Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stigma

    addikt

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni tőletek, ismerősömék szeretnének fejleszteni, mégpedig az alábbi dologra kellene +1 router nekik.

    Jelenleg van egy TP-LINK TL-WR543G V2-es routerük mely a célt szolgálja nekik, viszont kaptak egy nyomtatót melyen szeretnének wifi-n nyomtatni. A nyomtató típusa: HP CP5225

    1. feladat: wifin szeretnének nyomtatni => úgy láttam van egy ethernet porta ezért egy jó windows-os konficugálással meg tudom neki oldai
    Probléma: A nyomtató légvonalban 8 méterre van a routertől légvonalban ezért kellene egy másik router vagy bármilyen AP eszköz, mellyel meg tudom valósítani azt, hogy ne keljen kábelezni. Kábelezés nem igazán megoldható, mert több mint 20m kellene kábelezi, sok olyan sarok van ahol megtörne a kábel.

    2. feladat: Nem okos TV van és vesznek egy Chromecast 2, hogy felokosítsák és lehessen youtube-ot nézni vagy gépről, telóról.
    Ehhez viszont gondoltam lehetne egy erősebb routert venni ami 2,4 és 5GHz-t tudja, viszon limitnek minél olcsóbbra gondoltam (5ghz-et gondoltam a streamek miatt, hogy gyorsabban betölteni)

    Felállás az lenne hogy az új router lenne a fő router, melyhez az otthoni eszközök csatlakoznának+ TV-be dugott Chromecast ezen stremelne.
    Ehhez csatlakozna a régi router wifi-n, melybe az egyetlen nyomtató lenne bedugva, és az aztali gépen konficurálva, hogy lehessen wifi-n nyomtatni.

    Ez ahogy néztem nem kis feladat lenne összehozva, de szerintetek megoldható lenne?
    Van más választásom, hogy a nyomtatót wifi-re dugr atudjak nyomtatni?

    Legolcsóbb megoldás az lenne ha vennék egy TP-LINK TL-WDR3600-as rouetrt , feldobnék rá egy gargolyle féle firmware-t.

    Lakást nem tudom mekkora de kb 70-80 négyzetméter és 1 légterü, tehát nincs emelet.

    Segítségeteket előre is köszönöm. :R

    ....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

Új hozzászólás Aktív témák