Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Berci77

    tag

    Sziasztok!

    Meghülyült a jó kis Zyxel NSA320 NAS-om. Az elsődleges meghajtóról eldobta a partíciót és így huss az adatoknak. Elvileg a HDD fizikailag nem hibás. Nem volt rajta kényes, pótolhatatlan adat, de azért bosszantó.

    2 dolgot szeretnék:

    1. Van-e valami ötletetek, hogy az összekutyulódott partíciót milyen progival lehetne visszahozni?

    2. Vennék másik NAS-t és bele HDD-t.

    Egyszerre szoktam futtatni 100+ torrentet, ezt a Zyxel már nehezen bírta. Nagyon tetszik a Synology rendszere, a Zyxelét elég nehézkesnek találtam. Az alap Synologyk elég satnyának tűnnek az árukért hardveresen, így valami erősebb megoldást szeretnék. Nincs időm szoftvereket hegeszteni, linuxhoz semmit nem értek, így a HP szervert (amennyiben van más megoldás) egyelőre elvetettem. Azt néztem, hogy az erősebb Synologyk jobbak lehetnek az ilyesfajta terhelésnek talán.

    A 216 Play már 80 pénz körül van, de akkor már 216+II sincs távol árban, az meg már x86-os. Nekem ez utóbbi az e-sata csatijával jobb vételnek tűnik, ha lúd, legyen kövér alapon.

    Eddig egy WD RED 3 TB-os vinyót terveztem bele (a meglévőkön kívül), de pont most olvastam, hogy ez nem a legjobban sikerült széria. Vegyek inkább 4TB-os HDD-t? az talán jobb sorozat?

    Úgy általában vélemény erről az összeálltásról? Az ára nem a konyhapénzből lenne lenyúlva, szóval keret van rá, csak ezért az összegért már nem akarok komoly kompromisszumot, a Zyxel 320 (325v2, 326) NAS-on szertnék elsősorban szoftveresen túllépni.

    Megerősítő/lebeszélő véleményeket szívesen fogadok!

Új hozzászólás Aktív témák