Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • T500

    aktív tag

    válasz harry #19575 üzenetére

    Mindkettő jó, de a TP a masszívabb, hordozásra alkalmasabb. A rollcage, az egy váz, amibe beleszetrelik az alaplapot. Beletolják oldalról a merevlemezt, tehát egy komplett keret:

    [link]

    A HP esetében ez egy fémlap szerű magnézium ötvözet, amire rászerelik az alaplapot. Nem annyira masszív, de a felépítménye nagyon tartós.

    A HP esetében csak passzív merevlemezvédelem van. Az R61-ben aktív, de ha sokat használod mozgás közben mindkettő előbb utóbb elszáll. A HP sem festett műanyag, TP sem, de míg a HP nem tartalmazza a drágább modelleknél már bevezettett komásálló réteget a csuklóknál, aminek állítólag sok szerepe van a műanyag merevségében is.

    A TP zsanérja acél, aHP-jé is a műanyag alatt, de nem annyira erős és tartós. Napi használatnál a HP zsanérjai 2,5-3 év után feladják. A TP is elkezd lögyögni ennyi idő után, de nem törik, meg kopik annyira. Jól tart.

    Az anyagkopás szempontjából mindkettő átlag felett van. Jó értelemben.

    A monitor kávája a TP-ban merevebb, e HP-é átlagos, de ez nem hátrány, akkor jelentkezhet, ha hátizsákban hordod, a TP teteje nehezebben nyomoódik be, mint a HP-é. De ha sok a könyv a hátiban, akkot a TP is megérzi.

    A Hűtése jobb TP-nek, ez biztos, de a HP is ott van. A Dellnél Pl, jobb a HP hűtése. Ha nagyon meghajtod, akkor a HP melegedhet, a TP nem.

    A TP mérsékelten folyadékálló billentyűzettel szerelt a HP nem.

    Szóval ha hordozod, akkor inkább a TP. De a HP is bírja. Én 1,5 évig használtam egy NX7400-at, ami ennek az apukája, napi szinten hordoztam, munkahely iskola otthon, még megy egy nagyon kedves leány ismerősőmnél, mostmár 2 éves és nem nagyon van baja.

    De szerintem akkor már vegyél majd egy R500-t, vagy egy HP 7310B-t ha lesz ilyen.

    [ Szerkesztve ]

    Lenovo ThinkPad T61 14" iC2D T7100 2,5 GB RAM 120 GB HDD -- Ubuntu Hardy -- Nokia E51

Aktív témák