- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rígel
őstag
válasz Vladislav #49597 üzenetére
Örülök hogy hallgatsz az észérvekre.
Én is pont a "bumfordi" alak miatt akartam elvetni a Daikint, de az az igazság, hogy mostanra jobban bejön a letisztult formatervével, mint a távolkeleti ízlésvilágot tükröző túlcsicsázott gagyik.
Megszokod. Sőt meg se kell szokni. Ebben a kategóriában nem nagyon lehet bűvészkedni az alakkal, a jobbak közül talán a Panák, amikre azt mondanám hogy jobban néznek ki. -
Vladislav
tag
válasz waveson #49600 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Persze, rákerestem a fórumban a Mitsu-ra és a Paná-ra is, a Mitsuról nagyon sok info van, a Panáról viszont nem nagyon találtam semmit.
Nehéz döntés volt lemondani a kínairól! :-) Papíron nagyon jók, olcsók és szépek is. A japók sajnos le vannak maradva dizájnban, jól mutatott volna egy digitális kijelzővel ellátott fekete vagy egy sötétszürke klíma a nappaliban, na de ha zajos és állandóan elromlik, akkor inkább egy megbízható Japán gyártmány.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Vlad
-
baloghgabor
aktív tag
válasz waveson #49584 üzenetére
Szia, sajnos mostani fogyasztási adatokat nem tudok mondani, mert egy jó ideje nem nézem sűrűn. De tudok mondani pár évvel ezelőtti adatot, amikor -20© is volt egy ideig mifelénk. Vályogház, abszolút külterületi, nemhogy szomszéd fal, de szomszéd is párszáz méterre van. :) A nyári villanyszámla 8ezer körül van, abban a hideg januári hónapban volt 19ezer Ft. Persze volt néha kandalló és sparhelt is, mert a kisebb Fujitsu nem volt már topon éjjel a nagy hidegben. Szóval tizenezer a plusz, részben rásegítve fatüzeléssel a kb. 60m2 fűtött terület kettő Fujitsu (Leca és LTCA) klímákkal. Az átalány havi összege 12.500.- Ft, most talán kevés lesz, de hideg június, hidegebb szeptember, október (itt fűteni kellett még, már). De legrosszabb esetben is maximum a fele a klíma fűtés az éves villanyszámlának. Máskor 60ezer volt kb., most talán 80ezer egész szezonban (nyáron pár alkalom volt próbára hűtésre, mert annyira meleg volt már, de eddig ez sem kellett). Biztosan minden ház, lakás más energetikailag, ez csak egy hozzávetőleges szám, de nem nagy szám szerencsére.
bégé
-
Angel2014
addikt
Ti hogy vagytok ezzel...
Az idegbajba kerget egy galamb amióta feltettem a klímát..
Leszarja letakarítom a gépet és a párkányt, Ameddig nincs letakarítva nem jön többet, de ha letakarítom 10 perc sem kell újra és újra leszarja. És ezt vagy 10x eljátszotta szóval nem véletlen direkt csinálja a rohadék.
Olyan mintha megjelölné a területét mindig.
Most már ott tartok, hogy egy csúzlit is vagy valami fegyvert is kell vennem a klímához.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Miklósbácsi
tag
válasz waveson #49577 üzenetére
Szia!
Én is fűtögetek Budapesten kertes részen klímával, egy kevéske tapasztalat össze is gyűlt. A Daikin 3.5 Sensira éppen 4 éves és egy hónapos. A születésnapját nem ünnepeltük meg - pedig igencsak megérdemelné. Minden baj és zaj nélkül dolgozik, amióta felszerelték. De egyik fiamnál a Sensira elődje, az FTX35KM / RX35KM működik ugyanígy, azzal a különbséggel, hogy az a gép már pontosan 5 éves.Gyárilag egyik gépen sincs csepptálca fűtés. Nem is hiányzott soha, mert a leolvasztásnál szépen kifolyik a csepptálca nyílásán az összes olvadékvíz. Pedig előfordult, hogy a kültéri úgy nézett ki, mint egy jeges hóember. Bár a fő fűtés a gáz, de az őszi, enyhébb téli és tavaszi időben a klíma fűt helyette. Nyitott ajtóknál szépen átmegy a meleg majdnem mindenhová - ha nem akarna átmenni, van egy segítő, a ventilátor. De alig van rá szükség.
Ma is egész nap fűtöttem vele. A külső hőmérséklet 8 -13 fok. Bár esegetett kinn az eső ma is, a gép száraz helyen van. Alánézve olvasztásnak nyomát sem láttam alatta - de ilyenkor még nem is várható nagyon. Majd fagypont környékén, havas, ködös, esős időben a gép bőségesen bepótolja, ez a pár éves tapasztalatom. -
gabor9991
őstag
válasz Miklósbácsi #49614 üzenetére
"Gyárilag egyik gépen sincs csepptálca fűtés"
Nálam is van egy sensira és most már egy syen is.
A sensirának mindenféle "fűtés " nélküli a kültérije a syen a marketing szerint téliesitett, csepptálca és karter fűtést is kapott.A csepptálca fűtés az konkrétan ennyi [kép] [kép] a karter fűtést nem láttam de feltételezem hogy hasonló színvonalú megoldás
Nem mondom hogy nem ér ez semmit mert még komoly hidegben nem használtam egyiket sem de azért ezt téliesítésnek nevezni erős.
A beltéri és a kültéri egység is jóval nagyobb a 2.5-es syen esetében mint a 3.5-es daikin, nem tudom ez mennyire számít.
Úgyhogy én biztosan tudom tesztelni a japán és a kínai gépet is egyszerre fűtés közben úgy hogy az egyik téliesitett a másik meg nem. -
canniball
nagyúr
Nálatok működik a Daikin Residential Controller?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz herdsman12 #49618 üzenetére
Köszönöm, hogy megnéztétek! Akkor nálam nem tudom mifene történt vele. Jött egy frissítés, írt valami olyasmit, hogy fw frissítés után a Daikin Controller app már nem lesz használható; "nem érdekes, akkor használom ezt" alapon frissítettem. Na azóta a Controllerben "csökkentett üzemmódban" látom a klímákat (csak wifin érem el őket, de pl. a fogyasztási adatokat ott sem, mert közli hogy nincs adapter), a Residential Controller meg közli hogy offline állapotban van a mobileszközöm és nincs elérhető eszköz.
Mod. Az imént újra látta; kiléptem-beléptem, megint nem látja őket.
Mod2. Most megint látja őket. Ha nálatok még nincs fent a frissítés szvsz ne is tegyétek fel, úgy látom ezen még kellett volna dolgozni...
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
waveson
tag
válasz luciferk #49620 üzenetére
Jajj dehogyis. Azt a beállítást (automata üzemmód) sztem kb törölni kéne a klímákból, istenverte baromságnak tartom, már nem egyszer volt hogy valaki bekapcsolta, az a legjobb amikor egy helyiségben 2 klíma volt, be lettek lőve 25 fokra automata üzemmódba, egyik fűtött másik hűtött, egymás ellen dolgoztak, 900 ezres Toshibák Nem tudom az a beállítás hol lehet fontos, kb olyan állatoknál vagy növékenyeknél, eszközöknél tudom elképzelni ezt a használatot, ahol mind1 mi van, mindig 24 foknak kell lennie. Nem számít hogy a klíma mit baromkodik össze vissza, tartani kell a hőfokot, minden áron. Soha ne használjátok szerintem
Csak el tudja dönteni az ember, hogy mittomén júniustól októberig hűt, aztán fűt.
Csakis a ventilátorról van szó, azt hiszem 7 fokozata van a Comforának, a Sensirának valamivel talán kevesebb, számomra teljesen lényegtelen. Van egy csendes üzemmód (halhatatlan üzemmód ), majd 1-5ig, és a legfontosabb talán, az automata ventilátor. Én klímát automatán használok majdnem mindenhol, kivéve ahol zavar a huzat (nem a hang, az nem érdekel, ezek nem hangosak már jó ideje). Fölöttem 5 kW-os klímák vannak, azok 1-esen is megkavarják a levegőt rendesen, kettesre nem is engedem fel, mert minden bajom lesz a huzattól, megfájdul a fejem, a szemem kiszárad, pedig nem vagyok egy nyomorék, de akinek van 5kW-os klímája, az tudja miről beszélek. Max fokozaton lerepül a falról is.Csak érdekességképp, van egy oldalfali monosplit klíma (remélem jól írom) egyik szerverteremben, 12kW-os Daikin, automata ventilátor fokozaton teljesen halkan dolgozik, akkora a mókuskereke alul mint egy egész splitklíma, nem kis levegőt fúj ki a hatalmas nyílásain felül, és jég hideget. Érdekes egy gép, kb másfél misi.
-
waveson
tag
válasz Miklósbácsi #49614 üzenetére
Én a héten tervezem tesztelni szerdán és csütörtökön, hogy mennyit zabál a 2 klíma szerdán egész nap, majd csütörtökön egész nap gázfűtés fog menni, hány m3 gáz megy el. Jó kis összehasonlítás lesz, kb azonos lesz a hőfok egész nap. Elvileg.
-
waveson
tag
válasz gabor9991 #49615 üzenetére
gabor991 igen egy fűtőszál, csak annyi a dolga hogy fűtsön, nehogy befagyjon a tálcába a víz. El is látja a feladatát. De elvileg elég sz*rul, mert állandóan megy, zabálja az áramot, annyi áramot eszik 1 nap alatt mint amennyit elfogyaszt ma a daikin sensirám fűtésre. (sőt többet).
Vannak infóim szerint olyan utólag beszerelhető tálcafűtések, amik 2 feltétel teljesülése esetén kapcsolnak be: 0 fok alatt legyen a hőmérséklet, és épp olvasszon a gép. Szóval hogy meleg legyen valamelyik cső. És ennyi elég is elvileg. Az már más kérdés mi van akkor, ha fűteni kell a csövet is amin lefolyik, ha van ilyen. -
pjen
félisten
-
-
nbl2
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja esetleg valaki, hogy a Gree g-tech 3.5Kw-os klíma miért hiánycikk? Nagyon sok helyen nincs (beszerzés alatt), de már több hete.
Esetleg mikorra várható valami nagyobb szállítmány belőle?
Hátha valaki tudja.Köszi,
Never give up!
-
Hauptmann
addikt
válasz feco70 #49638 üzenetére
Minimum 120 mm, de a Mátyás biztos tudja.
nbl,
Klíma felvásárlási láz van az állami támogatás miatt, illetve állítólag hamarosan jön egy áremelés, mindenki igyekszik a mostani készletből gazdálkodni, már ami még van. Fujitsu 12 LTCA sincs már a nagykernél.
[ Szerkesztve ]
-
Miklósbácsi
tag
válasz gabor9991 #49615 üzenetére
Szerencsés eset a két különböző géped : ha nem felejted el, írd majd meg a tapasztalataidat a jegesedéssel kapcsolatban, összehasonlítva a Sensirát és a Syent. Biztosan sokunkat érdekel.
Lehet hogy félreérthető voltam a gyári csepptálca fűtéssel kapcsolatban. Jobb fogalmazással : - Gyárilag egyik gépünkön sincs csepptálca fűtés. ( de sok más gépen természetesen tudjuk, hogy van )
Üdv. -
Strezi
őstag
Nem kritikus, bármilyen 3.5kW nominál hűtésű jó. Tudjon hallkan menni, sok elégedett Daikin Sensira felhasználó van itt pl., de az újjabb Gree-k is jók. A te lakásodba lesz, neked mennyire fontos a kinézet, távirányító, ezeket is mérlegeld ...
Nekem a klimaujpest (ZZ) nagyon bevállt, hogy kicsit reklámozzakHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest