkártyák - Xonar, Crosshair, X-Fi Titanium FATAL1TY
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest