Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LanyUs

    senior tag

    Sziasztok!

    Fujitsu ASYG14LMCA / AOYG14LMCA [link]
    Kb. 5 éve pörgetem családi ház tetőtérben szigetelt ablakok és falakkal központi folyosón, amiből 4 szoba nyílik, összesen 100m2. Tökéletesen megfelelt 35 fokban is, de fűtésre is brutálisan jó. Gyorsan visszaáll az inverter is. A jelenlegi bruttó 340.000 Ft-os árat nem tudom mire vélni, mert bruttó 220e Ft-ért vettem és azóta nem romlott ennyit a forint. Egy apróság azért zavar benne, hogy közepes fordulaton halkan morgó hangja van a kültéri egységnek, full fokozaton pedig enyhén még a falat is rezegteti. Van rajta low noise kültéri állíthatóság, de akkor gyengébb a hatásfok. Alacsony fokozaton a kültéri is csendes. Minden használat után 3-4 órát szellőztettem fan módban.

    Lent Gree GWH12KF Comfort van
    Teszi a dolgát az is, de nem annyira profi gép, mint a Fujitsu. Valahogy jobban megszenved a hűtéssel és a fűtéssel is. A beltéri ventije sem annyira meggyőző, nem fúj olyan határozottsággal. Másképpen nem tudom megfogalmazni. El lehet azzal is lenni ,de a Gree márkától többet vártam.

    Költözés miatt viszont új gép kellene, mert nem viszem magammal a Fujitsut. Ugyanilyen jó fűtési hatékonyságúak ezek az olcsóbb Daikin típusok?

    Olvastam előzőekben, hogy az FTX35KM hangja berezonál a csöveken a kültériből? Vagy mi is a probléma? Nem szeretem a felesleges zörgéseket és hanghatásokat :)

    Kicsit bőség zavara van ezekből az olcsóbb Daikonkból:

    Daikin FTXB35C / RXB35C 170e
    Daikin FTXV35AB / RXV35AB Eco Comfort 140e
    Daikin FTX35KM / RX35KM 180e
    Daikin FTX35J3 / RX35K Comfort 190e

    Esetleg Fujitsu ASYG12LLCC / AOYG12LLCC bár ezt a gyengébbik fujimodell 220e-ért :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák