Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • kekegsm

    őstag

    válasz sssent #11556 üzenetére

    Nekem nem kell elmagyarazni a backup lenyeget, de volt mar olyan, hogy nyaralaskor kellett az oprendszert gyorsan visszanyomni egy virus miatt. Aztan olyankor jo dolog, ha nem kell megvarni, amig hazaerek.

    Meg utanna kellene neznem jobban, de ugye egy leirt DVD-re nem bitlockol?

    Egyebkent azert is felek tole, mert egy baratom, aki egy cegnel kulonbozo nyelvu uzleti rendszereket tesztel, szivott egy D630-al. Orosz nyelvu Vista alatt lett bekapcsolva a bitlocker, ezzel egyutt a TPM chip Namarmost a Vistan nem a szabvany orosz kodtabla futott akkor, hanem egy masik valtozat, Unicode alapu.

    Amikor aztan egy veletlen torles miatt a Vista megmekkent, akkor jott a gond: Se a BIOSban nem tudtak kikapcsolni a TPM-et, se a winyot nem lattak, ezert uj Vista se kerulhetett ra. Winyocsere utan se latta az uj winyot, akkor sem, ha egy olyan winyot tettek bele, amin mar volt egy komplett orosz Vista, mert a kodlap nem egyezett, valami karakter mashol volt.

    Aztan nagy nehezen, sok jatek utan a srac kiokoskodta egy masik gepen, hogy akkor mi is lehetett a kod Ascii-ul, de ehhez valami 20 orosz kodlapot kellett vegigzongorazni...

    Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

Aktív témák