Hirdetés

Aktív témák

  • sssent

    senior tag

    válasz Foxi #5909 üzenetére

    "Egy 12 colos noti mennyire felel meg első számú gépnek (internet, programozás, filmnézés hasonlók) ?"
    Egy ThinkPad X60s előtt azt mondom, hogy tökéletesen. Egy dokkoló, meg egy 20"+-os monitor, és asztalon teljesértékű géped van, a 3D-s teljesítményt leszámítva minden szempontból. Ugyanakkor ezek elmennek 3-8 órát akkuról, úgy, hogy még mindig jóval könnyebbek, mint egy 14-es T&L gép a legkisebb akkujával.

    "Konkrétan egy HP nc2400-al vagy egy nc/tc4400-al szimpatizálok..."
    Az nc2400 elég fura darab. Gyengécske (igen, a hdd, ill. az U2500 max. 1.2GHz-en megy és 533 az FSB-je az L/T 667-ével szemben), cserébe könnyű, ultrahordozható, de az ODD-t mégiscsak belesuvasztották (szerintem kár érte). Ráadásul, ha jól tudom ez nem multibay. Üzemidőben, súlyban kb. egy X60s versenytársa, de gyengébb.

    Az nc4400 szerintem jobban megfelel teljesértékű gépnek, viszont ha számít a hordozhatóság, akkor érdemes lenne szétnézned a ThinkPadek között (X6x) is, mert könnyebbek.

    Ha gondolkozol az nc/tc között, akkor tabletet ne vegyél, mert megbánod! Jó játék, de ha nincs rá valami valódi indokod, ami miatt feltétlenül kell a touchscreen, akkor a súly- és ártöbblet miatt nem éri meg.

    Ami a felbontást illeti - arra, amire az XGA kevés, arra a WXGA sem lényegesen jobb. A megoldás általában egy külső monitor. Az SXGA+-os gépek sajnos méregdrágák, 12"-on ráadásul ritkák is, mert az emberek nem mennek szemészhez, ha nem látnak, inkább vesznek egy nagyobb monitort :P

Aktív témák