Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rasiel

senior tag

válasz ccH2SO4 #50900 üzenetére

Az U2412M a P2214H-hoz képest nagyobb színtérlefedettséggel rendelkezik (konkrétan 100% sRGB), mérete és képaránya miatt munkára nagyon jól használható. Komolyabb grafikai munkára egyértelműen jobb választás az előbbi, igényes(ebb) hobbi grafikusoknak is jobban ajánlott (bár zárójelben jegyzem meg, akkor már egy jól elvégzett műszeres kalibrálással sem jár rosszul a felhasználó, ami természetesen plusz költség).
    Dell U2412M (új rev.) vs. P2214H: PWM-mentes mindkettő, kontrasztban, feketében kb. egál (ahogy írtam, az új rev.-es U2412M ebben igen jól vizsgázott, de mindkét típusból ki lehet fogni jobbat, rosszabbat [bevilágítás, glow]), tükröződésgátló bevonat ugyancsak hasonló mindkét kijelzőn, bemeneti késésben megint csak egyre mennek.

A különbségeket, hasonlóságokat nagyjából összefoglaltam. Összességében az U2412M egy profibb, talán mondhatjuk úgy, jobban összerakott monitor. A leírtak alapján döntsd el, hogy megér-e neked +23k-t.

[ Szerkesztve ]

• old_artist

addikt

válasz ccH2SO4 #50900 üzenetére

Üdv!

"... amit kiválasztottam monitort elég drága." - mihez képest!

Az U2412M monitor szvsz sRGB színtérben képfeldolgozáshoz a legideálisabb, nem beszélve arról, hogy bizony van, de nem is kis különbség a két kiválasztott monitor között - még hobbi szinten is.
    Kimondottan grafikai, fotó, DTP és egyéb képmanipulációs munkákra kimondottan ajánlatos az U2412M.
    Hidd el, nem csak az a 20 egynéhány Ft-os árkülönbség a "különbség" - vedd a 24"-osat (kalibrálva) és meglátod nem csalódsz majd benne.

Egyébként minden monitor LCD, a LED az csak egy háttérvilágítás..

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák