- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
Hát ha bugos lett volna a gpu z azt játékokba érezném Nem az a fajta user vagyok aki ilyen fölött átsiklik
Amúgy német honba még mindig lehet kapni 170k körül gt 645m el i5 el és win 8 al ilyen gépet. Kb 2 hetente akcióznak
Amúgy akkor lenne jó a gép, ha nem lenne letiltva a turbo boost a gpu ról na meg meglehetne rángatni... Mert játékok alatt tényleg 70 fokos a vga ergo elbírná a cibálást... Ezek nélkül egyelőre igencsak becsapva érzem magam De nem adom fel tuti lesz rá valami program...
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Borote
addikt
Nem kezdek el Neked éjfélkor magyarázkodni, főleg, hogy éjszaka ügyeletben vagyok, inkább alszom.
Ezt is a GPU-Z-nek sikerült kiizzadnia magából.Úgyhogy amit a GPU-Z mond, azt lehet fenntartással kezelni, és ha egybevág a többi megfigyeléssel és adattal, akkor lehet elfogadni. Bár lehet, hogy az új verziókban frissülnek ezek a dolgok (pl sokáig a Kepler-t sem volt képes értelmesen mutatni), de bakik bármikor előfordulhatnak.
ITT például a 28nm-es GF117-t sikerült 40nm-esnek mondani. T430s tesztből van amúgy.
GT550M-ből még nem láttam 144 CUDA-sat (ami ugyan nem zárja ki, hogy létezne), de az NV szerint sem létezik. (Akiknél szintén el van írva, mert inkább a shader órajel lesz 1480MHz, a GPU magórajele pedig 740MHz).
Aztán amit mi mondunk azt vagy elhiszed, vagy nem, de jobban jársz, ha igen.
(#33502) Pocok256: miért lennél becsapva? Nem képes arra, ami rá van írva? Mondjuk a Kepler boost funkcióját még nem ismerem annyira
(#33506) Egon: elvileg 1 évet érvényes rá itthon a garancia, de majd Pocok megmondja neked, hogy neki mit sikerült kitalálnia garanciabővítés ügyében
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Pocok256 #33502 üzenetére
Öcsém kint van németeknél (kint melózik), lehet érdemes lenne ráugrasztanom.
Bár a garanciás ügyintézés eléggé nehézkes lenne (egy évben kétszer-háromszor jön csak haza), és a magyar kiosztáshoz is ragaszkodom (ergo csak akkor vennék külföldön notit, ha egyszerűen és olcsón lehetne cserélni a billentyűzetet, a garancia elvesztése nélkül)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Pocok256
veterán
válasz Borote #33505 üzenetére
Ez csak saját szemszög, egy AMD -s rendszer után igen komoly béklyónak érzem ezt. Szerintem érted mire gondolok.
Egon
Minden betű ugyanott van egy német billentyűzeten mint egy magyaron csak más van ráírva ennyi a különbség. Én 99% ban vakon gépelek szóval így nem nagyon zavar. Garancia az már tényleg zűrösebb, de kilehet terjeszteni Magyarországra is ha akarod. Amúgy első év az világ garancia szóval itt is érvényes.Amúgy 216k ért már laptopszalonba is jó vételnek számít szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Pocok256 #33508 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy minden betűnek megvan a helye a német kiosztáson. Én is vakon (félvakon?) gépelek, de nem csak ékezetes betűkből áll a világ. Elég gyakron írok olyan szövegeket, amiben vannak speckó karakterek, a teljesség igénye nélkül: §'"+!%/=() stb., amelyek helyét nem kívánom memorizálni (ha éppen ilyet kell leütnöm, megnézem hogy hol van). Viszont tudtommal ezek egész máshol vannak német billen mint a magyaron, ergo nekem nem játszik a külföldi kiosztás.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Borote
addikt
Ez így van, ebben egyet tudok érteni, ideig óráig tényleg kellemetlen a Shift-es és AltGr-es betűkombinációk használata, az én gépemen is elég furcsa a billentyűzet ilyen szempontból
Főleg a ritkán használ AltGr-esek macerásak... Meg a / jel, mert az ugye Shift+6, viszont nekem nagy gonoszan a 7-esre van rámatricázva a /(#33508) Pocok256: lehet, hogy egyszer majd a tuningmániádnak is kedveznek
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz LaptopSystem #33398 üzenetére
Az üzleti feltételekben le van írva, hogy azt küld, amit akar. Te elfogadod a feltételeket rendeléskor, tehát hol itt a probléma? Nincs ebben semmi jogtalan. Végülis a féltégla is termék.
Ezzel nem melléjük állok, mert az ilyeneket halálra kell kínozni, vagy felgyújtani a boltot meg ilyesmi, de szerintem ez nem támadható.
-
Tikakukac
titán
válasz privacy99 #33513 üzenetére
Sok boltnál azt is kiírják feltételekbe, hogy nincs elállás.
"Sajnos" a törvényt nem tudja felülírni egyik cég sem. Egy jogász 2 perc alatt iderakja a megfelelő paragrafusokat. Szép is volna, ha minden bolt saját külön kis rendelkezés-listát hozna létre és azt csinálna amit akar. Ez nem ilyen ezy.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz privacy99 #33513 üzenetére
Kurta jó lenne ha ilyennel le tudnák védeni magukat szerencsére az ő jogi tudások is annyi, mint a tied. A törvény/jogszabály nem ismerete nem mentesít azok szankcióitól. ráadásul kereskedésnél egyértelmű jogszabály van arra, hogy az eladó vevő terhére semmilyen hátrányos intézkedést nem hozhat, és ott van a 8 napos elállás, amiben vevő indoklás nélkül elállhat bármilyen netes vételtől. Kb ennyi.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
válasz Dicker #33483 üzenetére
Mivel kép/videó szerkesztés is lenne, ezért vmilyen erősebb Intel procis gépet kellene nézned; az új generáció nem fog hozni semmi egetrengető változást, úgyhogy nyugodtan vásárolj be most!
Mondjuk ezt a példányt: Dell Latitude E5530, és így a 250k-s keretbe még belefér szűkösen egy SSD is!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Chaser
legenda
válasz AxBattler #33516 üzenetére
Én egy kicsit bele vauvau. Sztem i3 verzióban jobb, 205k körül volt legutóbb. Az i5 átmeneti turboja nem fog annyi többletet adni mint amennyi felárat kérnek érte. Mellé így kényelmesen kijön egy 120GB-os SSD meg + 4GB ram. Videovágásra mondjuk nem a 840-et mondanám, 120-as írása szekvenciálisan elég kicsi, és kevés alkalmazás van ahol számít ez, de videoszerkesztés ilyen. Kingston V300 pl amit én vennék, vagy valamelyik Crucial. 840pro elég drága, bár arra meg 5 év a gari.
-
Rocsesz79
tag
Szevasztok.
Az asztali gépemet szeretném lecserélni.
Milyen 17" laptopot ajánlotok max.160.000-ért?
Netezésre,filmnézésre használnám leginkább.Jó akku idővel és ha belefér fém legyen.
Dell,Lenovo,Asus,Pacard Bell között nézelődtem.De fogalmam sincs melyik jobb tudásban teljesítményben,megbízhatóságban
Előre is kösz.
Üdv. -
Shrike7973
senior tag
Ha már a topik-ban ennyire szóba jöttek a jogi kérdések, nekem is lenne egy.
Fennálló internetes rendelés tárgyát lehet-e módosítani megvásárlás előtt? Rájövök hogy egy adott típus helyett egy másikat szeretnék, mint amit eredetileg megrendeltem, de a vásárlás még nem történt meg. -
drzozo
senior tag
válasz Shrike7973 #33519 üzenetére
Persze, hogy lehet.
-
1501N
tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? http://www.laptop.hu/termek/fujitsu-lifebook-lh532-m-i3-black-noos-3y-8gb
Egy HP 6510b-m van, amivel meg vagyok elégedve többnyire, csak a winyó kicsi, illetve az akksi is elöregedett. Érdemes e alkatrészeket cserélni vagy új gép? Szegényt már az állami vasút kétszer is működésképtelenné tette, kérdés, hogy a másik mennyire bírná a mellékvonalakon az ugrálóvár effektust? Matt kijelzővel nincsen véletlen ilyesmi?[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz szlovibuki #33526 üzenetére
NEM !
A minimum kb itt van.
-
Kbali
nagyúr
válasz Shrike7973 #33519 üzenetére
Szerintem annyira nem egyértelmű, mint a kapott igen válasz.
Nézd meg a rendelési feltételeket, ill. kérdezd meg az eladót, ne pedig az ittenieket. -
Chaser
legenda
-
Tikakukac
titán
A törvény szerint pedig nem olyan bonyolult. 8 munkanapon belül elállhatsz a cucctól. Az, hogy mit ír a rendelési feltétel vagy mit mondd az eladó olyan mindegy. Mivel ő itt árul, így ez vonatkozik rá is, ha cigánykerekezik napestig akkor is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Rocsesz79 #33535 üzenetére
Z500 körül nézelődnék. Bár az mondjuk kicsit erős, meg ott a nagy VGA is.
Akkor lehet kiindulási alapnak egy A532 Fuji jobb lenne, esetleg 5520 Dell.
128k-s körüli árával én a Fujit vinném SSD-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Rocsesz79 #33537 üzenetére
Ha játék nem fontos akkor még egy A512 is jó lehet. A pentiumos 100k körül van, venni kell bele egy SSD-t és lesz pörgés. +1év garit mert nem drága. Vagy ha használt is szóba jöhet esetenként igen jó üzleti gépek vannak fenn 150k alatt több év garral.
-
Dicker
őstag
válasz AxBattler #33516 üzenetére
Köszi, eddig nézegettem Dell-eket, és Lenovo-t.
Most megakadt a szemem egy Y500-ason, aminél ezt írják:
"Optical Device:
Ultrabay SLI Graphics - NVIDIA GeForce GT750M GDDR5 2GB"Lehetséges, hogy akkor ebben két dedikált vga van ilyen jó áron? Ha igen, akkor mi a buktatója? Valami gagyi lenne benne?
Illetve azt, hogy tudom kideríteni az ilyen "részletes" gyártói leírásoknál, hogy van e benne hely egy második merevlemeznek? (raid-ben)SSD az addigra meglesz. Egy 840 Pro-t, és a Neutron GTX-et nézegettem.
-
Chaser
legenda
válasz Dicker #33539 üzenetére
Igen, abban 2 vga van SLI-ben. A 2. az optikai meghajtó helyén. Arra ügyelj, hogy árulják 1 vga-val is, a két vga-s 250k körül van jelenleg. Nincs buktató, dicsérik a gépet, jó bill, jó kijelző, jó hűtés, 3 év gari. Raid nem hiszem hogy menne, mpcie ssd hely hirtelen nem tudom van-e benne, de nem hinném hogy menne a sata-val karöltve, nem biznic' gép. A DVD helyén se lehet hogy nem menne raid, de ha menne is 2. vga-t bukod. Egy gyors SSD-t kell venni és megoldva.
szerk: Rocsesz79 Típusokat ajánlottunk amiket megnézhetsz üzletben Ha játék nincsen, A512-es modell nagyon jó választás. 3 év garral 108k. SSD az meg a régi HDD/winchester/merevlemezhez hasonló eszköz, csak flash alapú tároló, mozgóalkatrész mentes. Hangtalan, kisebb fogyasztású és jelentősen gyorsabb. Azzal lehet felhasználói élményt fokozni a gépeknél manapság leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
Dicker
őstag
válasz Chaser #33541 üzenetére
A két vga-val bukom az integráltat is, ha jól tudom. Viszont, ha kivenném a másodikat ideiglenesen, akkor olyankor működne?
A két ssd is elvileg menne raid-ben úgy, hogy az egyik a meghajtó helyén van. Ahhoz, hogy biztosan legyen két hdd helyem már a 17'-esekhez kellene nyúlni? :SÉn annyira nem bízok ezekben a gyári hűtésekben hosszútávon.
-
Goblin12
őstag
Üdv.
Asusék tudnak valamit amit mi nem: ASUS G750JW-T4019H
CPU: Intel Core i7-4700HQ, 4x 2.40GHz • RAM: 8GB • Festplatte: 1000GB • optisches Laufwerk: DVD+/-RW DL • Grafik: NVIDIA GeForce GTX 765M, 3GB,
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hálózati / IP kamera
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Philips LCD és LED TV-k
- PayPal
- Politika
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- További aktív témák...
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest