- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Projektor topic
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeGexx
aktív tag
Sziasztok!
Kezdek elhatározásra jutni a vásárlást illetően, de előtte megkérdezem, hogy akkor az Asus RoG G551-nél nincs jobb gamer lapos a piacon ebben az árkategóriában (max. nettó 300k) ugye? Bírni fogja hurcolást stb.? -
QwErTy42
addikt
-
OrLiX
tag
Engedjétek meg, hogy itt is megkérdezzem, mert a HP topik lassabban pörög :
Az "U" jelölésű procik teljesìtménye nagyon feltűnő egy "M"-eshez képest, ha nem jàtszok a gépen, csak néha kis CAD, PS?
Fôleg irodai alkalmazàsok, film, net.Köszönöm a vàlaszt!
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
QwErTy42
addikt
Az M-esek adott típusnál kb 30-35 %-kal fürgébbek processzorügyileg, míg az integrált HD 4600 olyan 50-60%-kal erősebb a HD 4400-nál. Fogyasztásban közel duplája 17 W vs 30 W( ha jól emlékszem)
Pontosabban:
Notebookcheck.net mobil procik
Notebookcheck.net mobil karik[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
GeGexx
aktív tag
válasz GeGexx #81651 üzenetére
Még ezek vannak a palettán nálam, szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Asus G551JM
Lenovo Y50-70
MSI GE60 -
nepszter1
addikt
válasz QwErTy42 #81654 üzenetére
1. Január 10-15.
2. 185ezer
3. játék,tanulás,irodai folyamatok
4. igen, felbontás közepesen fusson, fifa 15, bf4,
watchdogs, wow
5. teljesítmény
6. szeretni szeretnék, nemtudom a pénztárcám is
szeretné e J
7. 16’’ nál nem nagyobb! matt
8. 2,5-3kg
9. nélkül
10. 4 gb RAM, DVD ÍRÓ /olvaso
11. HDMI, webcam
12. játék.. -
félisten
-
törölt tag
válasz szabonagyur #81659 üzenetére
köszönöm
-
Khelben
nagyúr
válasz nepszter1 #81658 üzenetére
Melyik a fontosabb, az iroda vagy a játék? Mert a kettő együtt nem fog menni.
(#81657) GeGexx : G551. A hurcolást nem fogja bírni, nem arra csinálták. De azt egyik játékos gép sem bírja.
(#81652) nepszter1 : egyiket se. Vagy gyűjtesz még és 220-ért Asus N550, vagy veszel 145-ért egy Lenovo Z50-70-et és minden este imára borulsz előtte, hogy nehogy valami tönkremenjen benne.
[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok.
Korábban írtam már, melóra (programozás, tanítás) kerestem/keresek gépet és hurcolászásra.
Azóta pár feltételt kissé átgondoltam, okultam is kicsit a témában és válogattam pár új gépet.
Csak, hogy az összefoglaló is meglegyen:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-3 hónapon belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 220.000Ft körül van a plafon de hajlandó vagyok elgondolkodni kompromisszumokon ha cserébe kevesebből megúszom
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Programozás: Eclipse, VIM, git, kernel hacking stb. Irodai alkalmazások, netezés: LibreOffice, Chrome, és hasonló triviális dolgok amik kb. egy középiskolás osztály tanításhoz szükségesek lehetnek. Néha talán egy kis virtualizáció.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem, semmi. Erre ott az asztali.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Mindenképpen. Ha most nem fér bele a keretbe és olyan gépet javaslotok amiben nincs de később lehet beleszerelni (akár m2 akár HDD helyére és a HDD-t caddybe költöztetni) az is jó.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? HD+ (1600x900) lenne a minimum amit el tudnék viselni de a FullHD-ért sem haragudnék meg. Egyértelműen matt.
(8) Notebook tömege? Kb. 2kg körül. Ha ultrabook körüli súlya van (~1.5kg) azért sem haragszom de nem feltétel.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nélküle. Linux lesz a drágán.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? SSD 128GB+, HDD ha van akkor szinte mindegy (300GB is simán megteszi számomra) ha nincs az se baj, 4GB RAM minimum és fontos, hogy később bővíthető legyen.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI és/vagy Display Port fontos, lehetőleg nem mini de ha csak olyan van akkor az is megteszi.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Relatíve sokat fordítanék alkalmazásokat (gcc, g++) ezt elég CPU intenzívnek mondanám. Ezen kívül nem igazán.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Dell Latitude E7440 - Nettó 186k
Új HP Probook 640 G1 - Nettó 165k ha jól számoltam
Somasz-tól (HardverArpó) egy Dell Latitude E6440 - 220k
Lenovo Thinkpad T430 - 175k
Dell Latitude E6420 - 135k
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Használt is szóba jöhet de ez esetben fontos a kimondottan jó állapot és az ÁFA-s számla. Nem mutogatni lesz a gép de én is vigyázok a cuccaimra, tudom, hogy aki külsőleg nem igényes a cuccaira az kb. úgy is vigyázott a gépre. Ha ÁFA-s számla nincs akkor csak 185.000Ft körül tudok rászánni.What I cannot create, I do not understand
-
Burt1793
veterán
válasz redwhite78 #81667 üzenetére
És egy ulv-s i5, ami már használható (teljesítményben azonos, stb-stb), mint egy m-es i3-as érezhetően kevesebbet fogyaszt nála?
-
redwhite78
aktív tag
válasz Burt1793 #81669 üzenetére
A TDP csak egy átlag, a fogyasztás attól is függ milyen munkát végez az adott cpu. Ha meghajtod az ulv procit, akkor az is több W-ot eszik. Alapjáraton persze tovább bírja vele az aksi.
#81668 PandaMonium: Ez mind jó gép, nehéz mellé nyúlni velük. A használt vásárláskor persze meg kell nézni az állapotukat. Relatíve nekem az e7440 ami jelenleg a favorit, de kérdés, hogy neked elég lenne-e benne az i5u.
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
Khelben
nagyúr
válasz PandaMonium #81668 üzenetére
Itt is nézz körül, megbízható bolt és van áfás számla is, na meg garancia.
SeniorTillát meg kérdezd meg, hogy ha az a Probook új, akkor hogy lett a 3 év garanciából 1 év. Gyanítom, az refurbished lesz inkább.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz redwhite78 #81670 üzenetére
És ha az m-es procit alulfeszeli az ember? Valahogy nem látom az U-s procik értelmét. Mindegy, én nem notebookozom. Nálam az i7-es K procik vannak erlőtérben.
-
PandaMonium
őstag
válasz redwhite78 #81675 üzenetére
Az alulfeszelésnél csak a feszültséget csökkentik, a szorzók, FSB, stb. (amik amúgy sem beállíthatóak laptopoknál) maradnak szóval a teljesítmény nem csökken csak a fogyasztás és a hőtermelés. Ez notiknál szoftveresen oldható meg úgy, hogy a speedsteppinghez tartozó fázisok feszültségét állítja be az ember pl. RMclock-al. Itt van hozzá egy teljes guide.
Közben sikerült három tipusra szűkíteni a kört:
Dell Latitude E7440 - 186k
HP EliteBook 840 G1 - 163k
HP Probook 640 G1 - 165kA Dell-ről egy kis utána olvasás után elég sok rossz tapasztalatot találtam külföldi fórumokon. Hangos venti, touchpad nem az igazi, gyakori coil whine meg hasonló idegesítő dolgok. Ennek ellenére még talán így is az tűnik a legjobb vételnek a három közül de javítsatok ki ha tévedek.
A ProBook-nál refurbished amúgy miben különbözik az újtól? Azt tudom, hogy csomagolás sérült termékeket szoktak ilyennek nyilvánítani, de az is lehet, hogy használt volt és visszavitték?
What I cannot create, I do not understand
-
silboy
aktív tag
Sziasztok!Jelenlegi,Toshiba L650 PF1 laptopomat szeretném lecserélni,aminek igazából a monitorával nem vagyok megelégedve,mióta elkezdtem fotózni tanulni.Nem elég szépek a színek,nem túl jó a betekintési szöge.Max 150 ezrem lenne rá,kicsit azért legyen erősebb a mostaninál.Mit ajánlanátok 15,6-os méretben.
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
Tothgera30
Ármester
válasz PandaMonium #81676 üzenetére
Én EéiteBook 840 G1-re és Latitude E6440-re és 7440-re szűkített volna a kört. Előbbi könnyebb, nincs ODD, belül van az akku, és az "új stílusú" gépek tagja, viszont a második kettő, még régi vágású gépek közzé sorolható.
ui.: 6440-nél 60c fölött kapcsol a venti, touchpad szuper, egy baja van... nehéz, főleg ölben, akksival.
Refurbished - Újra értékesített gép, kiállítási, garanciában visszadobott darab lehet. Előtte megjáratják velük a szervizt.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
PandaMonium
őstag
válasz Tothgera30 #81678 üzenetére
Szívem szerint én is az E6440-et venném de túl soknak tűnik az a plusz 40.000Ft a többihez képest + még SSD-t kéne bele venni. Mondjuk kárpótlásnak ott van a 4 magos i7 szóval nehéz okosnak lenni. Még vásárlásig átgondolom mert lehet hosszú távon jobban megérné a dolog de a másik három ajánlatot jelenleg vonzóbbnak tartom.
-
redwhite78
aktív tag
válasz PandaMonium #81676 üzenetére
Ehhez nem értek, szóval biztos. Majd utánaolvasok.
Ugyanakkor ha akkora világmegváltó királyság lenne az alulfeszelés, akkor minek is fejlesztett az intel ulv cpu-t? Hiszen elég lenne a feszkót lejjebb kapni és tádám.[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #81682 üzenetére
Jelezte már neki valaki, hogy bármire úgy adnak garit ahogy kérik? 1-2-3-4-5 ha kifizeted megkapod.
Az megint más kérdés, hogy utólag bővítve megnézem egyénileg mikor kap olyan ajánlatot, mint egy ezres flottára.
Ja igen. Akkor nyugaton nézzük meg a Thinkpadokat és bármi mást. 1 év gari alapból? Stimmel. Ilyen alapon akkor minden szar.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
troland26
őstag
Létezhet ilyen beharagozó féle 2015-re ? Konkrétan a Dell termékpalettája és azon belűl is a 7537 utódja érdekelne ..ha lesz ...
[ Szerkesztve ]
-
Speede05
tag
Nem válaszolgatok most a kérdésekre, mert nem hiszem, hogy az segítene a döntésben.
Minél jobb ár/érték arányt szeretnék belőni két gép közül választva. Nem tudom, hogy tudtok-e segíteni ebben.A kettő közel egy kategória szerintem. Ami miatt a Pro felé hajlok az a nagyobb proci, viszont a HD4000 nem a legjobb, ellenben az Airben ott van a HD5000-es.
Harmadik lehetőség egy ilyen használtan kb. 350 körül: [MacBook Pro Retina]
[ Szerkesztve ]
-
Speede05
tag
válasz GeGexx #81689 üzenetére
Jogos kérés... sry, hogy lemaradt.
Leginkább Xcode miatt kell a gép, iOS-re fejlesztenék, így ez a fő oka a vásárlásnak. E mellett legyen alkalmas FHD videók lejátszására HDMI-vel tv-re kötve, de ennek mindkettő megfelel. Illetve alap Blizzard játékok fussanak (Hearthstone, Heroes of the storm, talán Diablo 3, bár nem hiszem, hogy megveszem a Mac változatot belőle, Assassins Creedet pedig azt hiszem mindkettőnél hanyagolnom kell )Ezen kívül prezentációk készítése, szöveges dokumentumok, excel táblák szerkesztése.
-
GeGexx
aktív tag
válasz Speede05 #81691 üzenetére
Szvsz. mindkét gép consumer kategóriába van már, nekem most pont egy Pro-m van amit linkeltél és most akarom cserélni Windows-osra mert hatalmasat csalódtam az Apple itthoni terméktámogatásában. Az Air mellett szól a hosszú akkumulátor üzemidő a Pro mellett a teljesítmény. Amire neked kell mindkettő alkalmas szerintem.
-
Speede05
tag
válasz GeGexx #81693 üzenetére
Azért engedhetem meg magamnak, mert már consumer kategóriában van. Én most váltok Windowsos gépről, mert ami nekem kell arra a windows alkalmatlan, de ahogy utánad írták, simán felmegy a windows a macre is. Boot Camp Most vmwareben van az OSX, de i7-4702MQ-val 2 magot, és 6 giga memóriát átadva sem az igazi az élmény.
-
PandaMonium
őstag
válasz Speede05 #81696 üzenetére
Nem belepofázás, de Hackintosh? Én is most arról írok (mellesleg megjegyzem, hogy zéró probléma, eddig semmivel nem volt gond) és igaz hogy ez desktop de sok notebookon szintén gond nélkül megy. Érdemes lenne legalább megpróbálnod váltás előtt.
Szerk.: Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban privátban szívesen segítek.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz PandaMonium #81699 üzenetére
Laptopon? Bevitelnél bukóban vagy, akksi időd és egyebek fasorban sem. Asztaliban ok, megoldható, azért használom. Notiban más a tészta.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest