Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • koko52

    veterán

    válasz Gaaabeeesz #30956 üzenetére

    Nem hülyeség. A win 10 egyetlen pozitívuma számomra, hogy nagyon jól kezeli a ram használatot. Mint tudjuk a ram kb 8x gyorsabb mint az ssd, ezért ha már ott a sok ram akkor azt használjuk, ne a lassú ssd-t. A win megnézi milyen progikat használsz gyakran és megtölti vele a ramodat, hogy gyorsabban elérd. Ha látja hogy tele van és indítasz valami mást kiveszi belőle ami nem fut. Persze ha van 32 gb ramod és az összes program amit valaha használtál nem éri el mondjuk a 10 gb-ot akkor nem tölti meg szeméttel, ergo üresen marad feleslegesen. Ezért egy átlagos felhasználónak (gamer, hobbi fotós-filmes) bőven elég a 16gb ram irodai gépbe ill csak netezősbe pedig 4-8gb.

    Szerk: ezért nem szabad ram optimalizáló programokat telepíteni, mert nem hogy gyorsítja, hanem lassítja a rendszert mert a betöltött programokat szépen kitörli ezért mikor hozzányúlunk várhatjuk míg behívja a lomha ssd-ről (hdd-t már nem is említem).

    [ Szerkesztve ]

    "Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

Új hozzászólás Aktív témák