Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LanyUs

    senior tag

    Sziasztok!

    Fussunk neki még egyszer, mert az első próbálkozáskor egy 15-ös gép jött ki, ami helyett inkább 17-es kellene:

    (1) Maximális keretösszeg Ft-ban? 200.000 Ft, de növelhető 220-ig ha feltétlenül szükséges

    (2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt? Eredetileg 17-est gondoltam és könnyen olvashatóak legyenek rajta a betűk böngészéskor ( filmnézés nem lesz rajta, game ritkán )

    (3) Notebook tömege? Mennyit lesz majd hordozva? Akkuidő mennyire fontos? Tömege mindegy, nem lesz hordozva. Ezáltal akkuidő nem fontos.

    (4) Felhasználási kör (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) – lesz-e CPU vagy GPU igényes alkalmazás? Böngészés, hobbi videószerkesztés ( családi vidik DVD-re stb. ), office, HD filmnézés HDMI-n keresztül.

    (5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény? (vagy – tehát a középút itt nem válasz).
    Megbízhatóság a szüleim végett de itt jegyzem meg, hogy egy packard bell laptopom van, amit sokan szidtak, de már 3 éve nyúzom gond nélkül, nem zörög, nem melegszik, könnyű és finom :)

    (6) Szeretnél-e hozzá Windows 7/8 licenszt, vagy jó lesz FreDOS-sal/Linux-szal is? (Ezek helyett később természetesen lehet mást is telepíteni). Win licensz csak akkor ha nem növeli az árat, amúgy jó a dos is, ott a polcon az eredeti.

    (7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége? ODD-re van szükséged? Minimum 500 GB HDD és 4GB ram, nem kell gyári SSD, de bővíthető legyen úgy, hogy maradhasson az optikai meghajtó is ( később jönne egy 128-as samu evo vagy kinstone KC300 )

    (8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI, webkamera és az egyik legfontosabb a világító billentyűzet, ha az nincs, akkor kilőve a készülék

    (9) Mikor lenne esedékes a vásárlás? most

    (10) Milyen notebookot néztél eddig? (linkeld kérlek)

    [link]

    [link]

    Sajnos a boltoknál nincs szűrési lehetőség a világító billentyűzetre, ezért sajnos sötétben tapogatózom :(

    (+1) Használt (üzleti, felső kategóriás) gépen gondolkoztál-e már? csak új érdekel a gar. miatt.

    Köszönöm előre is!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák