Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • biga

    senior tag

    válasz cigam #32700 üzenetére

    Sajnos a személyes tapasztalatom velük közel sem hosszu tavu, konfiguraltam vagy 2-3-at, idönként rajuk kell néznem némi karbantartasféleként, de ahhoz nincs elég széles tapasztalatom, hogy egy bö logout kijöjjön belöle. Amit latok, az azért nem rossz tapasztalat, az os (TOS) elmegy, amire konfiguraltam (adatsync, webszerver, docker management, illetve media szerver (Plex)) az hasonlo mint a többieknél.

    Amit pl hianyoltam (bar lehet, hogy csak nem talaltam, sajnos mint mondtam az App store-ja azért nem olyan, mint a többieké), az pl egy jo mailszerver app. Ez utobbi nekem fontos lenne, de ezt leszamitva a latottak alapjan kacsingatok felé én is.
    Pl az egyik itthoni NAS-om dedikaltan Plex-re van hasznalva, és bizony az IGP-s Celeron elvérzik, ha komolyabb konvertalasi igény is van (pl tavoli elérés esetén egy 720-ra vagy 480-ra atkodolas mar döcögös, és akkor finoman fogalmazatam :) ). Na eggez mar valami izmosabb dolog kellene, minimum egy i3 vagy i5 (vagy Xeon valami haedveres encoderrel, van az a pénz is :) ). QNAP-nak van ilyen cucca, de a legkisebb ami hasonlo, az olyan 1300€ körül indul (igaz, azt hiszem ahhoz mar mehet a quTS hero rendszer is, gondolom ez dragitja, csak hat az agyuval verébre otthonra).
    Na itt jöhet szoba egy TM F4-424 Pro ( [link] ), ami kicsivel több, mint a fele a QNAP aranak, cserébe gyengébb a szoftveres kinalat, viszont Media szervernek kivalo, és az i3 proci elbirkozik a legtöbb konvertalassal is lazan.). A 32GB meg elég hab a tortan.
    Nyilvan ez nem mindenkinek érdekes, ha valaki nem akarja tavoli eléréssel pl mobilneten elérni a Plex szerverét, és mondjuk egy telefonon nagy felbontasu videokat nézni, akkor nem fontos.

    [ Szerkesztve ]

    ''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

Új hozzászólás Aktív témák