- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
Tomszy1
tag
Biztos hogy a használtat olcsón meg lehet venni, és egy 235k-ért én is szívesen vennék olyan gépet, de mi rá a garancia hogy egy hónap mulva nem szarja össze magát??
-
PB
tag
válasz Tomszy1 #3647 üzenetére
ha játszani akarsz... típusú tanácsok már vannak szép számmal ebben a topikban.
Ha konkrétan Codozni szeretnél az mint tudjuk egy directx7-es játék, ami már nekem is tökéletesen megy Ibm T40-en, radeon7500 és 1Gb ram, meg 1.5P-m proci társaságában 1024x768, szóval ha fenti paraméterek vagy jobbat látsz egy árban neked megfelelő gépben akkor a céljaidnak meg fog felelni.
Ha directx 9-es játékokkal játszanál, 250ezer forintért akkor marad a használt piac vagy még az sem.
Jól bevált típusokkal nem hiszem hogy mellényúlnál, ha használtan fél-1év garival veszed őket. 2 link ahonnan én most notebook-ot vásárolnék, megjegyzem nem újak: [link] [link] -
PB
tag
válasz Tomszy1 #3651 üzenetére
véleményem szerint, bár 235 ezer fortint nem kevés pénz, de ha új notebook-ot veszel, ez egy olyan összeg amiért nem kapsz sokkal jobb gépet mintha 180-190bruttóért vennél, viszont kicsivel többért mint 235k már egészen más minőséget és felszereltésget kapnál.
én a helyedben inkább vennék egy 400ezres gépet használtan 250ért mint ennyit kiadjak egy újra. ja egyékbént ajánlom az előző hsz-ben az első linket, ott ilyen gépeket kaphatsz pl.
Asus A6KM sorozat Q042 típus
15.4''WXGA (1280x800pixel) TFT LCD • nVIDIA GeForce Go7300 - 128MB video
• AMD Sempron 3300+ cpu • 512MB DDR • 60GB HDD • DVD+/-RW optikai meghajtó
• Wifi (802.11b/g)
akciós bruttó ár: 266.664,--
2év garancia
jó böngészést. -
Paarthurnax
senior tag
Ma elmentem megnézni élőben két ASUS notit. Az egyik az U5A a másik a W5F. Kb. negyvenezer a diferencia a két noti között, de szerintem a W5F lesz belőle. Nagyon tetszett, ugyanis eddig az IBM X32-t nézegettem, de most már sokkal inkább ez az ASUS.
MOndjuk a kijelzője nem matt üveges, nem tudom mennyire fog zavarni a tükröződés, de azt mondták, hogy sokkal szebbek a színei. Sajnos oprendszer nem volt rajtuk, és a BIOS színei alapján nem tudtam meggyőződni a képességeiről.Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Dr. Akula
félisten
válasz Paarthurnax #3662 üzenetére
Ez a W5F wideos, majdnem olyan széles mint a 14''-es T43-asom. Ezenkívül kommersz műanyag, (jogtiszta) oprendszer sincs hozzá, és a gari is csak 2 év az X 3-jával szemben, és még drágább is 110k-val. Egyedül a beépített DVD író ami pozitívum, nade ilyen áron?...
-
Tomszy1
tag
De most nézem használtan nagyon brutál gépeket lehet kapni szinte fillérekért. Ezt kukkoljátok:
HP pavilion zd7000 notebook (használt, bizományos termék)
-17'' WXGA+ (1440x900pixel) TFT kijelző/ nVIDIA GeForce Go5600 - 64MB video
-Intel Pentium-4 3200MHz processzor/ 512MB DDR memória/ 80GB merevlemez
-DVD+/-RW optikai meghajtó/ WiFi (802.11b/g)
-samsonite táska/ jó akkumulátor
eredeti bruttó ára: --------- akciós ára: 240.000,-
Sztem ez nem is olyan sok érte
U.i.: ez sztetek megérné?
[Szerkesztve] -
Paarthurnax
senior tag
válasz Dr. Akula #3663 üzenetére
Összehasonlítottam a két típust, X32 vs. W5F
Az ASUS Core Duo-s, azaz valamivel gyorsabb, mint a Dothan. A memória szintén gyorsabb, mint az IBM-ben lévő, 40 helyett 80-as a HDD, ugye benne van a 8x DVD író, 4000 helyett 4800mAh-s akksi. Ami nem mindenkinek kell, de nekem hasznos, hogy vann benne Bluetooth, S-Video kimenet, valamint webkamera. Az utóbbi hármat sokat használom.
A W5F-t itthon nettó 360-370 körül be lehet szereni, az IBM 300. A tömege mind a kettőnek megegyezik, azaz 1,6kg. Most azon a véleményen vagyok, hogy jobban megéri az ASUS.
Közvetlen ismerősem körében van két ASUS noti, azokkal nem volt gond, de ahogy tudom az ASUS a jobbak közé tartozik megbízhatóság terén.
A három év gari tényleg jól hangzik, de a kettő sem rossz. Eddig nagyon az IBM tetszett, de ma valahogy, hogy láttam élőben az ASUS jobban bejön.Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Zola_
tag
-
Vangelis
félisten
ÜDv segíjen már valaki, hogy hogyan lehet kideríteni legegyszerűbben hogy egy noti nem tisszta forrásból van, ha pl az eladó adja minden iratát az adásvételihez, stb... gyéri töltö megvan, és igérte a papirjait is a notinak....
Egy dell gépről van szó ha ez segít.@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
Dr. Akula
félisten
válasz Paarthurnax #3669 üzenetére
A CD valóban jobb teljesítményben, de fogyasztásban is annyival több, amit a 4800-as aksi is csak részben tud ellensúlyozni. A webkamera bóvli, olyan mint a fényképező telefonokon. Még mindig ott van a minőségi és anyagminőségi (műanyag vs titánium ötvözet) különbség, a méretkülönbség (az X kisebb vagy 3 centivel, és vékonyabb is egy felessel), és a +1 év gari az X javára. Az Asus egy konzumer kategória, az Acerrel, FuSival, Clevoval van egy szinten, amiben több, az az ott megszokott 1 helyett 2 év gari (ez a Clevonál is van), ha beszarik, tovább javítják.
-
atosz
őstag
válasz Vangelis #3671 üzenetére
Sztem nem igazan lehet metudni, sok adatbazis van tudtommal, de egyaltalan nincsenek osszekapcsolva, no meg rengeteg lopas nincs is bejelentve. De ha a papirjai megvannak akkor azert csak nem lopott. A Delleknel a service tag alapjan utana lehet nezni egy ket dolognak a dell oldalan, ez nem tudom hogy tartalmazza e a lopott gepeket. Egy rendes adasvtelivel (2 tanuval) amugy tudtommal letudod vedeni magadat, bar a gepet mar nem biztos.
-
törölt tag
12 colos notival akarsz videókat vágni, vagy mire nem elég neked a dothan?
-
Vangelis
félisten
Egyébként a DELL Latitude 640esről mi a szakvélemény? tudom hogy nem egy nagy szám, de használható valamire?
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
Pazo
tag
válasz Tomszy1 #3668 üzenetére
cső Tomszy1,
szakértő az én sem vagyok, de ahogy olvasgattam a fórumot, úgy tűnt, hogy nem sok segítő jellegű választ kaptál, így kicsi léleköntés képpen megosztanám veled a gondolataimat.
azt láttam, hogy 250-et szánsz a gépre. véletlenül én is ebben a cipőben járok, laptopot veszek-vettem - ma adtam le a rendelést és várom a választ a bolttól.
itthon jelenleg egy AMD Duron 800-asom van (512RAM, 19'', 80HDD, GeforceMX7200 32Mb). épp itt volt/lenne már az ideje egy kis harfverfrissítésnek. sokáig filóztam, hogy asztali erőművet vegyek vagy valami középkategóriás laptopot. az a helyzet, hogy eddig sem voltak problémáim ezzel a vassal, néha kicsit beszaggat ugyan a játék, de ki lehet bírni, főleg amilyen gyakran van időm játszani. az asztali gép előnye, hogy sokkal olcsóbban ki lehet jönni, könnyebb javítgatni, bármikor bővíthető, csereberélgethető benne bármi, ezzel szemben a notebook egy életstílus. kimész az udvarra, ledőlsz az ágyba és ott olvasod el a mailjeidet (mert a gépedet is vitted persze), hatalmas hátránya, hogy nehezen javítható, bővítés pedig szinte off. én mivel hosszabb külföldi tartózkodás elé nézek, ezért is döntöttem a mobilitás mellett. láttam, hogy neked is azért kéne a gép, hogy beszaladj az egyetemre, ott gépelgess, a koliban meg zúzzátok a Quake-t
szerintem ennyi pénzből akármit veszel, nem lesz vele problémád, feltéve ha ki nem fogsz valami hibás gépet. az egyik haverom pár hónapja vett egy nem tudom milyen HP-t 1,6 Pentium-M procival, integrált videókártyával, osztott videórammal 160e ért, és minden gond nélkül használja, főleg videózásra, netezésre és gta-zásra. én egy ACER-t néztem ki. lehet, hogy ezek után kapok vagy 40 leosztó választ a hozzászólásomra, de szerintem jók az ACERek. belépő szintű gépek az igaz, de árban sokkal kedvezőbbek, mint pl egy ugyanolyan tudású HP vagy IBM.
asszem te kérdezted, hogy érdemes-e összepakoltatni valamilyen konfigurációt. szerintem nem. teljesen felesleges az amúgyis méregdrága mobil-cuccokat egy nemolcsó szerelési költség mellett egy ''házba'' összecuccoltatni, amikor meg lehet vanni bármilyen konfogot, csak szét kell nézni a neten. ha mégis az összerakás mellett döntenél, akkor látogass el az ALBACOMP weblapjára, ők kínálnak ilyen lehetőséget, másokat nem tudok, de biztosan vannak még.
processzorból semmiképp ne vegyél p4-et. mint ahogyan azt tanult hozzászóló társam is már említette neked a maga kifinomult stílusában, azok a procik nem notebookba valók. kifejezetten mobil procikban gondolkodjál - AMD Turion vagy Pentium-M.
a memória a szövegszerkesztéshez nem éppen szükséges, szal ezen spórolhatsz, de szerintem egy 256, de inkább 512 mindenképp ajánlott.
videókártya. ez sem egy lényeges alkatrész, ha nem játszol sokat. én nem vagyok az integrált kártyák híve, így azt mondom, hogy a leírásokban az ATI Radeon vagy az Nvidia Geforce szavakat keresd, és utána legalább egy 64MB VRAM-ot. a haveromnak osztott memóriás integrált v-card-ja van, és nem panaszkodik. ízlések és pofonok...
használt vagy új? én azt mondom új, bár akkor kisebb tudású gépet tudsz venni, mintha ''kockáztatsz'' és bevállalsz egy már használt gépet. magamból indulok ki, így arra gondolok, hogy valaki akkor ad el valamit, ha már megunta vagy nem jó. szal én új-párni vagyok az USAnotebook.hu oldalt ajánlom figyelmedbe, vannak új és renew gépeik is, árban jók és telefonon szívesen adnak tanácsot.
szerintem ezek után kicsit jobban boldogulsz majd, remélem mondtam pár hasznos dolgot. a többiektől pedig elnézést kérek, ha valami olyat mondtam volna, ami szerintük nem úgy van, de mint mondtam nem láttam a segítőkész hajlamot bennetek, így kénytelen voltam én osztani az eszemet.
minden jót.
bye
[Szerkesztve]I'll tell you just how stupid Life Insurance is. You're sitting across from a guy. He's betting you you're gonna live, you're betting him you're gonna die! And you're hoping he wins!
-
dabadab
titán
''szerintem jók az ACERek. belépő szintű gépek az igaz, de árban sokkal kedvezőbbek, mint pl egy ugyanolyan tudású HP vagy IBM.''
Ennek a kijelentesnek az igazsaga erosen fugg a ''tudas'' definiciojatol.
Az asztali gepes felfogas szerint a tudas megahertz es gigabyte: ha igy nezzuk, igazad van.
Hosszabb laptopos multtal azonban az ember hajlamos ugy nezni, hogy ennel fontosabb az ergonomia, a megbizhatosag, a strapabirosag, WLAN vetel, hasonlok - ilyen szempontbol viszont mindjart ertheto, hogy miert teljesen mas kategoria pl az IBM T sorozat, mint az Acerek, es hogy miert lehet jo uzlet venni egy 2 eves T-t annyiert, amennyiert egy uj Acert kapnal.DRM is theft
-
Pazo
tag
válasz dabadab #3680 üzenetére
biztosan igazad van, én még most szeretném elkezdeni a hosszabb laptopos multamat. majd 1-2 év múlva elképzelhető, hogy én leszek az első, aki arcon veri azt, aki az általam tett kijelentést komolyan gondolja, de egyelőre így vélekedek. mindenkinek megvannak a saját tapasztalatai, és azok alapján vélekedik a világról.
minden ''igazi'' programozó szidja a Windows-t, mégis ha 100-at leellenőriznénk, akkor merem állítani, hogy 75-nek XP van a gépén, 10 most tett fel egy Linuxot, mert ki akarja próbálni, de már megbánta, mert egy böngészőt nem tud nyitni, nemhogy egy konzolt, és csak 15 használja már ''kisgyermekkora óta'' teljesen megelégedve a megastabil Rendszert - az ismeretségi körömből 1 ember használ Linuxot. 1!!!
melyik a jobb a Suzuki vagy a BMW. mindenki tudja a választ, de amikor oda kell állnia a sorba, hogy kifizesse az új autóját, szerintem hosszabb lenne a ''Mi autónk'' kasszája előtt a sor. nem azért mert az a jobb, hanem mert az is jó, csak nem annyira, mint a sokkal drágább, sokkal nagyobb tudású neves márka képviselője.
én személy szerint inkább veszek egy új Swiftet, és kicsit jobban nyomom a gázt, ha előzni akarok, és nem megyek bele 120-al egy 90 fokos kanyarba, mert tudom, hogy mit bír a verda, ahelyett hogy vegyek egy használt kicsit ütött kopott, ki-tudja-mi-baja-van BMW-t, csak azért, mert tudom, hogy az egy másik kategória. hiába nem halnék meg, ha 100-al beleszálnék egy betonkerításbe, az új az mégis csak új.I'll tell you just how stupid Life Insurance is. You're sitting across from a guy. He's betting you you're gonna live, you're betting him you're gonna die! And you're hoping he wins!
-
Zola_
tag
én nem vagyok az integrált kártyák híve, így azt mondom, hogy a leírásokban az ATI Radeon vagy az Nvidia Geforce szavakat keresd, és utána legalább egy 64MB VRAM-ot
Attól, hogy dedikált saját RAM-ja van, tudtommal még az alaplapon integrált.
Egyébként ha valaki kimerítő választ akar, akkor nem ússza meg, hogy visszaolvasson, és mondjuk a legelső hozzászólásban linkelt leírásokkal indítson. Én is így kezdtem. Tudom, hogy időigényes, de ez van. A pénz mellett azt is be kell fektetni.
Többször téma volt már, hogy ugyanazon kérdés hétről hétre előkerül. Az, hogy egy adott napon pár órában épp ki jár erre, és mennyire van ideje/kedve hosszasan leírni ami vissza is olvasható..., az bizony változó.
Ha pedig egy konkrét márkával kapcsolatos tapasztalatok érdekesek, akkor nagyon soknak van saját topikja is.
A notebooknál alapvetően a mobilitás a lényeg, amit lehet életérzésként is felfogni, de a leggagyibb gép is jól mutat a kertben vagy az ágyban, ha tetszik a külseje. Csakhogy a minőség a kidolgozásban, strapabíróságban, szervíz és támogatási háttér milyenségében, és a meghibásodás gyakoriságában mutatkozik meg.
[Szerkesztve] -
PB
tag
szakértő az én sem vagyok, de ahogy olvasgattam a fórumot, úgy tűnt, hogy nem sok segítő jellegű választ kaptál,
[link] ezzel a hozzászólásommal például mi baj, szerintem sikerült megragadni azt a minimumot ami az ő esetében egy q3 vagy amit említett Cod-hoz kell. Meg linkeltem egy konfigot, és előttem utánam is kapott tanácsokat, meg itt az egész fórum, szóval szerintem foglalkoztak vele, de egy asztali p4 vs. mobil p4 vs. pentium m közötti különbségekről már oldalakkal korábban ment a vita.
Én próbálok úgy hozzáállni színvonalasabb forumokhoz, hogy lehetőleg azzal kapcsolatban kérdezek amire nem találtam kielégítő választ az egész témában, de lehet velem van a baj.
dabadab kolléga meglátása pedig :
''Hosszabb laptopos multtal azonban az ember hajlamos ugy nezni, hogy ennel fontosabb az ergonomia, a megbizhatosag, a strapabirosag, WLAN vetel, hasonlok - ilyen szempontbol viszont mindjart ertheto, hogy miert teljesen mas kategoria pl az IBM T sorozat, mint az Acerek, es hogy miert lehet jo uzlet venni egy 2 eves T-t annyiert, amennyiert egy uj Acert kapnal.''
Szerintem teljesen fedi a valóságot, vegyél egy laptopot és a következő talán már olyan lesz mint amit szerettél volna. Nekem az első bevált, kicsit öregecske ugyan, de a márkát legalább már megtaláltam... -
PB
tag
Nem értem mi a gond egy 3-4 éves leinformálható 3-as bmw-vel mert kb. ennyi idő alatt kerül egy árban egy új swifttel. Én megfogadtam új autó többet nem lesz a családban, van új illata meg karcmentes, de a hétköznapokban lehet nem ezekre a külsőségekre fogsz figyelni, hanem milyen érzés használni az adott terméket.
-
Pazo
tag
Attól, hogy dedikált RAM-ja van, tudtommal még az alaplapon integrált.
teljesen igazad lehet, javítom magam: ezek szerintem jobbak, mint a részletes leírásban is csak simán ''integrált videókártya'' felirat mögött megbúvók. pont. bár kicsit elgondolkodtató, hogy ha egy bolt vállalja az összepakolást és lehet választani videókártya opciókat is, akkor annyiféle alaplapja van kéznél? végülis lehet... nem vagyok szakértő innen is látszik
A notebooknál alapvetően a mobilitás a lényeg, amit lehet életérzésként is közelíteni, de a leggagyibb gép is jól mutat a kertben vagy az ágyban, ha tetszik a külseje. Csakhogy a minőség a kidolgozásban, strapabíróságban, szervíz és támogatási háttér milyenségében, és a meghibásodás gyakoriságában mutatkozik meg.
ezt aláírom. viszont amin már külsőre lehet látni vagy első tapintásra érezni, hogy szar, azért egyetlen jóérzésű ember sem ad ki 250e-t. a kicsit szar az egy másik dolog. vagy a kereskedőknek éppen ez a céljuk? gagyival elárasztani a világot? nem hinném. néhány embert még be lehet csapni, de egy idő után elterjed, hogy oda ne menj, mert átvernek...
amúgy a garancia az tényleg egy fontos dolog notebookoknál. egy haverom 4 éve vett egy HP-t kinn az USA-ban, és 2,5 után tönkrement a kijelző. majdnem 1 évig használta normál monitorról, mire sikerült valahogy valami olcsó helyet találni, ahol orvosolták a hibát.I'll tell you just how stupid Life Insurance is. You're sitting across from a guy. He's betting you you're gonna live, you're betting him you're gonna die! And you're hoping he wins!
-
Zola_
tag
Nem a kereskedő csap be hanem a gyártó, illetve Te magadat, ha esetleg rosszul választasz. Akik itt okoskodónak tűnnek, már gyakorlott notebook felhasználók, és ahogy előttem nagyon találóan írta PB: vegyél egy laptopot és a következő talán már olyan lesz mint amit szerettél volna A forgalmazó és a gyártó pedig szépen megél a haszonból. Ez nem csak a notebook piacon van így. Az most épp dinamikusan nő, mert az árak már olyan szinten vannak, ami újabb és újabb vásárlókat generál. Olyanokat, akik nem olvasnak ilyen fórumokat, csak a reklámot és a külsőt látják, meg a beépített mindenfélét keresik (amit talán sosem fognak használni), és előnynek tekintik az ajándék táskát és egeret. Szerinted hányan tudják pl., hogy egy ilyen gépnek legfontosabb része a hűtése? Érdekli őket, hogy pl. a FUSI Amilo mennyire melegszik a házában, vagy mennyit bír egy 2200mah-s akkuval? Nem, csak az, hogy az ''életérzés'' elérhető. Ennek termel a piac a ''belépő'' kategóriában... Az igazi minőség pedig feljebb kezdődik.
Ezeket én sem magamtól tudom, hanem itt tanultam meg a tapasztaltabbak korábbi beírásaiból.
[Szerkesztve] -
Tomszy1
tag
Oké köszi, megfogadom a tanácsotokat és nagyon köszönöm, ha meglesz a gép mindenképp jelezni fogom hogy milyen lett és mennire tetszik. Mégyegyszer köszi mindent, ha bármi gondom van még ugyis hozzátok fordulok.
-
attilam
őstag
Akkor talán nem jártam rosszul az MSI s270-el. Szerencsére nem melegszik nagyon, és az akksija is elég jól bírja (3-4 óra). Ezenkívül szép is, fémházas, könnyű, csak sajnos egy ventillátornyílás alul van, ezért ölbe kicsit körülményes használni, de megoldható. Mondjuk majd az idő eldönti, hogy jó vétel volt-e, de mivel 2 év garanciát adtak hozzá, ezért bízok benne.
-
sssent
senior tag
válasz Vangelis #3674 üzenetére
Ha rendes adásvételivel veszed, amin rajta van, hogy az eladó szavatol a gép eredetéért is, és szépen megnézed, hogy az eladó valóban az, aki (értsd elkéred a szig-ét) akkor nagy bajod nem lehet. Ha sáros a gép, és az eladó tud róla, akkor valószínűleg nem fogja vállalni, hogy az adásvételi alapján ráverd a balhét.
-
sssent
senior tag
Az asus és a thinkpad x között talán akkor mutatkozik meg leginkább a különbség, amikor véletlenül földhöz csapod. Persze tudom, hogy az ember vigyáz, meg minden, de a gravitáció nagy úr. Mondjuk ezt csak érzésre mondom, asus-t még nem csaptam földhöz. Ha valakinek sikerült, és megúszta, akkor szóljon - lehet, hogy javít a hozzáállásomon.
-
gkoncz
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy notebookot keresek, ami fontos lenne: vmi jó fajta DVD író, igazából csak internetre, szövegszerkre, zenehallgatásra (+zenekészítésre), filmnézésre használnám (de sokszor előfordul h sok mindent csinálok egyszerre, ami pl a zenekészítésnél megterhelheti a gépet), jó lenne egy olyan 40 Gb-nál nagyobb merevlemez, wifi, (esetleg egy szebb képernyő - szal nagyobb felbontás-, bluetooth, infra, stb.... de ezek annyira nem fontosak). Mindez 300000 bruttó alatt (esetleg kicsit túl mehet).
Néztem Acer Aspire 3045-öt, 5045-öt eddig, de biztos lenne jobb is.
Egyébként most egy Toshiba notebookot használok, kb 3 éve van meg, és már voltak vele gondjaim, szal azt nem vennék mégegyszer.
Még ami érdekelne: az asus jobb mint az acer? Vagy inkább ezeken kívül is vmi máson gondolkodjam?
Köszi szépen előre is a válaszokat! -
Declare
őstag
Acert ne vegyél! Amúgy a Toshiba igen jó notikat gyárt, élvonalbeli gépeket, nem tudom milyen bajaid voltak vele, de nagyon sok jót hallottam felőlük, és a mostani gépei is elég jók szerintem.
Sajna 300 ezer alatt nem nagyon van nagyobb felbontású (sxga [1400x1050] vagy a szélesképernyős wsxga [1680x1050] ) csak a sima xga (1024x768) és a széles változata (1280x800). De szerintem, zeneszerkeztés, net, word és társaihoz nem éri meg nagy felbontású tft t venni. Bár tény hogy sokkal élesebb és szebb a képük, de ezt csak akkor vennéd észre, ha sxga sat használnál egy ideig és utánna elédtennének egy xga t.
Ha játszani nem játszol nem kell komolyabb vga sem, szal egy integrált is jó.
Itt van pl ez a gép Hp :[link] Nagyon jó véleménnyel vagyok a Hp ról (és nem csak én). Ennek a gépnek előnye, hogy 5400rpm es a winyója, tehát gyorsabb mint a legtöbb noti winyója.
vagy [link] ennek glare type os monitora van, ami annyit tesz, hogy élénkebbnek, élesebbnek látod a színeket, annak ellenére hogy a felbontás nem nagyobb, de hátránya, hogy nagyon tükröződik! Menj el nézd meg élőben és ha nem zavar, akkor egy jó választás lehet. Az előzőnél gyorsabb a procija, viszont lassabb a winyója.
az asus jobb mint az acer?
Egyértelműen jobb! Acert és fujitsut kerüld ! igazából azon kívül hogy olcsó nem igen szól mellettük semmi. Olyan gépben akkor 'érdemes' gondolkodni ha mondjuk 300 alatt akar valaki gépet venni és kell neki egy jobb vga kártya is, mert jóminőségű gépet nem igen kapsz újonan 300 alatt jó vga val.
Ha a helyedben lennék akkor a köv gépeket nézegetném : Hp, Lg, MSI, Toshiba, Asus mondanám még az IBM et is, csak az nem biztos hogy megéri, ha nem komoly munkára akarod használni a gépet.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Jótanácsok:
Szánj rá időt, és olvasss vissza. Elég pörgős a topik, így 1-2 hónap távlatában is sok érdekes infot találhatsz.
Ha nem ismersz forgalmazókat, akkor indulj innen:[link]
Ha vannak már kiszemeltek, akkor mindig használd a keresőt, és nézd meg, hogy hol adják a legjobb áron, és abban mi van benne. Érdemes a gyártói honlapokat is nézegetni.
Ha megvannak a kiszemeltek mindenképpen menj el megnézegetni és tapogatni, hogy melyik gép lenne az, amit jó érzés lesz nap mint nap használni. (Nálam pl. így nyert az IBM.) Érdemes olyan helyre menni ahol be vannak kapcsolva, így azt is láthatod, hogy csak egy demotól is mennyire melegszenek.
Ha vásárolsz, átvételkor amit tudsz ellenőrizz le, mert a honlapokon sajnos elírások lehetnek. (Esetleg érdemes a netről rendelni, mert úgy az első 3 napban még akkor is visszaküldheted/viheted, ha nem tetszik a háza, hiszen vásárlás előtt nem nézted meg.)
Az ASUS-nál előny az alap 2 év gari, de azt még Acer-hez is lehet venni, mint a legtöbb típushoz általában. -
-
dabadab
titán
'95 ota leginkabb Linux van a gepeimen
Azert jottem a 2 eves T-vel, mert arra is ugyanugy egy ev garancia van, mint a vadiuj Acerre, meg arban is kb egyutt vannak. Amiben alulmaradhat a T, azok a nyers parameterek, de oszinten szolva nem hiszem, hogy mondjuk egy 1.7-es Dothan tul lassu lenne a nagy tobbsegnek.DRM is theft
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest