- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok!
Színes multifunkcionális lézernyomtatót szeretnék venni, teljesen amatőr szinten otthonra hobbi célokra.
Amiket szeretnék, hogy tudjon: Nyomtatás, scan, fénymásolás. Ha automata duplexet tudna, az már csak hab volna a tortán. Fax, WiFi elérés nem számít, nem kell.
Ami fontos lenne, hogy tonerekből hozzá lehessen hozzá kapni akár utángyártottat, akár másfajtát, akár eredetit, csak olcsó legyen. Régen láttam ilyesmi Samsung nyomtatóból, amihez a toner 4-5k volt/szín, csak 'sajnos' az a fajta nyomtató már nem kapható. Használt nyomtatót nem szeretnék venni.Ötletek, tanácsok?
-
epzon
őstag
válasz Integrator #1402 üzenetére
színes multifunkciós lézer..... ha nagyon rosszat akarsz magadnak akkor vegyél
de sokkal jobban jársz egy üztelit tintasugaras multifunkcióssal pl Epson BX925FWD vagy HP 8500
ezeknek annyi az eredeti patron költségük, mint a lézer ugy tonerje
-
QwErTy42
addikt
válasz Integrator #1402 üzenetére
Szia!
Epzonnak igaza van. A duplexes színes multi lézer bőven 100 pénz fölött van és azok már mind faxos és wifis nyomtatók.
Ha otthon használnád, akkor 50 pénz környékén vannak jó nyomtatók Epson BX625 vagy HP 6500A Plus, amik igen gazdaságosan nyomtatnak eredeti kellékkel is.
Amit Te( és még sokan mások) szeretnél nincsen: jó is, olcsó is, ingyen lehessen vele nyomtatni. Ezt már több ember számtalanszor elmondta.
Kompromisszumokat kell kötnöd!...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
zeppike
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg egy hp laserjet 1000 nyomtatónk van az irodában, szeretnénk frissíteni, egy lehetőleg scannelni szintén tudó (de ha nem nem gond csak jó lenne ha azt nem kéne mellé venni) gazdaságos (esetleg színes, bár ez is csak kicsit elvárás) de főleg feketén gyorsan és olcsón nyomtató készülékre. A mostaniba a festék kb. 15000 Ft és 2500 oldalra elég, tehát papír nélkül 6 Ft/oldal.
-
QwErTy42
addikt
válasz zeppike #1405 üzenetére
Szia!
A mostani multis lézerek nem nagyon tudnak 6 forint környékén nyomtatni, inkább olyan 8-10 eredeti toner esetén. Után gyártottal tudsz csak 3-5 forintért nyomtatni.
Másrészt a színes multi lézerek 70 ezer környékén kezdődnek.Tintasugarasok eredeti kellékanyagárral sokkal gazdaságosabbak, 30 ezer forint környékén faxos, lapadagolós, multis színes tintások már márkától függően 5-7 forintért nyomtatnak egy oldalt.
Míg a 60-70 ezres tintások, már 2,5 forintért is tudnak nyomtatni, nem csak feketében de színesben is.Fontos lenne tudni, hogy mennyire ragaszkodtok a lézerhez, és hogy havi szinten hány oldalt nyomtatnátok!
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Rick4
félisten
válasz zeppike #1405 üzenetére
A papír nélküli 6Ft még az én Samsung SCX 3205-ösömnek is megy, az 1500 oldalas toner már 9 ezres környékén megvehető, pl: [link] akárhogy számolom, ez 6Ft. És ha viszed a tonert töltetni, akkor megvan 7 ezresből. És ez scannel, kifogástalanul nyomtat, én elégedett vagyok vele. Nekem bevált, igaz nem ütöm- vágom, dec végén vettem, és most tartok 650 lapnál.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
Egészen véletlenül nem tudja valaki, hogy ha utángyártott tonerrel etetem az Epson nyomtatóm (M1200), akkor elveszik-e a 3 év kiterjesztett gari?
-
QwErTy42
addikt
Csak hogy a Te nyomtatódat nem irodai mennyiségek nyomtatására találták ki, mert sok helyen egy hónap alatt elmegy egy toner, van ahol még több is.
Nem bírja ugyanazt és ha megnézted az Epsont amit Epzon ajánlott sok olyan szolgáltatást is nyújt amit irodában előszeretettel használnak....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Rick4
félisten
válasz QwErTy42 #1412 üzenetére
Ok, és ő ipari mennyiségre használja? Hol volt leírva, hogy nem havi 50 oldalra kell? Csak szólok, nekem is egy irodában van, de igyekszem kevés dolgot nyomtatni, ha már fából van az a papír...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
QwErTy42
addikt
Az érveléseddel az a baj, hogy nem egy azon kategóriájú nyomtatót hasonlítottál össze. Én azért ajánlottam a nagyobb nyomtatót és Epzon is mert a korábbi típus is egy masszívabb darab volt és nem egy kici-ócó belépőszintű készülék.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz QwErTy42 #1415 üzenetére
Én vettem egy nyomtatót az irodába ami kb 6Ft+ lap áron nyomtat, mégazt is leírtam, mennyit nyomtatok vele. Más pont hasonló paraméterekkel keresett nyomtatót, így teljesen jogosan ajánlottam azt, amivel elégedett vagyok. Te meg anélkül hogy tudnád hány lapot kell nyomtani, (amiben még ugye nem tudjuk hogy igazad lenne-e egyáltalán) ajánlottál egy másikat. Nem hasonlítottam én semmit semmihez, te hordtál le, hogy mit képzelek én, ilyet irodába....
-
epzon
őstag
-
cxseries
csendes tag
Sziasztok!
Sürgősen kellene nekem egy nyomtató, de sajnos egyáltalán nincs rá időm, hogy körülnézzek. Viszont ismerős felajánlott egy Samsung scx 4200-as gépet, 3000-es partonnal. Alig volt használva és irányárként 15eft-ot lőtt be.
Szerintetek megéri?
-
Rick4
félisten
Vettem egy Q- print 1042-es tonert, mellékeltek egy 1660-ashoz való fw-t, de ugye az én 3205-ösömhoz ez nem passzol. a régi tonerrel nyomtat (státuszlapot is) ezzel nem. Mi lehet a megoldás?
-
Rage47
veterán
Hali!
Tudnátok ajánlani olcsó, multifunkciós, fekete-fehér lézer nyomtatót? Kinéztem ezt, ennél van esetleg olcsóbb?
Leginkább szövegek feldolgozására kell, tehát nem kell extra képminőség. Gondoltam a tintasugarasra is, de a lézer jobban megéri talán... -
cantus
tag
Sziasztok!
Színes nyomtatót szeretnék venni irodai felhasználásra, kb. 150-200 oldal lenne átlagosan havi szinten nyomtatva.
Mindenképp ragaszkodok a duplex egységhez és az alacsony lapköltséghez (nem akarok havonta tonert/patront cserélni) ha esetleg hálózatba is köthető az külön jó, de nem feltétel.Ilyen terhelés mellett, tintásat vagy lézert vegyek? A keretem max. 150e. Létezik bestbuy?
-
Rick4
félisten
Ilyenem van, a minősége, működése tökéletes, gyors, halk, igaz én ebben az évben összesen 720 lapot nyomtattam vele, ebbe egyik se halna bele. Szerződéseket nyomtatok, ami nekem fontos az rendben van, maga a betű kontúr, a külalak 5-ös skálán 5-ös, egy tintasugaras max egyetemi kézzel írt jegyzetek nyomtatására jó, sehol nincs ehhez képest. Egy új toner 13 ezres 1500 lapot tud, elvileg van 7500 körül utángyártott toner is, igaz én megszívtam, megvettem, de nem ment vele, ettől még lehet rá olcsó és jó megoldás, de nekem nem volt ennyire fontos, megpróbáltam, nem jött be, inkább megveszem az eredetit.
-
epzon
őstag
-
QwErTy42
addikt
Szia!
HP 8500A Plus: full duplex, színenként cserélhető patronok, wifi, lan, 2200 oldalas fekete 6000 forintért, színesek 1400 oldalasak 4000 forintért vagy a teljes garnitúra 14000 forintért. Hasonló vagy jobb lapköltséggel mint az Epson 4525 itt viszont most használt nyomtató beszámítással 10 forint kedvezménnyel veheted meg a nyomtatót és 3 év garanciát kapsz 24 órás futárszolgálatos szervizzel regisztrációt követően.
Szolgáltatásban és funkciókban leggazdagabb....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
QwErTy42
addikt
-
epzon
őstag
válasz QwErTy42 #1436 üzenetére
valós irodai környezetben ritkán használnak wifis nyomtatót, vagy legalább is a wifi funkciót
de ha kell van wifis változata is
regisztráció után 3 év gar jár hozzá
kellékben olcsóbb csak a listaárat hasonlítsd a listaárhoz
hp 940Xl listaára 8800Ft/2200 oldal = 4ft/lap
epson t7011 listaára 12 490/ 3400 oldal = 3,7ft/laptovábbi előnyök
- gyors duplex (nem vár a száradással mint a hp)
- nem érintőképernyős
- 2 papírtálca
- nyomtatófej nem cserés viszont garanciális
- cserélhető hulladéktintagyüjtő tartály[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
Ha kell, akkor a wifis 100-110.
Nem a listaár számít, hanem a piaci ár, az a legolcsóbb ár, amin még kettőnél több kereskedőnél gyakori rendszerességgel meg lehet venni a kelléket.
Az Epson t7011 nem találtam meg túl sok helyen, legolcsóbban 13998 forintért érhető el kis hazánkban.
Míg a HP 940XL 6000 forint környékén vagy egy tucat helyen megvásárolható.
Az Epson BX925 érintőképernyős eszköz és egy ár kategória vagy a Work Force Pro 4545 kicsit drágábban ahol előnyként említi a hivatalos honlap...
A száradással duplexes nyomtatásnál bizony ez a nyomtató is vár, mert tintát használ... azt viszont tényleg írják, hogy a 8500A-val összehasonlítva kétszer gyorsabb. PapíronA 940-es nyomtatófej is garanciális minden esetben két évig és a vásárló által könnyen öt perc alatt cserélhető, míg márkaboltban kapható. Így nem kell szervizbe szaladni a 20 kilós nyomtatóval egy bibis nyomtatófej miatt.
Az Epson honlapján tegnap még a kellékeknél szerepeltek árak, most viszont minden nulla forint.
Sehol sem látom, hogy 3 év garancia alap szolgáltatás lenne ennél a nyomtónál csak azt, hogy 45 ezer forintba kerül ez a fajta bővítés.Az irodai nagy kapacitású tintasugaras multi 5 évre tekint vissza a HP-nál, míg Epson csak most próbálkozik ezzel a piaccal.
-
XeroxMo.
csendes tag
Szia,
Én lézert javasolok, például a Xerox Phaser 6500 (http://www.office.xerox.com/printers/color-printers/phaser-6500/huhu.html) berendezést opcionális duplex egységgel. A felbontása 600x600x4 dpi, és 80%-kal kevesebb hulladékot termel, mint a beépített nyomtatókazettával rendelkező gépek. Belefér a 150 e Ftos keretbe. -
Kekszi
csendes tag
Sziasztok,
nekem egy olcso, megbizhato, fekete-feher lezer nyomtato kellene. Semmi extra nem kell hozza (wifi, scan, fax akarmi), csak nyomatasson. Elegem lett a tintasugarasokbol...
Elore is koszi!
"Szar az egész - mondá Jézus, és az hívők közé baszá az keresztet."
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék lézernyomtatót venni, nem kell bele semmi extra, nem kell színesnek lennie (egyetemi anyagokat akarok nyomtatni vele) viszonylag olcsó legyen, és a toner is olcsó legyen bele. Egyik ismerős ajánlott egy ml-2525-ös samsungot. Erről mi a véleményetek? Vagy van valami más ötletetek esetleg? Maximum olyan 20 körül tudnék áldozni rá. Előre is kösz a válaszokat!
-
epzon
őstag
Szia
epson m1200 - 13eft - masszív 900 oldal kezdő toner
epson m2000d - 23eft - duplex, 2 papírtálca, 2000 oldal kezdő toner, 4-5ft lapköltség, gyors és nulla karbantartási igényvagy amit qwerty kollega ajánlott hp 1102
samsungot nem ajánlanék semmiféleképpen,
van vagy 15 márka ezen a piacon akik hagyományosan nagy nyomtatógyártók kivéve a samu -
Feenyx
aktív tag
És amúgy az utángyártott tonerekről mi a véleményetek? Vagy nem érdemes olyat venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest