Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vdorka

    csendes tag

    Sziasztok,

    Segítséget kérek, mert elvesztem a kínálatban. Egy Dell Latitude E6410-es gépet szeretnék leváltani valami olyanra, ami ár / érték arányban is megéri. Elsősorban újat keresek, de megfelelő forrásból alig használt gépek is szóba jöhetnek.

    A vásárlást 2019 nyarára időzíteném, legkorábban vizsgaidőszak végén, június-július környékén esedékes.
    A nagyon plafon 250 000 forint, amit rá tudok szánni.
    Általános Office-feladatokra (egyszerre 6-8 dokumentumon szoktam dolgozni), több száz oldalas doksik OCR-eztetésére (Fine Reader 14), általános kockulásra használnám, napi 10-16 órában. Az egyetem, a munkahelyem, meg az otthonom között lenne hordozva, így szempont a normális (nem hangos!!!) billentyűzet, a rendes hűtés, az élhető akkuidő, és a kis súly (táskával együtt sem vagyok 55 kiló, és az a halálom, mikor a gépem visz engem, és nem én őt). Másik fontos szempont, hogy ernyőolvasóval használnám az eszközt, így elsősorban integrált Intel, vagy dedikált Nvidia videokártyák jöhetnek csak szóba.
    A kijelző nagyon max 15.6” legyen, de ha van rá mód, akkor inkább kisebb. Nem baj, ha fényes.
    Mivel az egyetemi és munkahelyi dolgok miatt Windows 10-re vagyok kényszerűlve, ezért kiemelten fontos, hogy a gép natívan támogassa a Windows 10-et a gyakorlatban is. Ha alapból nincs rajta OS, nem gond, megoldom.
    Ami a tárhelyet illeti, legalább 500 gb volna jó. A jelenlegi konfigom úgy van összerakva, hogy egy 120-as SSD-n tárolom az oprendszert, és egy 640-es HDD-n (ami az optikai meghajtó helyére van betéve) vannak az adataim. Hozzászoktam már az SSD-n futó Windows előnyeihez, így ebből nem adnék le. Az viszont, ha nincs optikai meghajtó, de az adatvinyónak volna esetleg egy + helye a gépen belül, mindenképpen előnyt jelentene.
    Az OCR és az ernyőolvasó miatt a ram >=4 gb kellene legyen.
    Egyéb kívánságok, igények: Nem volna hátrány, ha egy normális hangkártyával volna szerelve a gép, ill. hasznos lenne, ha legalább kettő normális USB 2.0 vagy 3.0 port lenne rajta. Type C eszközeim nem igazán vannak, átalakítókat pedig nem szeretnék hurcolászni… Mivel az egyetemen kb óránként változtatom a helyemet, a gépnek bírnia kell a napi többszöri nyitást-csukást.
    Hosszú távú befektetésnek tekinteném az eszközt. Ha megveszem, akkor öt-hat évig ez marad, így a tartósság, a kopás, és a normális garanciális ügyintézés sem elhanyagolható.
    Megköszönöm, ha segítetek! 😊

Új hozzászólás Aktív témák