Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hun_Banderas

    csendes tag

    Sziasztok!

    Éppen wi-fi router vásárlása előtt állok és ezzel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
    A jelenlegi router egy néhány ezer forintos, belépő szintű TP-LINK modell (TL-WR-740N), mivel annak idején nem volt különösebben fontos szempont az ideális teljesítmény, csak annyi, hogy éppen legyen valami. Azonban manapság már komolyabb mértékben kihasználjuk a vezeték-nélküli médiumot a házban (laptop, mobil, időnként SmartTV) és sajnos már a szomszédos szobában is gyakran komoly teljesítmény problémákba ütközünk. Részben ezért is döntöttem egy komolyabb darab beszerzése mellett. Összességében nem panaszkodhatom a wifi szennyezettségre, mivel egyedül a szomszéd jele szűrődik át időnként 2.4Ghz-en, de az is teljesen más csatornán működik, mint a miénk. Szóval ilyen tekintetben nincs probléma.

    Egy olyan dual-band routert keresnék, mely megbízhatóan működik, nem jön zavarba az 2.4Ghz-es és az 5Ghz-es tartományban sem és stabilan ki tudja szolgálni a régebbi eszközöket is. Ezenfelül azért megbirkózik 1-2 fallal, vagy csukott ajtóval (Sajnos a router elhelyezkedése nem nevezhető ideálisnak, de körülményes lenne áthelyezni máshova. Remélem nem lesz szükség jelerősítőre). Vezetéken csak 1 darab (Gigabit) port lenne egyenlőre kihasználva. Valahol a 10e és 25e Ft-os tartomány között keresnék egy ideális darabot. (ha megéri, akkor sikítva de még a 30e Ft is belőhető max plafonnak)

    Az alábbi modellekkel szemezgettem eddig leginkább (más modell is szóba jöhet):
    - TP-Link Archer C1200 AC1200 - Többségében pozitív véleményeket olvastam róla és a 3 antenna sem hátrány, de többek is gyakori újraindításokra panaszkodtak, ami nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek.
    - TP-Link Archer C5 AC1200 - Ez valamivel megbízhatóbbnak tűnik, viszont "csak" 2 antennás és páran panaszkodtak, hogy még a filléres routerükhöz képest is romlott ezzel a lefedettség (nem tudom, hogy az eszköz hibája volt-e, vagy ők kalibrálták-e be rosszul)
    - Asus RT-AC1300G+ - Szimpatikus a 4 darab külső antenna és a rendelkezésre álló funkciók. Ez tűnik az egyik befutónak.
    - Asus RT-AC1200 - Kicsit fapadosabb, és a fórumon böngészgetve azt találtam nem is túlságosan megbízható.
    - Asus RT-AC58U AC1300 - Picit drága, így éppen csak belefér a kitűzött maximális keretbe és ehhez képest sokan rossz hatótávra, mások újraindulásokra panaszkodnak.
    - TP-Link Archer C7 AC1750 - Ár tekintetében ugyanaz mint az előző Asus, összességében jókat olvastam róla. Kicsit zavar, hogy a 2.4Ghz-es antennákat belülre száműzték. Ez is esélyes lehet, ha a ráadom a fejem egy picivel nagyobb beruházásra.

    Ezenfelül, mivel a saját laptopom kártyája csak 802.11n támogatással rendelkezik, ezért egy csatlakoztatható adaptert is szeretnék beszerezni, hogy jobban kihasználhassam az új router által nyújtott lehetőségeket. Itt erre a modellre gondoltam: TP-LINK Archer T4U AC1200.

    Örülnék annak, ha megosztanátok a véleményeteket.

    Előre is köszönöm!

    Üdv,
    Banderas

Új hozzászólás Aktív témák