- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
válasz Csabroncka #77450 üzenetére
Nekem okoskonnektorok vannak, de azok nem alkalmasak arra, hogy szabályozzam a ki-be kapcsolást. De ez amit linkeltél érdekes lehet.
-
-
nagyúr
válasz Csabroncka #77450 üzenetére
Ez azért egy ótvar vacak, arra jó csak hogy ki vagy bekapcsold, esetleg hőfokot módosítsd, bár ugye nincs visszajelzés így csak vaktába lövöldözöl, hogy épp hol lehet a beállított hőfok
Azért a DAIKIN WiFi.n keresztül, sok millió mást is tud, még olyat is amit a gyári infrás távjával se! Nem kell sajnálni azt a +15-20.e ret a wifi modulra! Ha már kiadsz érte közel 350-400.e ret
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz DroiDMester #77453 üzenetére
De ha a hőfok pl fix azt nem akarod pántani akkor jó lehet. Beállítod alapban 22 fokra pl, és akkor csak be kell kapcsolni távolról. Otthon sem állítgatja az ember folyton a klíma hőfokot.
-
peetie1
aktív tag
Hát ez sajnos 16fok körülit fúj, ha leveszem legkisebb fokozatra a ventit, akkor tud 13 fokot. Úgy néz ki kevés benne a gáz, de mivel 12 éves lesz lassan, ennek csere lesz a vége. Panelba 3,5kW-os szuper halk kellene. Visszaolvastam pár oldalt, ezt a daikint sokan írjátok, igazából nekem is megfelel Már csak céget kell találni aki fel is szereli fehérváron. De lehet kihúzom ezzel még idén, és jövőre cseréltetem ki. Akkor szívom meg ha holnap teljesen megáll
-
BundyDr
lelkes újonc
Szerintem kezdj el olvasni, a regények olvasása nagyon jó hatással van az empátia fejlesztésére, ami a hozzászólásaid alapján nem ártana. Attól, hogy a fórumon félisten a státuszod, valójában nem vagy az.
Amikor végigszenvedik a szürke és dolgos hétköznapokat, arra nincs idejük, hogy tízig elszámoljanak, akkor nem csoda, hogy a tél kellős közepén nem azon fognak sokan agyalni, hogy vajon milyen klímát telepítsenek.
-
nagyúr
-
peetie1
aktív tag
válasz torma1981 #77456 üzenetére
Az a baj, gáz rátöltést kevesen vállalnak (és lehet nem is lesz eredményes, mert ugyanúgy elszökik), a teljes gáz csere és szivárgás vizsgálat meg marha drága. Persze 300+ ezerért új klímát venni meg még drágább de szép lesz és új. Pláne akkor ha a meglévő csövezés felhasználható és legalább azzal nem kéne tökölni.
[ Szerkesztve ]
-
Alemida
tag
Klíma tulajdonosoktól kérdezném, mennyire gyakori jelenség nálatok, hogy ahol a kültéribe be vannak kötve a rézcsövek ott csöpög a víz. A hideg csöveken kicsapódik a pára és csöpög az erkélyre. Kb 4 centis szakaszon nincs szigetelés, túl rövidre vágta le a telepítő 2 hete...pótoltam időközben, de így is ki tud csapódni a pára valahol. Mit kezdjek vele?
-
titán
válasz peetie1 #77455 üzenetére
Az úgy nem jó. Lehet csak gáz kell neki, vagy valami kisebb gondja van és akkor nem kell cserélni. Persze egy új klímával biztosan jobban járnál.
Tegnap ismét mértem egyet kíváncsiságból. Kkint 34 fok, telibe süti a nap a kültérit, így fújt 9 fokos levegőt maxon forgó ventivel. (Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF)
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz BundyDr #77457 üzenetére
Szerintem kezdj el olvasni, a regények olvasása nagyon jó hatással van az empátia fejlesztésére, ami a hozzászólásaid alapján nem ártana. Attól, hogy a fórumon félisten a státuszod, valójában nem vagy az.
Neked pedig javaslom az ÁSZF III.10.1. rész olvasását.
Amikor végigszenvedik a szürke és dolgos hétköznapokat, arra nincs idejük, hogy tízig elszámoljanak, akkor nem csoda, hogy a tél kellős közepén nem azon fognak sokan agyalni, hogy vajon milyen klímát telepítsenek.
Tehát akinek klímája van, az nem csinál semmi mást, csak azon gondolkodott télen, hogy klímát kellene szereltetni. Remélem azért leesik neked ebből, hogy marhaságot írtál.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz DroiDMester #77453 üzenetére
A vaktában lövöldözésnél azért több, szcenáriót meg ezzel is tudsz. Viszont közvetlen mért hőmérséklet visszajelzésed az valóban nincs.
Anno 10 éve ezek a modulok még elég combos árban volt a klímához képest is, az a +20ezer valóban nem tétel.
"in medias res"
-
DarkByte
addikt
válasz torma1981 #77454 üzenetére
A legtöbb klíma távirányító úgy működik hogy a teljes státuszt (kvázi amit látsz az LCD kijelzőjén) leküldi egyetlen hosszú IR parancsban a beltérinek.
Szóval csak tanítani kell az IR blaster-nek több parancsot, egyet a "klíma be 22 fok", egyet a "klíma be 26 fok", és egyet a "klíma ki" parancsra. És lehet váltogatni.
Én is ezt tettem. A régi buta on/off klímára konkrétan építettem egy egész Node-RED állapotgépet ami még a kikapcsolás előtti szárítást is megcsinálta helyettem, megfelelő pillanatban kiadva a parancsokat. A célhőmérséklet figyelés is egy másik szobában volt egy Zigbee-s szenzorral, az vezérelte egy HA termosztátot, ami kapcsolta ezt az állapotgépet. Sőt még az infrás álló ventillátort is megoldottam hogy szinkronban kapcsolja vele hogy bejöjjön a dolgozós szobába a hideg, de feleslegesen ne menjen amikor nem kell. Azt pedig hogy elindult a klíma egy okos konnektorral lehet track-elni, mert elkezd fogyasztani.
Most az újnak egész korrekt local LAN-os Midea plugin-je van Home Assistant-hez, jelentősen leegyszerűsítve az egészet. Le is tiltottam a gyári cloud kapcsolódást a beltériknek, router felől tiltottam a kifelé kommunikációt. Így csak én férek hozzá a saját VPN-em felett, plusz a gyártó nem húzhat olyat mint a Daikin tette a közelmúltban, hogy egyik pillanatról a másikra egy firmware frissítéssel letiltották a lokális LAN API használatot.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz easy...rider #77430 üzenetére
Határ közelében lakok, van rokon határon túloldalán is, szóval ha olyat tudtok, akkor román árakkal is számolhattok
Azt meg tudnád esetleg kérdezni, hogy romániában miként lehet klímát vásárolni? Kell hozzá valami igazolvány, vagy mint itthon, csak bemész és megveszed? -
kicsiogre
tag
Hello. Tegnap lett mobilklimám gondoltam leirom mit tapasztaltam. Ablakba van a cső kivezetve ablakfóliával. 10 emeletes panel 4 em. Egész délután süti a nap a szobát, redőny van. Pár napja 31 fok volt a szoba reggelre " Lehült " 28 fokra. Itt lett elegem és vettem meg a gépet. Kb.26 fokra hüti a szobát ebben a brutál melegben, fogyasztást nem tudom még. A lakás többi része olyan mint a katlan , igy most legalább a szoba türhető. Jövőre split klima lesz még egy nyarat nem szenvedek 🥵. Ezt a nyarat kihúzom valahogy , remélem elmegy már ez a hőség.
-
Sumi
aktív tag
válasz DroiDMester #77458 üzenetére
Szerencsere nem igy mukodnek a klima taviranyitok, hanem ugy hogy barmelyik gomb megnyomasara a teljes konfiguraciot lekuldik a belterinek - akkor is ha csak fol/le nyil van a homersekletre. Ezert nem vaktaban lovoldozes, hanem lekuldi, hogy 23 fok, 3-as venti, igy alljon a legterelo stb.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz kicsiogre #77467 üzenetére
BlitzWolf BW-SHP6 Pro 3450W Wi-Fi okos aljzat 6500ft-tól kapható, utana valos idoben alkalmazasban tudod monitorozni és visszanézni mennyit evett.
Gree SmartR - mikor a legnagyobb melegben 31°C-os szobára rá lett indítva - felment 1258W-ig. Amugy 200W körül tart 26-27°C-on éjjeli uzemmódban.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
adika4444
addikt
válasz DarkByte #77465 üzenetére
"a gyártó nem húzhat olyat mint a Daikin tette a közelmúltban, hogy egyik pillanatról a másikra egy firmware frissítéssel letiltották a lokális LAN API használatot."
Nagyon elkélne már egy EU-s szintű regula arról, hogy ésszerű mértékig LAN-only is használhatóak legyenek az eszközök. Ésszerű alatt azt értem, hogy az AWS-es GPU-s gépeken futó, AI-segített tanuló funkcióját egy robotporszívónak nem kell LAN-ra pótolni, de azt elég nehéz kimagyarázni, amikor egy légkondi ki-bekapcshoz működő internetkapcsolatra van szükség. 2018-ban emiatt nem lett a Gree Confort Plus-om Wi-Fi-s, akkor 60000 forint körüli felárat mondtak rá és nem volt tudomásom LAN-osítási lehetőségekről.
Mára már van, de eltelt azóta 6 év. Új gépet már én is csak modullal szereltetnék, bár itt megint kérdés, milyennel, vannak olyan kompatibilis egységek, pl. haverék Midea-ja ilyen, hogy egy USB csatlakozós modul van hozzá. Amíg a Midea egy cloud-preferált csodát ad hozzá, addig lehet venni hozzá 15 dollár körül egy HA meg sok mással kompatibilis modult, ahol nincs kötöttség a gyártó mobilappjához, simán beleprogramozható a ventillátoros szárítás a kikapcsolásra meg sok más okosság.Minden nagyon cloud irányba mutat, sok esetben az AWS felé és kényelmi szempontból jó, de egyrészt sokszor nem adják meg a szabadságot a LAN-os használatra, másrészt meg ha a felhős megoldás mögött elmegy a net, akkor ott vagyok, hogy van egy LAN-om, de nem tudom kinyomni a tőlem két méterre lévő eszközt. Pár éve egy rakat okoskonnektorral ez különösképp idilli helyzet volt.
Meg van ennek egy biztonsági problémája is, én a jelszókezelőmet is LAN-on üzemeltetem. Nincs arra szükség, hogy bárki tudja próbálgatni a jelszavamat, vagy a 2. faktoros hitelesítőt. Igen, ezeket így együtt elég nehéz feltörni, de nem lehetetlen. A LAN-omat sem az, de ha másénak bejön a login page-je, arra fognak menni és nem arra, hogy lehet, hogy fut nálam valami.Nem rosszak a felhős, mobilappos megoldások, engem tényleg az zavar csak, hogy távolról tudják nyektetni és élnek is ezzel a gyártók, a fenntebbi példából kiindulva akár azzal, hogy elvesznek egy funkciót.
üdv, adika4444
-
easy...rider
őstag
válasz TeeJay #77438 üzenetére
Köszönöm a válaszod! valamiért telefonról nem láttam korábban hogy írtál Ennek a Daikinnek azt írja "További hűtőközeg szükséges a 7,5 m hosszt meghaladó hűtőközeg cső
esetén* " de így 5m-rel akkor jó vagyok a gyári töltettel#77441 torma1981
Bocsi, benéztem kell az okosító még hozzá de én is ilye "univerzális" megoldásra gondoltam mint a többiek. az baráti áron van#77447 SPEA
úúú biztos fasza gép a Daikin FTXP35N / RXP35N Comfora, de román ára is 350eFt sajna. Ez combosabb mint amit most rászánnék. Daikin FTXC35D / RXC35D Sensira Aer kijön 200eFt-ból.[ Szerkesztve ]
-
BumBum Jack
tag
Magyarországra van házhoz szállítás Romániából?
Úgy értem van olyan román weboldal ahol megrendelem a klímát (daikin vagy mitsu) és kiszállítják címre utánvéttel ? -
megane76
csendes tag
Sziasztok, melyik venti fokozaton legjobb a hőleadása a beltérinek? Max fordulat, közepes, alacsony?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz borges7 #77476 üzenetére
Ahogy irta kollega felettem, tegnap pl 8kWh ment el a dögmelegben előtte pedig atlag napi 4,5kWh, igaz tegnap többet is ment hajnalban es ejjel is. Inkabb egy havi 10-est minimum szamolj ra a meleg idoszakra.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Akkor hogy is kell jó klímás céget választani?
- legyen sok-sok éves múltja, egy kazalnyi ellenőrizhető referenciávalEz a sok-sok éves múlt kicsit pontosabban hány év? Például minimum 5 év, vagy 10 év, vagy 15 év, vagy 20 év? Hány éves múlt a "belépő", hogy megfontolás tárgyává váljon egy cég?
Egy "kisember" aki bérből/fizetésből él milyen referenciákat várjon el a cégtől? (Nem kötekedésből kérdezem. Tényleg úgy, mint aki az életében még nem vett klímát és nem is ismer senkit aki vett.)
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben: [link]
Fejér megyében keresek erre egy megbízható szerelőt
Daikin Sensira 5kW
beltéri: FTXF50A2V1B
kültéri: RFX50B2V1B[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Nem feltetlenul idevaló a kérdés, de hatha tud valaki itt is segíteni
Adott egy Concept klíma (gepesz.hu) tegnap este leállt es PC 08 hibakódott mutatott.
Nem találom mit jelent ez a kód. Lehetséges, hogy tulmelegedett a kültéri? Este történt 8 óra kornyékén, szóval baromi meleg volt, de a nap nem sütötte már. Ment 4 órát kbVan me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz vinczepeter2 #77485 üzenetére
Kiegészítés és pontosítás:
Az elején nem kell hosszan nyomni, csak egyszerre a mode és a hőmérséklet plusz gombot.
A mode gomb felel meg az “enternek”. Ha sikerült átállítani, akkor kilépni úgy tudsz ha hosszan nyomod a mode gombot. -
feco70
senior tag
válasz Motion_Blur #77483 üzenetére
Gép meg van már?
-
TeeJay
félisten
válasz peetie1 #77459 üzenetére
Hát azért akinek van 2-3-4gramm/év érzékenységű szivárgás vizsgálója az gyorsan végig tudja vinni a kültéri hollanderek körül meg esetleg a beltéri hollandert is megvizsgálja egyből kiderül hol ereszthet a klíma. Klíma töltést R32-vel én vállalok de régebbi klímában R410A van vagy még régebbiben R407C
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz tknof1871 #77481 üzenetére
Tudnék mutatni több 10+ éves céget akik olyan hányadék módon telepítenek mert dömping telepítők és 3óra alatt akarnak csodát...
Kajak elkezdem fotózni miket láttam, mellé másfélszeres árral számláznak, tehát amit most én vállalkozóként kb. 290-ből kihoznék valakinek azt ők tavaly 470-ért csinálták és a telepítés olyan okádék hogy ha én így dolgoznék engem senki sem hívna soha...Inkább keresni kell egy becsületes vállalkozót akinek az az érdeke hogy jövőre is őt ajánlják majd
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
feco70
senior tag
-
S e t h
nagyúr
Festés volt nálunk, viszont nappal ebben a majd 40 fokban nem szellőztetek, csak reggel.
Gondoltam légkondival száríttatom a helyiséget, beállítottam dry-ra és vélhetően általános iskolai tanulmányaimat kéne előkaparnom, hogy a beállított 23 fok helyett miért lett 18.Minél melegebb a levegő annál több nedvességet tud "felvenni", ha a vizet kivonom az hőveszteség mellett zajlik, a mértéke viszont meglepett.
Egy órán át ment, előtte a vizes fal miatt 90%-os páratartalom volt, most 50% 18 fok mellett.
Így viszont már fázom és nem értem, hogy ennél a funkciónál akkor mi szerepe van a hőfok beállításának.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
peetie1
aktív tag
válasz TeeJay #77489 üzenetére
Jah enyém is R410A, akik felrakták azok nem vállalták.
Daikin FTXF35E / RXF35E Sensira gépre mi lenne a jó ár amiért már meg lehet rendelni? (Szerelési díjakban nagy különbség gondolom amúgy sincs) Csak hogy ne fizessek nagyon rá. Neten 300ert van de abból még adnak kedvezményt. 260 körül már megéri?
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
6-8 Nm3 hálószobába milyen klímát javasolnátok?
-
ddany7
csendes tag
Sziasztok,
Az mitől lehet, hogy a beltéri bekapcsoláskor néha 1-2 csepp vizet is kilő magából? Ez normális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- Ingatlanos topic!
- Öregszem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest