- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ZS3NI
őstag
válasz Tikakukac #68153 üzenetére
Az lesz, köszi a tippet!
Ebből az árkategóriából (max ~200k) esetleg tudnál ajánlani valamit ahol kezdjem? Dell Inspiron 3541-3542 szériát néztem még, kellemes hardverek. Bár a fényes kijelző nem a kedvencem és valamivel lassabb is játékok terén a 820M
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
rolko
őstag
Sziasztok!
Barátnőmnek szeretnénk laptopot vásárolni a napokban, (3digit@l-ban vennénk a helyből -10% os hitelkártya miatt ) legfőképp netezésre, filmezésre használná. 90E lenne rá a keret (op. rendszer nélkül).
Mostanában nem nagyon követem a hardveres piacot, mit tud ez a n2920-as quad core celeron?
Az alábbi gépeket néztük, melyik lenne a legjobb választás? Esetleg ha tudtok jobbat ár/érték arányban jöhet az is
-
Khelben
nagyúr
Ebből egyedül a B590, aminél egyáltalán felmerülhet a vásárlás kósza gondolata. De 90-ből én inkább valami ilyesmit néznék. Ha kicsit is igényes a barátnőd, akkor az általad felsorolt műanyag vackokat a fejedhez fogja vágni.
-
runner 125
nagyúr
Edigital és egyes helyeken 10%-ot adnak, de más helyeken is megkapod az - 5% kedvezményt, viszont nem ritka h szaküzleten már eleve a br. árak is sokkal kedvezőbbek. Egy összehasonlítást megér, mielőtt döntesz.
Gépváz tekintetében ezek közül a B590 a legjobb döntés. Br. 90k-ért csak az abszolút belépő hardvert kapjátok meg. Érdemes kicsit kipótolni, 100-110k környékén már P2020M, P3550M hardver is elérhető, ami hosszabb távra jobb döntés.
Ellenben, ha megfelel neki a használt, egy üzleti gép is remek vétel.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ZS3NI
őstag
válasz Pocok256 #68161 üzenetére
Kösz black, de Szeged egy kicsit messze van.
Neked ilyened van? Most ott tartok hogy már csak dellt fogok venni. Csak azt nem tudom, hogy 5547 vagy 3542 inspiron legyen. Ahogy nézem azonos felszereltség mellett nagyjából hasonló árakkal számolhatunk.
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
DithenS
senior tag
Sziasztok,notebookot szeretnék venni de acer notebookról lebeszéltek itt,és lehet van benne bőven igazság tehát kilőve,minden esetre nézegettem és egy MSI laptopra esett a választás,tudom hogy nem egy ismert márka notik terén de egybegépek,alaplapok házak terén eléggé minőségi dolgokat gyárt tehát bajom nem lehet,eléggé vastag laptop ami nem baj,mert van hely a hűtésnek is tehát innen gondolom hogy jó.
http://ipon.hu/webshop/product/msi_cr61_2m_1230xhu_fekete/696877
Vélemény? A legjobb teljesítményű notit szeretném venni,ez eléggé jónak tűnik mert a HD 4600 az Nvidia 820M teljesítményével egyenlő,proci meg nem ilyen energiatakarékos hülyeség tehát teljesítménye is jó.Néztem mást de nem igen találtam,de véleményeket ajánlatokat várok -
Pocok256
veterán
Igen dell 7537 es gépem van Elég szépen süvítenek rajta a dolgok Viszont tapasztalatom szerint a dota 2 nem nagyon szereti az U s procikat. Valami rendes proci és 750m teljesítményű vga lenne az ami már minden helyzetben tökéletesen tudná futtatni a játékot.
Ebből kiindulva legjobban ezzel a géppel járnál. A DVD rom helyére pedig mehetne a ssd ha kell.HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Tikakukac
titán
válasz DithenS #68163 üzenetére
de egybegépek,alaplapok házak terén eléggé minőségi dolgokat gyárt tehát bajom nem lehet
Valóban igazad van, bajod nem lehet, ritkán ölnek notik embert. Viszont notit gyártani nem tudnak, tehát ha igazán fost akarsz venni, akkor csapathatod ezerrel.
Ha minden kell semmiért, akkor nincs. Ha leírod mit akarsz akkor lehet van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
rolko
őstag
válasz runner 125 #68160 üzenetére
Használtat nem szeretne, nagyon vacak anyaguk van a felsoroltaknak? Hosszabb távra szeretnénk gépet.
És P2000M/ P3000M szériából melyiket érdemes venni, mert Pentiumból is láttam Quadot. -
Khelben
nagyúr
Egy használt üzleti géphez képest nagyon vacak. Kb. alumínium vs. tejfölöspohár. És kb. annyira ellenállóak a használatnak, mint az a bizonyos tejfölöspohár. Szóval ha tényleg hosszú távra gondolkodik (>1 év), akkor ne vegyen új gépet 80-100k-ért. A hosszútávú gépek újonnan 300-tól indulnak.
-
rolko
őstag
-
premete
veterán
-
kenyeres94
csendes tag
Szerintetek hol éri meg jobban laptopot venni? Magyarországon vagy Németországban? Jelenleg Németországban vagyok azért kérdezem. Mindenképpen újat szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz DithenS #68179 üzenetére
Ilyen gép nem létezik*. Kompromisszumnak ott van a Lenovo Z510, Pentiummal és 740M-mel, de ez már 137k.
* ha ugyanazt értjük játék alatt.
[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
http://ipon.hu/webshop/product/lenovo_ideapad_g500_59_390528/513709
Vélemény? Bár nem tudom hogy ez az 8570M-es jobb e mint a HD 4600? Halottam az intel-amd hibákról hogy nem mindig működik tökéletesen mert nem adnak ki rá közösen drivereket vagy mi.
-
Pocok256
veterán
válasz DithenS #68179 üzenetére
Játékra 120 ért újonnan NEM fogsz találni nincs nem létezik lehetetlen.
Használtan itt van ez a gép, ennyiért best buy ! Játékra is alkalmas összeszerelése meg nagyon korrekt.[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
kenyeres94
csendes tag
Vélemény?
Lenovo ThinkPad T410i
- 35,8cm (14,1") WXGA TFT Display matt LED, max. Aufl. 1280x800
- Intel Core i5 Prozessor i5-450M (3MB Cache, 2.40GHz)
- 4096 MB DDR3-RAM Arbeitsspeicher
- 160 GB SATA-Festplatte 5400rpm
- Intel HD Grafik
- DVD Lese-Laufwerk (kein Brenner)
- 10/100/1000 Mbit Netzwerkkarte integriert
- UltraNav Cursor-Steuerung (Touchpad + Trackpoint)
- nur 2,27kg leicht
- Microsoft Windows 7 Professional 64
- 12 Monate Gewährleistung300€ ; kb 90000Ft
Nem játékra kell.
-
DithenS
senior tag
Jó akkor megveszem azt a Lenovot na faszom,kerülgetjük a forró kását,senki se mond semmit csak ajánlj,de nem értitek meg hogy nem BF4-es szintű játékokra gondoltam! Használtat meg soha de azért köszönöm!
http://logout.hu/cikk/dedikalt_vga-s_notebook_guide/teljes.htmlErről vélemény? Mert akkor inkább Nvidiát vennék.
-
sutyesz96
őstag
válasz kenyeres94 #68177 üzenetére
Ha Németországban veszed lehet olcsóbban jössz ki, viszont az esetleges gariztatás miatt szívni fogsz.
Egyébként milyen boltot néztél?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Pocok256
veterán
válasz DithenS #68188 üzenetére
Akkor leírom érthetően 120k ért ha raknak a gépbe VGA t akkor az nem lesz erősebb mint egy integrált szutyok. Ez tény ennyi. Bf 4 re meg nem is azok valók amiket ajánlottunk az már a 200+ os kategória. Ha meg nem akarsz használt, és garis gépet venni az meg megint saját magad hülyesége, ami teljesen érthetetlen, de elfogadjuk.
Értsd meg 120k ért dedikált vga s gépet aminek a VGA ja erősebb mint egy integrált cucc NEM kapsz. Vagy veszel használtat amin lehet játszani és csak annyi a baja, hogy nem te fingottad le először, vagy veszel egy szutyok integrált kártyás gépet amin nem lehet egyáltalán játszani.
-
skristof
tag
Sziasztok!
Nővérem kért meg, hogy segítsek neki új gép vásárlásában.
Jelenleg egy 2010es DELL-t nyúz (i5 M430, 4GB RAM), ami már csere érett. OS X-et nem akarja/tudja megtanulni, így MacBook nem játszik.
Átlag felhasználó, irodai programok, hobbifotós, így Adobe termékek (PS leginkább), meg facebook (jelenlegi gépen már a fénykép feltöltés is laggol)(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
pár héten belül(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
180-200k HUF (de USA-ban lesz véve, 800-900USD, nem tudom, kint olcsóbb-e egy-egy gép)(3) Felhasználási kör?
office, facebook, HD filmek, PhotoShop, könyvelő program(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
nem(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
minőség(6) Szeretnél bele SSD-t?
igen (de külön megvéve én is meg tudom csinálni itthon)(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
matt(8) Notebook tömege?
leginkább asztalon lesz, így nem annyira szempont(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
preferáltan Win7-el, vagy OS nélkül(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
SSD+HDD: 128GB+1T
RAM: 6-8GB
ODD: SSD miatt max külön
(de külön megvéve az SSD-t én is meg tudom csinálni itthon)(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
max PhotoShop(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/hp_compaq/HP_ProBook_455_AMD_A-Series_A8-4500M_8GB_750GB_AMD_Linux_Ezust_HP_F7X54EAAKC_11826.html
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/lenovo/Lenovo_IdeaPad_Z510_Intel_Core_i5_4200M_8GB_1TB_NVIDIA_Free_DOS_Csokolade_barna_LEN_59-403846_11182.html
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_5547_Intel_Core_i5_4210U_8GB_1TB_ATI_Linux_Kek_INSP5547-2_12368.html(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
csak újköszönet előre is
-
endruboy1
senior tag
válasz skristof #68192 üzenetére
i5 430M-en laggol a fénykép feltöltés? Ki van csukva. Ott valami más bajok vannak akkor. Vagy szoftveresen van tele pakolva vírussal és trójaival vagy a HDD haldoklik és esetleg egy SSD kéne bele amitől kb rá sem ismernél utána. És nem, nem tudod bemagyarázni hogy az a proci és 4GB RAM már lassú a facebookhoz és netezéshez és ha ilyeneket csinálsz ahhoz 200 ezres masina kell . Azzal a procival hobbi szinten még az Adobe termékeknek is teljesen jól kell futni.
-
skristof
tag
válasz endruboy1 #68193 üzenetére
több ezer km-ről ezt én nem tudom (jó, távoli asztallal tudnám), és nem is akarom megnézni
tavaly újrahúztam neki a windózt, most megint panaszkodikde cégre lesz véve, szóval nekem mindegy.
de amúgy nyilván nem kell a 200ezres, de annyi a max keret. igazából az élettartam a lényeg.
de akkor lehet, hogy inkáb egy 120as SSD meg 4G ram, és elrövög még pár évig?
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz skristof #68194 üzenetére
Na jó de vehetsz neki egy egész szerver parkot hogy kiszolgálják facebookos igényeit, ha tele rakja minden xarral akkor az is lassú lesz . Én pont tudom, hogy milyen az a proci, a másik notimban az van, ott is a HDD a gyenge láncszem (de mondjuk a facebook akkor sem laggol ).
Én is nem rég húztam újra egy ilyen vírus tenyészet laptopot (szintén hölgy ismerősé). Ott a Win újrahúzása után az Eset Smart Security licensz megvásárlása oldotta meg hosszabb távon a problémát, az még időben rácsap a kezére ha valamit telepítene amit nem kéne. Előtte neki is vmi ingyenes volt (Avast talán), ami sajnos nem volt elég. Nem azt mondom, hogy más ölők nem jók, csak azt hogy az Eset működik ha benyomod a Live Gridet meg engedélyezed a reklám progik irtását is, akkor majdnem teljesen bolond biztos.
Nem kell távoli asztal, csak egyszerű TeamViewer és 2 kattból tudsz hozzá csatlakozni.Am ja, SSD-vel elmenne szerintem még pár évig biztosan ha más baja nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Gery355 #68196 üzenetére
Nem a 3G modem volt a baj eddig sem
Ami nem alap sohasem volt az és sohasem lesz az, a diszkrét VGA. Főleg amilyenek az integráltak, aki nem 2-3 évnél fiatalabb játékkal játszik annak elég untig.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bjjjimmy
újonc
Sziasztok,remélem jól töltöttem ki a kérdéseket,és kitudjátok hámozni, hogy mire lenne szükségem
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2-3héten belül(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
200k(3) Felhasználási kör?
autoCAD illetve ahhoz hasonló tervező programok,film,netezés(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Igen,jelentős részben arra,Total War széria,illetve szimulátorok(amik ugye elég gépigényesek,főleg processzor),
monitorra kötve játszanék,a monitor natív felbontása 1366x768,
minél magasabb minőségben(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Teljesítmény(6) Szeretnél bele SSD-t?
Ha a keretbe belefér akkor igen(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15-17",lövésem sincs,első laptop lesz(8) Notebook tömege?
Mindegy(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Mindegy(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Legalább 500GB HDD,4GB RAM,igen
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Játékok -
Grind
tag
-
Pocok256
veterán
válasz Gery355 #68196 üzenetére
Ez a gép lesz a te embered mindenben megfelel az elvárásoknak, egyedül talán picit súlyos, de szerintem még simán bevállalható
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs