- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibibi
őstag
Nekem rá van dugva egyszer nem néztem meg Most ami bosszant,hogy a daikin folyamatosan csepeg alul és szépen lassan, ez tuti bele fog fagyni ha -10 lesz
-
DeFranco
nagyúr
válasz tibibi #19051 üzenetére
egyik nap én is néztem, ahogy mentem haza, hogy rendes vízesést csinált, meg egy bazi tócsát maga alá, konkrétan a kültérinek szinte hangja nem vont semmi, de a csöpögés már az utca felétől hallatszott
tegnap meg semmi, ugyanúgy ment már egy jó ideje, de se tócsa se csöpögés.
-
ArGa
csendes tag
Kinek mit javasoltak, hogy a klíma beltéri és kültéri között mekkora az egészéges minimum és maximum csőhossz?
Meglepődtem, hogyha túl közel van az állítólag nem jó- ha ez a mostani inverteres klímákra is igaz akkor 3 méter alatt semmiképpen nem jó.
Én meg azt hittem ez rontja a hatékonyságot, de ha így van, akkor felrakhatnak tőlem 5-10 métert is -
ArGa
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor maradok, ha más nincs ellenvetés a 3 méter körüli hossznál, ha nem árt a hatékonyságnál és feltekerhető akkor inkább maradjon. Meg ahogyan írtátok páran talán kevésbé jön át a hangja a csőrendszeren! -
ArGa
csendes tag
SOS tanácsot kérnék
Itt vannak klímaszerelők.
A kültérit a földre (beton béléstestre)akarják tenni,hogy az jobb.
Engedjem oda rakni? -
DeFranco
nagyúr
laikus vagyok, de szerintem ne:
1) nem véletlen raknak alá rezonancia elnyelő gumibakokat ha állványra vagy konzolra kerül
2) ha fűtesz vele, hol jön ki a víz akkor, ha a földön van?vagy tegyék csak állványra vagy konzolra vagy legalább emeljék meg valamennyivel meg menjen alá gumibak.
de ez csak a magánvéleményem.
[ Szerkesztve ]
-
ArGa
csendes tag
Hát most már beszerelték, és mivel én is megijedtem kicsit, így a falra rakták fel.Nem mertem bevállalni, hogy a földre rakják 2 db betontéglára.Aztán meg nyáron át kellett volna rakni/emelni betonozott alapra.
Gondoltam, már megint valami, ami soha nem készül el rendesen. Betonozgatni stb...Eddig nem tudtam milyen rezonanciáról van szó. Mert nem volt tapasztalatom.
Most már, hogy hallom így tudom... hát lehet kellene valami a fal mellé, valami állvány amire át kellene szerelni, mert eléggé hangos még konfort esetén is nagyon bejön a kültéri hangja.Sőt mintha ott hangosabban zümmögne. De még tesztelgetem...Gyanúsan hangosnak tűnik. Engem még napközben is zavarna, ha 5 méteren belül ülnék a faltól és ott kellene dolgoznom!
Ez bizony hangos...
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Daikin FTX35KM/RX35KM-el hány fokig lehet fűteni?
Illetve mi történik ha hidegebb van kint mint amit elvileg bírna?
Leáll vagy tönkremegy?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
ArGa
csendes tag
Daikin FTX35KM/RX35KM
Már elmentek. Végülis én kértem, hogy a falra tegyék, oda rakták, mert a földön nem tudtam volna elnézni.De tényleg nem gondoltam, hogy ilyen hangos lesz.Én vagyok a kivétel akinek nagyon döng tőle a ház. Ha meg esetleg egy nagyobb havazás van, vagy csak egy erős szeles havazás és befújja a ház oldalát a hó akkor mit tettem volna. Nem akartam a kültérit pucolgatni, sem hóban állni látni.Valami féle dobhatás van nálam a falban vagy mi a szösz. De ez így alaphangon is sokkal hangosabb mint a hűtőnk. Azt simán nem hallod, ha megy a klímafűtés, pedig a hűtő 2 méterre van most mellettem. a klíma pedig 5 méterre.
Mikor felrakták nagyon halknak tűnt, de mint kiderült még nem volt üzemben a kültéri. Meg beszéltünk, nyitva volt az ajtó stb.
Most, hogy csak a klíma jár a ház másik felében zárt ajtón keresztül simán meg tudom mondani, hogy megy-e a klíma, pedig 2 szoba van közötte. Ennyire áthozza a fal a házon keresztül.Azt az opciót nem hallottam, hogy állványra is lehetett volna tenni, csak most telefonon beszéltük és ott mondták el, hogy az kellene a ház mellé. Megpróbálok a hétvégén intézni valami féle állványt ide, esetleg az alapnak is csináltatni valamit, vagy nem tudom - már tél van és nem lehet betonozni sem. Esetleg valami beton bugát leásni és nyáron majd azt körbe önteni betonnal. Addig meg úgy is belefagy a földbe. Vagy passz
Azt nem tudom ilyenkor át lehet-e rakatni garanciában vagy ilyesmi.
Esetleg óvatosan átrakni az ÚJ állványra ami nem ér a falhoz.Egy megoldással tudtam volna ezt elkerülni: Nem bemondásra kellett volna szerelőt kérnem+ klímát. Kellett volna egy előzetes felmérés, és úgy talán kiderült volna, vagy előjött volna ez az opció.- földre, állványra.
Én földre nem akartam ezért tetettem a falra. Állvánnyal meg természetesen nem készültem.Amúgy minden jó lett volna, korrekt volt a csapat, meg a klímás is visszahívott, hogy minden rendben volt-e a szerelésnél. Sajnos nekem nem volt ebben megfelelő tapasztalatom. Ha előbb tudom mindenképpen állványra rakatom!!!
-
ArGa
csendes tag
válasz Klímamester #19073 üzenetére
Nem tégla!
Gyorsszerkezetes-szendvicspanel.(OSB,szigetelés,fólia,gipszkarton) -
ArGa
csendes tag
Igen valami ilyentől lesz.És a falban lévő üreg hiába van benne gyapot felerősíti mint egy dob!
Állvány lenne a megoldása !Miért nem lehet egynél több üzenetre válaszolni?Ha írok utána várni kell....
Mielőtt elfelejtem, képzeljétek... hát nem kifogtam... a wifi egység nem működik! Valami miatt nem működik, nem világít, hibába resetelem nem ad életjelet...
RM mini3 a típusa.
-
elfelejtette
veterán
Nálunk hétfőn lesz beszerelve egy Cooper&Hunter S12FTXQ egy 30m2-es külterületi házba, a tapasztalatokat majd beírom ide is.
Egy éve jegyzem havonta a villanyóra állást, de szereztem fogyasztásmérőt is, hogy a megfelelő mértékben tudjam megemeltetni a villanyszámla havi átlagot.
Gyors kérdés: Ha H tarifára köttetem a klímát, akkor hogyan használom nyáron? Vagy akkor is megy csak normál áron szálmázott árammal, és azt is tudja külön mérni? Csak mert ugye H tarifa csak fűtési szezonban van..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz elfelejtette #19084 üzenetére
Azért ez egy korrekt energia címke:
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Male
nagyúr
válasz elfelejtette #19084 üzenetére
Ahogy gondolod, igen, nyáron is van áram a H-val, csak teljes áron.
-
Zeki
nagyúr
válasz elfelejtette #19085 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen hangja van a kültérimnek működés közben, ez normális?
Kb 3 méterről vettem fel, ráadásul leolvasztás közben annyira hangos, hogy az egész házban hallani a búgást!(Fujitsu LMCE klíma)
-
szeva000
addikt
Hi!
Beltéri tisztítására+fertőtlenítésre melyik szert ajánlanátok ?
-
Csabroncka
addikt
válasz szeva000 #19090 üzenetére
Nem olcsó, de én évek óta ezt (mobilban, jövőre már a splitben)
"in medias res"
-
ArGa
csendes tag
válasz tibibi #19091 üzenetére
Nem jó sehogyan sem
Már írtam a szerelőnek!De van egy nagyobb gondom - mint ami eddig.
Lehet nem megy a csepptálca fűtésem?Reggel tiszta jég volt a klíma alján minden alsó lyukból jégcsaposcskák lógtak,Ha jól látom kb teljes keresztmetszetében átfagyott a kis pipa, pedig benne van a fűtőszál vége.
Most feltekertem +10 fokra hátha így kiolvad (0-án volt)
Most amúgy is olvad már kint, mert + 3 fok van.
Majd teszek fel képet.... bár letördeltem őket, aztán vettem észre, hogy a pipába a fűtőszál is bele vagy fagyva.Láttam egy leolvasztást- orrán száján folyt a víz mindenhol, csak a pipánál nem- lehet már el volt dugulva?
Ez természetes?
Kb 4centisek voltak a jégcsapok. Nem tudom mi lehet rajta ami még megengedett. -4 -5 fok volt éjjel.Fél óra múlva ha nem fagy ki a pipából a víz, akkor szerintem az nem jó jel....
[ Szerkesztve ]
-
ArGa.
újonc
+ 10 fokra állítottam a kinti termosztátot, de akkor sem olvad le a tálca!
Gondolom le kellene neki.(?)Ha benézek a hűtőegység és a tálca között is jeges.
Nem tudom hogy kellene működnie .Teljesen jégmentesen?
Lefényképeztem a belefagyott fűtőcsővet a könyökbe.Csak sejtem, ha ez ilyen 0 fok körül és + 10 fokra van állítva a fűtés termosztátja (most raktam át + 30 fokra)
Akkor ez bizony szét fog fagyni ha -9 lesz....[ Szerkesztve ]
-
-
ArGa.
újonc
Nekem tegnap kötötték a klímát - én nem értek hozzá, de most már kezdek mérges lenni, hogy mindennel megszívtam!
1, Sajnos mint kiderült kellett volna egy állvány. Mivel ez nem volt így a földre -szó szerint a földre vagy 2 téglára nem akartam rakatni.Mivel kiderült - és nálam bejött- hogy a fal extrém módon felerősítheti a hangot.
Persze ha előbb tudom csináltatok valamit.2, Nem működő wifit kaptam - pont kifogtam egy szart
3, Most úgy néz ki nem megy a tálcafűtés sem! - pont kifogtam egy szart
4, Most, hogy felmásztam a klímafűtés miatt vettem észre valamit:
Gyanús, hogy a kültéri mellett bevezettet cső mellett nem kellene látnom belátnom a beltérihez sem. Vagy ezt is nekem kell kinyomnom valamivel???Ismert klímaszereléssel foglalkozó vállalkozást választottam, direkt az ajánlott és nem a kinézett Gree Ambert-t vettem hanem egy megbízhatóbb típust stb stb. Szóval nem tudom miért szívtam meg ennyire...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest