Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaUser

    addikt

    válasz sine_morbo #1034 üzenetére

    Hello!

    Én vagy hat éve vettem egy HP 1000w-t (legalapabb lézer hp volt), mert helyben tudtam hozzá utántöltetni tonert és a gyári is akkor még emberi árban volt (főleg az nagyméretű (3500lap ~ 12eFt)). A nyomtató a win7 felrakásáig volt nálam, azóta testvéremnél van. Néhány tapasztalat, ha magánhasználatra kell:
    - 2500 lap rengeteg! Én kismillió egyetemi jegyzetet/könyvet nyomtattam ki a négy év alatt, de talán háromszor kellett tonert cserélnem. (Ugye képeket nem igen nyomtat az ember fekete-fehér lézerrel, így aztán nem nagyon fogy a toner).
    - a toner is tönkremegy! 3500lapos gyári toner nálam kikészült egy év után, azaz még volt benne por bőven, de egyszerűen "megromlott". (A HP a tonerjeire fél évet írt akkor felbontás utáni használhatóságra)
    - bármelyik nyomtató megteszi, mert még a filléres lézer nyomtatók is nagyon szép szöveget nyomtatnak
    - linux driver problémás lehet, ezt előre meg kell nézni, hogy van-e és mennyire használható

    A fenti lézer egy multifunkciós lézer gépre lett cserélve (ugye tintasugaras nem játszik a beszáradás miatt). Erre: [link]. Ha nincs extrém elvárásod a nyomtatási minőség/sebesség kapcsán, szerintem inkább valami ilyet vegyél, mert árban nincs nagy különbség (tonerben sem), de legalább tudsz otthon fénymásolni igazolványt, szerződést, stb, ha nagyon szükséged van rá és még a pc-t sem kell bekapcsolni. (És a tetejére lehet pakolni, aminek asszonypajti mindig örül. :K )
    Mivel leírásod alapján te is inkább kevésszer nyomtatsz és akkor sem túl sokat, egy ilyen gép szvsz ideális, mert mire szóba kerülhetne egyáltalán valamilyen komolyabb szerviz (pl.: hengercsere (ha külön van egyáltalán), behúzó mechanizmus kopása, stb.) addigra inkább megéri megvenni az újabb típust. (Tudom, nem szép mentalitás környezetvédelmi szempontból, de hát ez van sajnos.)

    ''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

Új hozzászólás Aktív témák