- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- HP nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Apple asztali gépek
- Apple notebookok
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
nem ismerem a klíma működését, a só fal is könnyíti a légzést, meg normalizálja az elektroszmogot
akarok is, de még nem logisztikáztam ki hova - és miből :d -
egyelőre nagyon örülnék ha már a klíma benn lenne, jövő héten elvileg dolgozik már a villanyász, de ilyen nyomorult bürokráciát ami itthon van, elműnél se normálisak az biztos ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
nagy uram, árulja már el nekem, a víz a beltériből vagy a kültériből folyik?
azt mondja egy nagy szaki a beltériből, csak egy "csöccsel" kivezetik, h kívül folyjon
beltérinek van egy tálcája elvileg és oda folyik, azt mondja a szaki - nem klímamester -
itt arról diskuráltunk télen elfagyhat a víz ha nagy hideg van, beltéren csúnya lenne ( :
lassan csináljuk a vizet és el akarom vezetni csatornába, nem mindegy melyik falon lesz a levezetője ( :
megmondom őszintén soha nem figyeltem beltérinél tálcát, azt láttam minden kültérinél h abból folyik a víz_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
köszönöm urak, akkor egy "csöccsel" kivezetik a nyári vizet? azért onnan láttam folyni mindig?
külsőt nem tudom fűtésnél h oldjam meg, lehet a csatornába is kellene egy fűtőszál, ne fagyjon bele a víz?szerk:
ja és a lényeg.. gyárilag folyik hűtésnél a beltériből a kültérihez a víz, vagy külön ki kell vezetni, mert van a beltérinek tálcája?[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz Teaway #18566 üzenetére
igen, nekem is hasonló a meglátásom, nem lenne jó ha belefagyna ( : belül már fagymentes, elvileg elég lesz 1-2m de majd kipróbálom, belül lesz valami spéci szifon azon a részen bármikor szét lehet kapni
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, most jutottam el odáig, hogy ténylegesen megrendeljem a klímát.
A lakás 41nm és 3,1m belmagasság, kb másfél hónapon belül minden nyílászáró le lesz cserélve 3 rétegűre+normális ajtó.Ide szeretnék légkondit fűtésre is, H tarifával.
Felvettem a kapcsolatot klímással, amit eredetileg kinéztem magamnak, FTX35J3 / RX35K wifivel, arra azt a választ kaptam, hogy H-hoz minimum 4,2 SCOP érték kell, amit ez nem teljesít (4,05), de állítólag azon vásárlók, akik ezt vették tőlük és igényelték, megkapták, mert nem ellenőrzik megfelelően.
Na, én azért nem kockáztatnék, szóval elkezdtem másikat keresni, paraméterek a 4,2 feletti SCOP érték és a wifis vezérlés azért nem ártana, max kb 215k, illetve nem túl hangos kültéri, ezek közül melyik lenne jó?
Gree GWH09YC AMBER WIFI 200k 4,6 SCOP
Gree GWH12YC AMBER WIFI 211k 4,4 SCOP
Panasonic CS‐TZ25TKEW / CU‐TZ25TKE TZ STANDARD 215k (ez utóbbiba ha jól látom nincs wifi)Esetleg:
MITSUBISHI MSZ-DM35VA/MUZ-DM35VA[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Frisi
tag
válasz Zirowe #18571 üzenetére
Azért nézd meg az áramszolgáltató honlapján az előírt értéket.
Most csináltam végig a H tarifát és a fujitsu asyg12lmca 4-es SCOP-al jó volt Nekik.
Az ellenőrzésről annyit,hogy az ÉMÁSZ-nál külön ellenőrizték és ezután adtak rá engedélyt.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=frisi
-
Zirowe
nagyúr
Köszönöm, megnézem.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Mit javasoltok egy 28nm-es, 2.7m-es belmagassággal rendelkező, 1 szobás lakásba? A lakás magas földszinti, alul a társasház raktárszobája van, oldalról és felülről további lakások veszik körbe, a bejárati ajtó pedig zárt folyosóra nyílik. Télen nagyon könnyű kifűteni, és ez azt is jelenti, hogy nyáron viszonylag hamar felmelegszik, de szerencsére nyugati fekvésű, így csak délután 15-18 óra között süt rá rendesen a nap. A bejárati ajtó és az ablakok fából készült, 2-3 éves konstrukciók. Már be voltak építve, amikor vettem a lakást, de elég jó minőségűeknek tűnnek. Valami kisebb teljesítményű klíma biztos elég lenne, de a minőség nagyon fontos.
Örülnék egy olyan opciónak, hogy pl. mobil applikációval tudjam előre beállítani a szoba hőmérsékletét a minél kellemesebb lakásba toppanás érdekében. Nem tudom van-e ilyen, de 2017-ben el tudom képzelni. Ha sok százezres tétel lenne, akkor inkább hagyjuk, annyit azért nem ér számomra a dolog.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
krx21
nagyúr
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
A Daikin Ftx35kmv1b milyennek számít jelenleg? Ajánlott modell?
Olvastam itt pár zörgős/rezgős hozzászólást.
Ennél a modellnél hogyan lehet wifi modullal bővíteni?
köszi[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz tdhenry #18584 üzenetére
szamszerusitve a dolgot, kereskedotol / markatol / tipustol fuggoen jellemzoen 10-20e csak a kulonbseg koztuk, jobb vetel a 3,5-es
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
zsani33
újonc
válasz vzsryl #18581 üzenetére
Sziasztok!
Én is ezzel kapcsolatban szeretném kérni a véleményeteket.
Van egy 28 nm-es lakásom,amiből csak a 20 nm szobát szeretném klímával fűteni.
Én is ezt a klímát néztem ki Daikin FTX35KM inverteres klíma 3,5kw.
De azt írja -15 -ig fűt. Van akinek az a véleménye,hogy olyat kell,ami legalább -20 ,mert - 10 alatt,a 3,5 KW -ból,csak egy 1 KW-tal fog fűteni.
Ez lehetséges?
A kültéri egységben fűtőszálat szerelnének,de azt mondják,hogy akkor is leáll már egy bizonyos fagyásponton.
Ezt nem értem akkor ,ha azt irja,-15 -ig fűt,akkor -15-ig nem a 3,5 KW-on fűt? És akkor,ha már - 16 van,akkor meg már leáll? Most hogy van ez?
Zajszintről mit tudtok? Hogy van van egy besorolás,nekem a ház amiben van a lakásom,ugy van ,hogy
nappal 50 decibel,éjszaka 40 decibel.
De azt mondják,hogy van mikor a kültéri egység decibelje kiugrik 60-65 decibelre is.
Szóval ami meg van adva a kültéri egységnek,hogy napppal 50-55 decibel,akkor az nem állandó érték?
Ha nem van mikor több is lehet ? -
Male
nagyúr
válasz zsani33 #18591 üzenetére
EuroVent-en keresd ki az adott típust (nagyon béna egy oldal sajnos, de legalább a mérések hitelesek), ott lesz mérés különböző hőfokokon.
Igen, a megadott kW értékeket nem a minimum hőfokon tudja, hanem a gyártó által bivalens hőfokként megadott hőmérsékletig. (pl ez az érték is az Euroventen ellenőrizhető, és a hozzá tartozó mért hőteljesítmény is, sőt az ennél a hőfoknál jellemző COP érték is).
( Nekem Fujitsu LTCA van fűtésre, nagyon elégedett vagyok vele, és a szomszéd szerint is csendes a kültérije... de itt pl Mitsukat is nagyon ajánlgatnak fűtésre )
[ Szerkesztve ]
-
medi
csendes tag
Sziasztok!
Abban esetleg tud valaki segíteni hogy egy 3,5kW-os klímával való fűtés körülbelül mennyivel emeli a villanyszámlát? Napelem beruházás előtt állok és jó lenne tudom hogy menyivel kell túlméretezni a rendszert ha szeretnék áttérni klímás fűtésre. Tudom hogy ez sok mindentől függ (szigeteléstől, időjárástól) de sokat segítenétek vele.
Üdv -
patow
senior tag
Sziasztok ,Gree Smart 3.5kw tulajokat szeretném megkérni hogy megtudná valaki nézni és beírni a kültéri pontos gyári számát, az enyém GWH12QC-K3DNA1G/O. de nem biztos hogy ez az igazi hozzá . Előre is köszönöm
-
litory
csendes tag
Szia,
A netes doksik alapján nekem ez a GREE LOMO kültériének tűnik, mert az a QC a KF a comfort elvileg.
Ez alapján másnak kéne lennie a kültérinek:
http://gree.pl/resources/Nowe_27.02/RAC_LCAC/Instrukcje_obslugi/Change/Change_9-12K.pdfNem lehet hogy a beltéri is egy LOMO?
Üdv
-
ProdyG
őstag
Sziasztok, lehet nem a legjobb helyen kérdezem...
Most költözünk Pestre (13. ker.), nem ismerek ott légkondis helyeket, de jövő héten szeretnénk légkondit beszereltetni, amíg még üres a lakás.
Tudtok ajánlani olyan helyet/embert, ahol/aki igényesen, normális hozzáállással és korrekt áron be tud nekünk szerelni 1-2 klímát? Gree márka előnyben
köszi! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest