- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Projektor topic
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz wwwolfman #5199 üzenetére
Teljesen típus függő! Adott gyártónak is vannak különböző technológiával működő lézernyomtatói, és csak egy szélsőséges esetet említve, a rég megszűnt Samsung gépek licencein alapuló nyomtatói most is jelennek meg mindenféle gyártó által. Ők akkor annyira jól megalkották azoknak a gépeknek az alapját. Elég nagy összefonódások tudnak lenni különböző gyártók között a drága fejlesztési költségek miatt, így képtelenség márkára vonatkozó általános útmutatást adni. Szoftverekről már inkább lehet, de az a kevésbé fontos része a nyomtatónak.
Én annak vagyok a híve, hogy a toner és a drum 2 külön egység legyen. Ha minden toner csere alkalmával új fényhenger árát is ki kell fizetni, mert ez a két egység egyben van, az elég pazarló megoldás. Emiatt kerülnek olyan borzalmasan sokba ezen típusok eredeti tonerjai, szóval szinte garantált, hogy az induló készlet után valami bizonytalan eredetű hamisítvány kerül a gépbe. (Amivel vagy működik, vagy nem. És hogy sokkal több por hullik a gépbe, és a minősége lényegesen rosszabb, az garantált!)
Akkor már inkább olyan típust kellene választani, amelyikhez az eredeti toner is megfizethető áron van.
-
wwwolfman
tag
válasz PociAti #5202 üzenetére
Van olyan típus, ami ezeknek a kritériumoknak megfelel, tud hálózati nyomtatást, és nem túl régi modell?
Melóhelyen egy HP 1200-as szolgált gond nélkül évekig, ami elparittyázott (és szépen!) aftermarket tonerekkel is, de az ugye olyan öreg, hogy annak USB kapcsolat kell -
-
Wasquez
senior tag
Tintasugaras nyomtatóm van, sosem tudok nyomtatni vele, mert mindig be van száradva.
Kellene valami más megoldás, ami tolerálja a ritka használatot és tud színeset nyomtatni, wifi csatlakozás, fénymásolás is jó lenne, esetleg scanner is lehet benne, ha nem dobja meg nagyon az árat.
Melyik gyártó melyik termékét érdemes nézegetni, aminél van valami értelmes áras megoldás is a tonerekre?
Otthoni általános felhasználásra lenne alkalmazva, viszonylag ritkán.PC
-
Wasquez
senior tag
válasz Wasquez #5206 üzenetére
Tintasugaras nyomtatóm van, sosem tudok nyomtatni vele, mert mindig be van száradva.
Kellene valami más megoldás, ami tolerálja a ritka használatot és tud színeset nyomtatni, wifi csatlakozás bár az összefoglaló alapján elbizonytalanodtam, szerintem nem kell a direk van router, a tintás is oda van csatlakozva. Fénymásolás is jó lenne, esetleg scanner is legyen benne, ha nem dobja meg nagyon az árat.
Nem kellenek olyan dolgok, amik kézzel megoldhatóak, automata lapfordítás, stb.
Toner lehet utángyártott. Nem tudom, hogy kéne ezt jól megfogalmazni, hogy legyen a legolcsóbb jó minőségű megoldás és ne menjen a minőség rovására az ár!?
Nem akarom a legolcsóbb megoldást, ha minőségben nem jó és a felesleges kényelmi funkciók sem kellenek, egy jó középszert keresek.
Melyik gyártó melyik termékét érdemes nézegetni, aminél van valami értelmes áras megoldás is a tonerekre?
Otthoni általános felhasználásra lenne alkalmazva, viszonylag ritkán és több helyről akarnak nyomtatni rá.PC
-
wwwolfman
tag
válasz PociAti #5204 üzenetére
Köszönöm!
HP nyomtatókkal kapcsolatban jó a megfigyelésem, hogy a pici, domború emblémás modellek a strapabíróbb szériák (netán japán gyártásúak) a lapos/matricsemblémások pedig az inkább otthoni használatra valók, vagy tök random, melyiken milyen embléma van?
[ Szerkesztve ]
-
gellei
aktív tag
Új nyomtatót szeretnék:
- lézer nyomtató
- tételek, suli anyag nyomtatása minél olcsóbban
- ha lehet kétoldalas automata
- ha lehet wifiLegfontosabb a lehető legolcsóbb költséggel való nyomtatás fekete fehérbe.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
A Brother 1222 és 1223 között mi a különbség? Ránézésre / spec alapján eléggé hasonló.Továbbá a 1090-es tonernél a 1500 oldal nyomtatás mennyire reális? Kicsit kevésnek érzem. Van belőle bestbuy utángyártott, vagy érdemes a gyárit venni? Köszi!
-
PociAti
őstag
válasz r3dsnake #5211 üzenetére
Az 1222 és az 1223 ugyan az, csak a 1223-nak világosabb a műanyag burkolata. Igazából kereskedelmi szempontból van különbség közöttük, a 1223-as modellt a nagykereskedelmi partnerek forgalmazhatják (idehaza a MediaMarkt).
A 1090-es nyomtatónál az 1.500 oldalas lapszám teljesen reális. Nem lehet, ezáltal nem szoktak trükközni a megadott oldalszámmal a gyártól. Nagyon pontosan (ISO szabványban) le van fektetve a tesztelési metódus, bárki olcsón ellenőrizheti. Ha a gyártó ezzel trükközne, nem is a pénzbírság lenne brutális, hanem az a rossz hírnév, amit ez kiváltana. Nagyon brutális kampánnyal se tudná lemosni azt a szégyent magáról.
Utángyártott tonereknél más a helyzet, mert ott semmit nem lehet tudni a kellék eredtéről. Van rá példa, mikor a csomagolás Ázsiában történik, de van amikor a külső karton csomagolás itthon a forgalmazó kétkezi munkájával kerül a termékre. Lényeg, nem tudni ki a gyártó, éppen milyen szállítmányt kapnak, így aki azt mondja valamelyik noname* termékről, hogy az megbízható, az vagy hazudik, vagy annyira tájékozatlan, hogy semmit sem tud az egész logisztikai folyamatról. Azon régiós képviselők, akik Közép-Európával foglalkoznak, azok valószínűleg egyszerre egy csomó gyártóval kapcsolatban állnak. Így egy szállítmányon belül is lehet több gyártó terméke, arról nem is beszélve, hogy szállítmányonként teljesen más lehet a gyártó.
*Noname alatt ezeket a semmitmondó fantázianevű csodákat értem, mint pl: diamond / gold / silver / zafir / platina / eco / pixel / stb. Általánosan onnan lehet felismerni őket, hogy a "premium" felirattal próbálják a másik szar fölé helyezni magukat, de lassan mindegyiken szerepel ez a premium szócska, csak a jó minőségű eredeti terméken nem,
Ezek a hamisítók egymással versenyeznek, nem az eredeti kellékek gyártóival. Ezáltal csak egy dolog számít, ki tudja olcsóbban előállítani. Ez pedig erősen a minőség rovására megy.
Amúgy ez a 1222WE a létező legolcsóbban üzemeltethető alacsony árú nyomtató, használd eredeti kellékkel. A gyártó 3 év garanciát vállal a nyomtatóra, (időszakosan szokott lenni 5 éves garancia akciója). A garanciális feltételek között egyértelműen fogalmaznak, a nem eredeti kellék okozta károk miatt ugrik a garancia. És aki már fogott a kezében üres eredeti és utángyártott kelléket, az érzi a különbséget. Utángyártottnak minden egyes műanyag alkatrésze olcsó műanyagból készül, az illesztési hézagok nagyok, néha csak úgy ömlik belőle a festék. A por pedig nem csak a nyomat minőségére van hatással, a lapbehúzó görgőre is rátapad, a gépben lévő optikai szenzorokon is megtelepedhet és száz másik módon okozhat problémát.
-
TomAce
tag
Vettem egy Brother HL-1222WE-t tobbek kozott az itteni ajanlas miatt.
De elsore egy kalap szemetnek tunik. Wifi nyomtatast hogyan lehet beallitani rajta?
Nem talalok semmi hasznalhatot a neten es a Brother magyarorszag se tudta megmondani... -
PociAti
őstag
Rengeteg jó leírás van róla a neten, nem egy atomfizika.
Célszerű lenne a mellékelt használati útmutatót elolvasni, nem saját logika szerint kitalálni miként kellene beállítani a dogokat.
Például itt elég szájbarágósan, lépésről lépésre elmagyarázzák mit kell csinálni.
https://support.brother.com/g/b/faqcategory.aspx?c=hu&lang=hu&prod=hl1222we_eu&ftype2=186Youtube-on is megéri körbenézni.
Pl: https://www.youtube.com/watch?v=8cR5DzCx3noLényeg, hogy kijelző, kezelőfelület nélküli nyomtatókon a wifi-s hálózati beállítást első alkalommal USB kábellel célszerű beállítani, és utána áttérni a wifi-re.
A nyomtató IP címét (és a számítógépekét) pedig célszerű fixálni. Nem kötelező, de windows-os hálózaton volt amikor szívtunk vele, ha nem kaptak az eszközök fix IP-t. Régen volt, akkor még XP-k is voltak a hálózaton, a mostani microsoft termékekkel nem tudom hogyan van, nem használom őket.
"... a Brother magyarorszag se tudta megmondani..."
Nos ez így elég érdekesen hangzik. Szerintem valami információ el lett hallgatva ebből a kijelentésből. Talán egy rosszul feltett kérdésere nem sikerült olyan választ adniuk, ami továbblendített volna téged. Mert ez egy rendkívül egyszerű iszonyatos darabszámban eladott nyomtató. -
TomAce
tag
válasz PociAti #5217 üzenetére
"... a Brother magyarorszag se tudta megmondani..."
A kollega aki ert hozza mar nincs bent volt a valasz.
Illetve a harom eves regisztracio sem mukodik, mert nem kuld ellenorzo kodot a rendszeruk, de ebben is csak ugyanaz a kollega tud segiteni.USB kabellal csatlakoztatva van mukodik. Az altalad leirtak kozott nincs hasznalhato informacio ott mar jartam. WPS nelkul szeretnem csatlakoztatni a printert a Wifihez.
A Youtube video pedig feltetelezi, hogy megtalalja a nyomtatot a Brother program, de pont az a gond, hogy nem talalja meg.[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
Szóval nem likvidálták, vagy elüldözték a hozzáértő munkatársakat, és csak az adminisztratív női személyzetet hagyták meg, hanem pillanatnyi állapot volt, ami várhatóan hamarosan megoldódik.
Regisztrációra hivatalosan a vásárlástól számítva 60 nap áll rendelkezésre, ez amiatt van, mert a rendszer automatikusan a forgalomba hozataltól számított 6 hónapon belül fogadja el a regisztrációt. Technikailag még ez is kitolható, de így a 2 hónapba bele kellene férjen az az idő is, amit a kereskedőnél eltöltötte a nyomtató. Ez egy jól pörgő termék, beragadás veszélye nem igazán fenyegeti.
Mondhatnám, hogy minél később indul el a regisztráció, annál tovább tart a garancia, valójában a vásárlás időpontja számít, nem a regisztráció dátumáé. Amúgy nem nagyon szokott gond lenni vele. Egyszerű - jó értelemben vett primitív - igásló.
"WPS nelkul szeretnem csatlakoztatni a printert a Wifihez."
Sok sikert és ingyen sört! -
WinZol
aktív tag
Szines multifunkciós nyomatatót keresek!
A szines nyomat költséget hogyan kell számolni?
(ha a szines tonerre az van írva hogy 1500 oldal, akkora az a 3 db-ra érvényes(CMY)? vagy a 3 db az 3x1500 oldal?)
Ismeri valaki a Brother MFC-L8690CDW multifunkciós nyomtatót?
A lapköltsége nagyon barátságos annak ellenére, hogy lézer.
Utángyártott festékkel (és eredeti dob egységgel)
- Fekete 3,4 fT/oldal
- Szines 10,4 Ft/oldal
Gyári festékkel (és eredeti dob egységgel) kicsit húzósabb
- Fekete 8,0 fT/oldal
- Szines 44,0 Ft/oldal
Ezen kívül még kaptam egy megfontolandó ajánlatom:
Használt Xerox C405 nettó 170 000 HUF
És hozzá karbantartási szerződés nyomat díjjal:
- Fekete nettó 5 Ft/oldal
- Szines nettó 35 Ft/oldal
Itt nincs egyéb költség! És biztosan annyi a lapköltség.
(mindegy, hogy az egész oldal lefedett, vagy csak egy pont van rajt)
Ha valami megáll, akkor jön a szervíz (24 órán belül) és
cserél. (én meg nem fizetek érte)
Negyedévente számlázzák a nyomatdíjat.
Egy hátránya van: Ha a nyomtatott dokumentum tartalmaz szines pigmentet, akkor az egész dokumentum színesként számolódik.Ismeri valaki a Brother MFC-L8690CDW multifunkciós nyomtatót?
A lapköltsége nagyon barátságos annak ellenére, hogy lézer.
Utángyártott festékkel (és eredeti dob egységgel)
- Fekete 3,4 fT/oldal
- Szines 10,4 Ft/oldal
Gyári festékkel (és eredeti dob egységgel) kicsit húzósabb
- Fekete 8,0 fT/oldal
- Szines 44,0 Ft/oldal
Ezen kívül még kaptam egy megfontolandó ajánlatom:
Használt Xerox C405 nettó 170 000 HUF
És hozzá karbantartási szerződés nyomat díjjal:
- Fekete nettó 5 Ft/oldal
- Szines nettó 35 Ft/oldal
Itt nincs egyéb költség! És biztosan annyi a lapköltség.
(mindegy, hogy az egész oldal lefedett, vagy csak egy pont van rajt)
Ha valami megáll, akkor jön a szervíz (24 órán belül) és
cserél. (én meg nem fizetek érte)
Negyedévente számlázzák a nyomatdíjat.
Egy hátránya van: Ha a nyomtatott dokumentum tartalmaz szines pigmentet, akkor az egész dokumentum színesként számolódik. -
Dißnäëß
nagyúr
FYI összefoglaló 1222WE-je helyett már mindenhol 1223WE-t látok árulva.
Toner ugyanaz.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
zoltan.t
csendes tag
pont ma a turkálóból hoztam egy ilyen belépő brothert, tele tonerrel/ drum félig van. Kicsit szemcsés a nyomat. A drumon végihúztam azt a műanyagot . Kicsit jobb lett .
5000 ft volt+ egy csomó más cuccal együtt. Tökéletes. Ez a 2. Brother nyomtatóm . wifi jó. -
törölt tag
Hello!
Tud valaki ajánlani lézeres monochrome nyomtatót, valami nagyon budget csak pár havonta használatra? Láttam, hogy a 12 000 Ft-os fekete tinta pakk felment 30 000+ -ra, és ezt már kicsit sokallom 600 lapra a Canon tintásba. (narrátor: már a 12k-t is sokallta)
- Scanner jó lenne rajta a hely spórolás végett, de ha nincs rajta akkor megoldom külön eszközzel.
- Csak dokumentumozáshoz kell.
- Olcsóbb jobb. Mondjuk max 75k körülig mennék.Előre is hálásan köszönöm a kommenteket ha tud valaki tanácsot adni.
Közben átolvastam a kezdőt is:
Így futnék neki:
1. Ragaszkodsz a lézerhez?
A tapasztalatok alapján alkalmasabb lenne.2. Fekete vagy színes?
Fekete3. Mire használnád? (Fotók, színes marketinganyag és táblázatok prezentálni, vagy többnyire csak szöveg?)
Amit kérnek ügyintézéskor tőlünk. Többnyire formok.4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban)
Nincs rendszeres használat.5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
Passz, akár néhány hónapot is.6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, direct WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
Szkenner opcionálisan, de megoldható külön is.7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
60-75k, minél olcsóbb összkép a fontos, ha az első tonernél kijön a különbözet akkor hajlandó vagyok picit még, de a spórolás a lényeg .8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
Azért ne essen darabokra kicsomagolás közben, de nincsenek komoly prémium elvárások, a mostanihoz nem tudok hozzá érni, hogy ne zörögjön rajta kb minden pl.9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat?
Gyáriból lenne jó kihozni a legtöbbet, mivel tényleg ritka és kevés a nyomtatás, inkább a megbízhatóságra mennék.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Ide is betenném. [link]
Esetleg ha színesben gondolkodnék? (asszony felhozta ötletnek)
Megfelelő ár / érték arányban. Nem tudom mennyiért kapható a kritériumoknak megfelelő induló ár / darab.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #5226 üzenetére
Látom nem túl felkapott és aktív ez a topik/téma.
Közben még nézegettem és Lézeres topikban van ez a
Brother DCP-L2532DW Mono multifunkciós lézernyomtató.
Hozzá való toner: TN-2411 Eredeti 1200 oldalas toner ára 15 000 Ft (utángyártott: 5 000 Ft)
ami ajánlott és ez jobban megérné, vagy csak én gondolom így?Toner az 1200 oldalas inkább 20 ezer (szállítással), de a 3 ezer oldalas toner bele csak 30 ezer amivel mindjárt jobban kijön az ember és sokkal jobb minőségben (dupla felbontás!) is nyomtat, mint a 1622WE - és vevői véleményeket olvasva, sokkal jobb a vásárlók tapasztalatait nézve is.
A kettőt össze hasonlítva az L2532DW jobban tetszik!
Ár/érték arányban BB lehet!
Vagy van valami buktatója a dolognak?
Ezzel biztos jól ellene a család és ha épp keveset is volna épp használva, akkor se lenne semmi gond vele, vagy tévedek?Ezt nézve se esnék kétségbe, mert az is sokáig (akár évekig) elég lenne.
700 oldalra elegendő kezdő toner* (*A kellék körülbelüli töltöttsége ISO/IEC 19752 szerint.)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Megvettem a Brother nyomtatót és minden rendben vele.
Egyszerűen beüzemeltem és regisztráltam is az oldalon, 3 év garancia meg is van rá.
Nyomtattam vele pár oldalt, WiFi is rendben (laptoppal) jelszót beírtam (nem volt nehéz) és még telefonnal kell csatlakoztatnom.
2 oldalas nyomtatást is beállítottam a kezelő felületen. Ki is próbáltam, nagyon profin és gyorsan nyomtat.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Munkahelyre kellene egy egyszerű, strapabíró lézernyomtató.
Heti 5-10 A4-es lap, kizárólag fekete-fehér nyomtatás. (általában pdf-ből nyomtatunk CAD rajzokat)
Semmi más.
Ár? Nem tudom, mennyiért lehet megbízható, új gépet venni, amihez bárhol kapok tonert, teljesen vakon vagyok.
Pantum P2500W-t olvastam, hogy ajánlott típus... Ennyi tippem van.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz zolikaDB #5229 üzenetére
Szia,
Tudom ajánlani a következő Brother nyomtatót: [link]
Csendes, gyors, auto 2 oldalas nyomtatás is van meg WiFi is.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
PociAti
őstag
válasz zolikaDB #5229 üzenetére
Mégis hol olvastad azt a hülyeséget, hogy a Pantum nyomtató ajánlott?
Talán egy másik topikban, amikor egy felhasználó 1 napi használat után beírta ezt a sületlenséget. Ajánlott, mert megvétel után elindult?
Nyomtatót hosszú távra szokás venni, a költségeket is legalább 3 évre, de inkább 5-8 évre kellene számolni beleértve a toner, a fényhenger költségét, meg azt, hogy normális szervizhálózattal rendelkezik, van hozzá alkatrész.Ennek a kínai gyártónak a termékei alig 1-2 éve jelentek meg a piacon, azok veszik akik kevés pénzt szánnak a nyomtatásra, valószínűleg nem is használják sokat, de igényeik se nagyon vannak.
A heti 5-10 A4-es oldal az éves szinten kb. 400 lap. A CAD rajzok miatt szerintem a 600 dpi-s nyomtató helyett illene az 1200×1200 dpi-s nyomtató.
Sem a pantum-com-on lévő termékoldal, sem az onnan letölthető használati útmutató nem tartalmazza azt az infót, hogy mekkora a felbontása. Ez önmagában elég árulkodó jel szokott lenni. Még pár oldalt átnéztem, de erősen titkolják. -
PociAti
őstag
válasz zolikaDB #5232 üzenetére
Kevés információ alapján nehéz elfogadható választ adni.
Például MaxxDamage által ajánlott Brother nyomtató egész jó kiindulási alap. Az egy 10 típusból álló széria (L2000 család) egyik tagja. Mind ugyanazt a nem túl olcsó tonert használja, de ilyen kis lapszám mellett annak a költsége bele kell, hogy férjen. A kis méretű nyomtatók között egész elfogadhatóan nyomtat. És ez talán valósan hozza az 1200×1200 dpi-t.
Nincs összehasonlításom a többi nyomtatóval, igazából úgy lenne fair, de az amerikai RTINGS.com-on nagyjából elvégzik ezt a munkát. A nyomtató típusoknak ott más a számozása, de nagyjából ki lehet találni mi a magyar megfelelője.
A hazai HL-L2352DW talán az L2325DW-vel azonos.
https://www.rtings.com/printer/reviews/brother/hl-l2325dwSajnos a teszt ábrák között nincsenek CAD rajzok, de a grafikonnal, táblázattal, ábrával zsúfolt dokumentumok sokat elárulnak arról, milyen gyengén teljesítenek az egyszerű mono lézernyomtatók ezen a területen (a nagyobb méretű nyomtatókhoz képest). Tintással sokkal szebb eredményeket lehet elérni, viszont ritka használat mellett beszáradnának.
-
MaxxDamage
félisten
válasz PociAti #5233 üzenetére
Azt észre se vette, hogy én írtam vagy ajánlottam volna bármit is..lehet itt se vagyok.. és az a Brother is egy "AJÁNLOTT" darab, benn is van az összefoglalóba, de sokan azt sem olvassák el..nem veszik a fáradtságot!
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz MaxxDamage #5234 üzenetére
Elolvastam amit te írtál, azóta külön lapon ott csücsül azóta is az ajánlásod a böngészőmben, és az összefoglalót is elolvastam, ahol látom, 2 Brother ajánlott.
Csupáncsak amiatt kérdeztem, hogy azóta született-e valami újabb termék is a kategóriában, van-e változás, frissítés stb. -
MaxxDamage
félisten
válasz zolikaDB #5235 üzenetére
Kategórián belül az a BestBuy és ár / érték arányban verhetetlen!
Sokat keresgéltem és nem találtam jobbat, a színes amiben van még jó Brother, de abba a 4 toner 70k+ és a dobegység se olcsó bele,a nyomtató induló ára meg 150k körül van.
Vaciláltam fekete és színes nyomtató között és a színes nekem nem érte volna meg, a fekete-fehér se lesz kihasználva, de a lényeg hogy valami van ha kell.
Csak ne állásba menjen tönkre, bár ki nem kapcsolom, mélyalvó módba van.
0.9W/hr fogyasztás belefér. (~8kW/év a készenléti fogyasztás így)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BiP
nagyúr
válasz MaxxDamage #5236 üzenetére
Melyik ez a színes Brother?
-
MaxxDamage
félisten
Azt meg nem mondom már...mi volt, de talán ez(?) Brother HL-L8260CDW színes lézernyomtató + duplex és wireless
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Otthoni használatra szeretnék nyomtatót venni, kb 10 oldalt nyomtatok havonta.
Amit szeretnék, hogy lézer legyen, elég a fekete-fehér nyomtatás, Wifis, tudjon duplexet. Egyéb extra funkció nem igazán fontos. Brother márkával pl jó tapasztalatom van, de elég nagy a termékpalettájuk, hogy választani tudjak.
Mi most az ajánlott termék a fenti használatra?
Köszönöm! -
MaxxDamage
félisten
válasz Peetey91 #5239 üzenetére
Szia!
Neked is tudom ajánlani az alábbi Brother nyomtatót: [link]
Eddigi tapasztalatom vele, nagyon elégedett vagyok és én se sokkal többet használom, mellette tudja ami neked is kell, WiFi, auto duplex, és ki se kell kapcsolni (az csak jót tesz a Brother-nek) mert mindössze 8kW az éves fogyasztása "mélyalvó" módba.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
PociAti
őstag
válasz Peetey91 #5239 üzenetére
Havonta csak 10 oldalra van szükség, ennek ellenére mégis tudjon duplexet?!?
Ilyen értelmetlen kritériummal csak a drágább induló áru, és/vagy drágább üzemeltetési költségű nyomtatók közül lehet választani.
Miközben havonta 5 lap megfordítása nem tűnik nagy munkának. A papírspórolás pedig havonta 20 Ft. Magyarán 100 hónap alatt, azaz bő 8 év alatt lehetne megspórolni 1 csomag papírt a kétoldalassággal. Ideális esetben, ha mind a 10 nyomat a lap mindkét felére kerülne, és nem lenne közötte egyoldalas nyomtatás. -
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Rokonnak nézünk "gazdaságos" nyomtatót otthoni használatra.
Amit tudok, hogy:
- nem mindennapos, ritkább használatra tervezett
- szeretne vele színesben nyomtatni néha kisebb plakátokat, nem teljesen színes, csak színes elemekkel ( jelenleg csak A4), viszont nem lenne rossz, ha az A3-at is tudná
- Wifi-ről is mennie kellene (mert csak laptopja és telefonja van)
- szkennelést is kérte
- illetve a felvezetőben említett gazdaságosság az főleg a toner árban nyilvánulna meg, mert a mostanihoz (nem tudom pontosan, milyet használ) 20k a gyári, az utángyártott 10 és azzal csak szenved...
Úgy keresett fel, hogy a "Xerox C310V az jó és gazdaságos?"
- gondolom a - Xerox árából - nagyjából 120-130k a keretOlvastam az összefoglalót, de kicsit belezavarodtam (nagyon régen vettem egy alap nyomtatót), nem követem a trendeket.
Ha jól értem, akkor mindegy, hogy lézer/tintasugaras/patronos, akkor is beleszárad 1 hónapon belül, kivéve az összefoglalóban lévő speciális brother gépek.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
nimfas
addikt
30000 Ft hozzá 1db színes toner.... ebből kell 3.... + fekete.
Nem lenne gazdaságosabb egy Tintás nyomtató?
Én vettem egy EPSON L6260-ast, tartályos tintás, 3+1 szín, filléres a GYÁRI tinta hozzá.
Scannel, másol, nyomtat. WIFI-LAN-USB, Duplex-es.
Fotó papírra királyul nyomtat színesben.
Telefonról tudsz direkt nyomtatni és telefonra scannelni is.EPSON 101 EREDETI CIÁN ECOTANK TINTATARTÁLY (70 ML)
4 990 FT
EPSON 101 EREDETI BÍBOR ECOTANK TINTATARTÁLY (70 ML)
4 990 FT
EPSON 101 EREDETI SÁRGA ECOTANK TINTATARTÁLY (70 ML)
4 990 FT
EPSON 101 EREDETI FEKETE ECOTANK TINTATARTÁLY (127 ML)
6 990 FTVan mellette egy 1000 éves FF lézer, szintén filléres tonerrel. Most lett javítva.
Ha A3-as színes lézer kell az nem lesz olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
vSite
csendes tag
Sziasztok!
Egy új fekete-fehér nyomtatóra lett szükségem és a fórumot átolvasva tudtam egy jó nyomtatót választani.Köszi kedves fórumosok a véleményeket, írásokat és a beletett munkát.
A kiválasztott típus egy scannelni is képes Brother DCP-L2622DW lett.
DCP-L2622DW | A4 fekete-fehér lézernyomtatók | BrotherNagyon jó tapasztalatom van a készülékkel, jól nyomtat, jól scannel, jól néz ki.
Meglepően jó a szoftvere, W10, W11 és Android alatt is jól működik. -
zolikaDB
veterán
válasz MaxxDamage #5236 üzenetére
Szia!
Hogyan lehet mélyalvása tenni a Brother nyomtatókat?
(Gondolom, ez azt jelenti, hogy nyomtatási parancsra ébred és nyomtat, nekem is ez kellene. BEüzemeltem, amit itt ajánlottatok, nagyon jó kis gép, de amikro nyomtatni akarok, be kell nyomnom az ON gombot.) -
MaxxDamage
félisten
válasz zolikaDB #5246 üzenetére
Szia!
Nálam ez automata.
Pár hete ki se kapcsoltam.
Bekapcsolás után hamar mélyalvó módba teszi magát automatán.Aztán ha nyomtatni akarok telefonról vagy laptopról akkor csak ki küldöm a feladatot és már nyomtat is.
Befejezés után megint egy fél perc és már "mélyalvó mód" be is kapcsol.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Idős felhasználónak keresek nyomtatót. Aránylag sokat nyomtat, hetente 2-3 alkalommal néhány oldalt, alkalmanként sokat egyszerre. Könyveket ír, ezeknek a piszkozatait nyomtatja, ahogy készülnek a fejezetek/oldalak. A könyvek sok fotót is tartalmaznak, ezeket is nyomtatja, sőt talán többször nyomtat fotót, mint szöveget. Viszont! Az igazi fotóminőség nem követelmény, nem is fotópapírra nyomtat, hanem sima papírra, mert ez elég erre a célra.
Jelenleg egy Epson L3256 CMYK, belső tartályos nyomtatót használ, az én javaslatomra, mivel ez tűnt ehhez a felhasználási módhoz messze a legjobb választásnak. Csakhogy nincs vele megelégedve, mert a fúvókák folyton eltömődnek, állandóan csíkoz a nyomtató. Tényleg elég gyakran kell fejtisztítást végezni, akkor is egyszerre többször, és legutóbb még az is előfordult, hogy a fejtisztítás után a sok kinyomott tinta valahogy rákerült a nyomtatófejre, vagy inkább valami másra, és utána vagy két napig fekete tintacseppek/foltok kerültek a nyomatokra, míg ez a paca meg nem száradt. Szóval vannak vele bajok.Felmerült bennem, hogy egy színes lézerrel kevesebb baj lenne. Nyilván drágább lenne a nyomtatás (mennyivel? ), de először az érdekelne, hogy egyáltalán van-e elérhető áron alkalmas modell. Fotókat is kell nyomtatni, de éppen csak olyan minőségben, hogy az arcok, vonások jól kivehetőek legyenek, de nem kell szuper nagy részletgazdagság. Nyomtattam már fotót színes lézerrel, és tudom, hogy elképesztően jó tud lenni az eredmény, szinte fotónyomtató minőség, de azok "ipari" nyomtatók voltak, nem otthoniak. Egy 100-150 ezer Ft-os otthoni gép tud értékelhetően fotót nyomtatni?
És akkor most térjünk rá a fenntartásra is. Ez a tintás nyomtató szinte ingyen nyomtat. Nem nagyon tudom kiszámolni, de sztem bőven 10 Ft/lap alatt van a költség. Mi lenne a helyzet színes lézerrel? A fotók azért nem teljes oldalas A4-esek, inkább 10x15 cm, a lap közepére igazítva, vagy még kisebb, szövegbe ágyazva.
Alternatív kérdés (bár nem a legjobb hozzá a topik): Mit lehetne tenni ezzel a nyomtatóval, hogy ne száradjon be ilyen gyorsan? Valami nyomtatószervizben azt mondták, hogy a portól van baja. Kétlem, de ha mégis, akkor segítene, ha letakarja egy párnahuzattal vagy valamivel?
Egyébként én is egy Epson tartályos nyomtatót használok már sok éve. Az még külső tartályos, és 6 színű, és nekem nagyon ritkán szárad be, pedig keveset használom. Van, hogy 3-4 hét eltelik két nyomat között, és egyik fúvókával sincs gond. Ezért nem értem, hogy lehet ennyi baj ezzel.
Köszönöm, ha elolvastad. -
PociAti
őstag
válasz kelna91 #5248 üzenetére
Az Epson L3256 elég jó nyomtató, rendszeres használat mellett a fejbeszáradásnak extrém okai kell hogy legyenek. Igazából a ritka felhasználás miatt szoktak beszáradni.
Hibaokkén a sok por az jó irány lehet. A hagyományos poron kívül a dohányfüst, állatszőr, vagy az újrahasznosított papír törmeléke is okozhat ilyet (ne használjon újrahasznosított papírt).
Az Epsonoknak amúgy borzalmas a lapadagoló kialakítása, ahogy ferdén felfelé állnak ki a gépből a lapok. Ez a megoldás gyűjti a port. Az alsó tálcás nyomtatók ebből a szempontból sokkal tartósabbak lennének.Egy 5%-os telítettségű oldal nyomtatási költsége tartályos nyomtatóval kb. 2-3 Ft, ha már képeket is tartalmaz, az akár 15 Ft is lehet, a 10 Ft-os átlaggal nem lőttél nagyon mellé.
Lézernyomtatónak kb. 50-szeres költsége van, tehát egy sima A4-es lap 60 Ft, de minél több festékre lenne szükség, annál drágább. Készülék függő, de szerényen számolva a 100 Ft-os átlagnál 2 csomag papír kinyomtatása 100.000 Ft. És a sok port a lézernyomtató sem szereti. -
nimfas
addikt
válasz PociAti #5249 üzenetére
Nekem egy régi HP 2015DN nyomtatóm van, ebbe szinte fillérekért lehet tonert kapni. Sajnos csak FF, de Duplex és Lan,USB. Én egy Epson tartályos tintasugarast vettem (L6260), amihez szintén filléres a tinta, ez színes, scannel, Duplex, lan, usb, wifi. Ezzel a kettővel elleszek ég darabig azt hiszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest