- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
szeder_
csendes tag
Csáo!
Nos, én is új gépet szeretnék venni már 1 ideje, csak eddig még nem volt időm összeállítani..de most úgy néz ki, van időm vele foglalkozni, és ezért szeretném kikérni a nálam rutinosabak / jobban tájékozódottak véleményét a dolgokról..
Úgy döntöttem, hogy AMD-s konfigot szeretnék, kb. olyan 300-(max)350ezer ft-ból..
Ha nem muszáj, akkor ennél többet most nem szeretnék rákölteni..
Monitort már vettem az ősszel (Samsung 930BF), tehát az már nem kell..
A gépet játékra, filmnézésre, zene hallgatásra, netezésre használnám (általában), de megemlíteném még, hogy valószínűleg elég sokat lenne bekapcsolva mivel állanódan töltök le/fel
Na nézzük csak..
Alaplap: 1enlőre gondolkodom, régebben ASUS A8N SLI Premiumot szerettem volna, de nemtudom, hogy az mostanság 1 jó vételnek számít-e..
CPU: AMD A64 3200+ Venice magos, (E3) ---talán.. de nem igazán vagyok, biztos benne..
-hűtő: Arctic Cooling Freezer 64 Pro
RAM: ? (1általán nem tudom, mi lenne a megfelelő..)
VGA: Én 1 7800GT-re gondoltam, kérdés, hogy melyik gyártótól ill. h megérné-e a +pénzt 1 GTX..
HDD: Fontos, hogy jó, megbízható legyen, és lehetőleg gyors..
ODD: Plextor 750-A (mivel sok dvd-t / cd-t írok, ezért fontos, hogy tutkó legyen..)
Hangkari: Audigy 1 v 2..
Ház: Először Gigabyte Aurorát szerettem volna, de rájöttem, h lehet idegesítene, az állandó világítása, tehát várok még javaslatokat
Táp: ?
Egér: ?
Bill: ?
Előre is köszönöm a segítséget, tanácsokat! -
oettinger01
őstag
én mindenképpen SLI lapot vennék a helyedben és a 7800GT is jó választás, mert később ha összejön rá a pénz még egyel nagyon ütős géped lesz
házból én TT vennék, mert szép is meg jó is igaz nem olcsó de nekem megérte az árát, amikor elmegyek egy LAN Partyra, mindenkinek tetszik
én logitech bill-t és egeret vennék vagy egérből Razert.
és persze a táp sem kérdés ha már veszel egy jó TT kuckót akkor milyet kell bele rakniA széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!
-
Intel fan
csendes tag
Hali
az alaplap amit írtál teljesen jó és a proci is...esetleg még egy ilyet tudnék javasolni:Abit AN8 Fatal1ty SLI AMD/S939 NF (van hozzá egy nagyon jó kis előlapi panel jó sokmindent tud,kiemelkedő sata sebesség és szépen meg van világítva körbe a lap ledekkel )
RAM: 1gb-os modulok mindenkép, 400-533 mhz között, sztem A-data és Kingstone, persze vannak horror árúak és sokkal jobbak de ár/minőség/teljesítményben sztem ezek jók...
VGA: sztem ASUS,Albatron,MSI kártyákat keress és GTX et sztem ne vegyél...kb 15-20% al drágább a GT nél ahogy elnéztem az árakat...
HDD: ha gyorsat akarsz akkor Western Digital Raptor széria vagy SCSI vagy egy sima sata2 samsung,maxtor,hitachi
Hang: Audigy 2
Ház: ha van pénzed rá akkor Thermatake, ha nincs akkor szép nagy torony lgyen a levegőzés és a kábelezés,bővíthetőség miat
Táp:Eenermax 530W EG565AXVE PFC , Silverstone 600W (500W fölött mindenképp a 7800 és a sli miat)
egér+bill:logitech egér g5 lézeres nagyon jó -
Csaba....
senior tag
válasz Intel fan #903 üzenetére
Adatából csak a ddr400-ból van 1GB-s modul.
Kingstonból pedig ha veszel akkor semmiképpen se vegyél Value-t, mert az még Corsair-ből sem valami jó tuning szempotból.
Körülnézhetsz még a G.Skill-ek között is.
Az Audigy2 pedig már egy kicsit elavult. (legalábbis új géphez)
Szerintem Audigy4, vagy X-Fi.
[Szerkesztve] -
szeder_
csendes tag
-
-
szandro
senior tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e nekem egy LGA775-ös, PCI-E-es lapot mondani, és bele valami DDRII-es memo.-t elfogadható árban?
Válaszotokat előrte is köszönöm!
Üdv:
-=szandro=- -
(Bundás)
addikt
Jelenleg egy 2500+@2500mhzen petyegő bartonom, 2x512/470 st ramom van nf7-ben! Vga vásárlás előtt is állok (ami max egy sima 6600 lenne), ezért el gondolkodtam, hogy lecserélhetném a k7-et k8ra! igazából fogalmam nincs, hogy mennyiben lenne jobb pl egy (1) tuningos 3200+-os a64 +2x512/466-os st ramom, (2) tuningos sempron +ramom, (3) tuningos x2 +? ddr2? plusz vga PCI-es vga 20k körül! játszogatásra kéne főleg! és egyátalán mennyibe kerülhet a fent említett 3 konfig? köszönöm
-
Intel fan
csendes tag
-
Intel fan
csendes tag
Ő példáúl DDR2 -es támogatású(az ára körülbelül 45.000bruttó):
Gigabyte 8I955X Pro P4/LGA775
Processor:
LGA775,Intel® Pentium® processor Extereme,Intel® Pentium® D processor
Supports 1066/800/533MHz FSB
Chipset:Northbridge: Intel® 955X Chipset,Southbridge: Intel® ICH7R
GigaRAID ITE8212 IDE RAID controller,Broadcom 5751 Gigabit Ethernet controller
Realtek ALC882 audio codec
Memory;
4 DDR II DIMM memory slots (supports up to 8GB memory)
Supports dual channel DDR II 677/533/400 unbuffered DIMM
Supports 1.8V DDR II DIMM
Supports 64bit ECC type DRAM integrity mode
Internal I/O Connectors:
4 x Serial ATA II 3.0Gb/s
1 x UDMA ATA 100/66/33
2 x UDMA ATA 133/100/66
1 x FDD, 2 x IEEE1394b, 2 x USB 2.0/1.1, 3 x Cooling fan, 1 x Game/Midi
Expansion Slots:
1 PCI Express x 16, 2 PCI Express x 1, 3 PCI slots
Rear Panel I/O:
4 x USB 2.0/1.1,1 x RJ45,6 x Audio ports,1 x Coaxial S/P-DIF,1 x Optical S/P-DIF,PS/2,
1 x COM,1 x LPT -
Szancsó
aktív tag
Asus P5ND2-SLI [link]
- NVIDIA™ NFORCE4 SLI - Intel Edition
- Intel LGA775 Pentium 4 CPU
- 64bit CPU support
- NVIDIA™ SLI Technology
- Dual-Channel DDR2 667/533
- Fanless Design
Ez 30 alatt van.
Ui: ecsém', hogy csak harmadjára tudom értelmesen beírni...
[Szerkesztve]My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
Eagl3
veterán
Tényleg ennyivel érezhetőbb a külömbség egy nevesebb hangkarival mint egy integrált audio vezértlővel? Vagy komolyabb hangcucc kell hozzá, hogy halljam a külömbséget? Nekem egy 2x 100W + 250W mélyládás SONY Hi-Fi-m van. Bocs az offért, de látom itt él a téma és mivel régóta rágódom ezen a kérdésen gondoltam itt a lehetőség
-
Intel fan
csendes tag
én a kérdésedre konkrétan nem tudok válaszolni...
annyit tudok a témához hozzászólni hogy nekem egy sb live 5.1 van már elég régen...rajta egy 5.1 es genius fadobozos...nekem csodálatosan szól...nyilván ha ráköltenék még egy olyan 100.000 et (x-fi + hangfalak + erősítő) vagy mégtöbbet mert ugye az audio is szinte olyan mint a számítástechnika...határ a csillagos ég...szóval ha ráköltenéék egy táska pénzt akkor nyilván sokkal szebben, erősebben, dinamikusabban szólna...de akkor már inkább költök a videókarira a ramra a procira először...vagy gyüjtök egy lakásra -
cousin333
addikt
Háromféle különbséget tapasztalhatsz:
- jobb hangminőség (pl. nagyobb jel/zaj arány) kimeneten, bemeneten (pl. line-in)
- nagyobb teljesítmény (igaz, nem sokkal)
- több funkció (több hang támogatása, EAX sok)
A Hi-Fi-den ki kell, hogy jöjjön a különbség. Szerintem megénrné egy Audigy 2, nem beszélve arról, hogy ma már potom áron vesztegetik."We spared no expense"
-
(Bundás)
addikt
válasz Csaba.... #910 üzenetére
láttam 30-32 között 3200+ procit, hozzá lap amivel megy a tuning kb mennyi lehet, és milyen típus!? a 466mhz-es ramjaim mennyiben tudnám kihasználni? k7-es rendszerben ugye ajánlatt hogy szinkronban menjen a procival. a64 esetén hogy müködik ez? és ami nagyon érdekelne, hogy 2500+@2500mhz barton és egy 3200+ a64 tuningal mennyiben különbözik játék teljesítményben!
-
Symbi
tag
Üdvözölök mindenkit.
Egyszer itt olyan sok jó tanáccsal láttak el, hogy gondoltam újra ide fordulok.
A probléma a következő.
Sokszor mondták már, hogy a cd, dvd akár több 100 évet is kibír.
Hát nem igazán.
Rengeteg kedvenc játékom és programom van CRC vagy már FATAL ERROR-os, karcolt és idős lemezeken.
Valakinek nincs javaslata, vagy esetleg nem ismer olyan progit amivel a cuccokat
le tudom szedni a lemezekről a gépemre.
Előre is nagyon köszönöm. -
Csaba....
senior tag
válasz (Bundás) #925 üzenetére
A cpu-k közül egy A64 2800+ sokkal jobb, mint egy 3200+ barton.
Szóval van különbség. (a 2500+@2500 MHZ VS A64 3200+ esetében is)
Az A64 S939 3200+ 38-40e Ft-ba kerülnek. Biztos, hogy S939 volt?
CPU-ból érdemesebb használtat venni, (garanciával) mert arról lehet tudni, hogy mennyit megy tuningban. CG, vagy D0 steppingeset viszont még véletlenül se vegyél.
Alaplapból Asus A8N-E-t ajánlok hozzá. Viszont ennél a lapnál tuning esetén nem mindegy a memória típusa.
A64 esetében is a legjobb, ha szinkronban megy a cpu a rammal, viszont van lehetőség viszaosztásra is. (ekkor 5-7%-al csökken a teljesítmény a szinkronhoz képest)
[Szerkesztve] -
Csigger
őstag
hát ha karcos akkor meg lehet még menteni egy két esetben! ha csak kicst karcos akkor fogod a fogkrémedet és egyszerúen megpolírozod vele egy kicsit szépen lemosod és letörlöd! nekem már egyszer kétszer beváltt és utánna már beolvasta a cd driveom!
de apám mondta hogy az egyik számteches ismerősénél látott cd polírozót!!
nagyon kir állítólag! csávó fogta letette a földre a cdt elkezdett vele ''korcsolyázni'' betette a gépbe, fel sem ismerte! betette a polírozó alá aztán betette a gépbe vissza és láss csofát! felismerte a gép a cdt és minden adat megvolt rajta jól!Apple and Android user
-
(Bundás)
addikt
-
Csaba....
senior tag
válasz (Bundás) #932 üzenetére
Igaz, hogy az M2 már itt van, de minden új lap először még nagyon bétás, és a későbbi biosokkal javítják a hibákat. Úgyhogy, ha olyat szeretnél, akkor én mindenképpen várnék vele áprilisig.
Az X2 egyértelműen a jövő, de még jelenleg nincs kihasználva. (bár windowsban már most is lehet érezni a sebsség növekedést)
A legolcsóbb x2 3800+ 90e FT
Az M2 és a S939 között nincs nagy különbség (én sem fogom lecserélni) -
dantej
tag
Bocs ,hogy ide írok de ide legalább írnak!
Asus A8N SLI alaplaphoz melyik driver a jó?
Mert az Nvidia oldalán nemtudom melyik jó!''Tedd vagy ne tedd de soha ne próbáld!!''
-
Boyfish
senior tag
Gigabyte GA-8I915P Dual Graphic alaplapot érdemes venni, valaki tudna segíteni?
''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit
-
Drizzt
nagyúr
Haverom szeretne venni képet... Most sajnos csaknagyon felületesen vagyok tájékozott a dolgokban, így szeretnék kérni segítséget néhány dologban:
Amd Athlon 64 s939-es prociból melyik a legolcsóbb? A 754-es platform, s a 939-es élettartama még mennyi időre tehető? Mi a helyzet a mostani Intel procikkal? Azonos áron felveszik a versenyt már játékok alatt az AMD-kel? Pci-expresszes integrált videós alaplap? S939-hez? Procira+alaplapra össz. 55e-et szánna: a cél: minél nagyobb játékteljesítmény, egyelőre menjen videókártya nélkül, lehetőleg lassabban elavuló technológiák. Vélemények?I am having fun staying poor.
-
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is kérdéseim lennének a gurukhoz... Úgy néz ki, hogy a jelenlegi konfigomat eladom és egy teljesen új konfigot veszek helyette. Mivel a fő preferenciák nem a legmegszokottabbak, kissé tanácstalan vagyok, merre induljak el. Aki szeret tanácsot adni és van is ötlete, ne fogja hát vissza magát...
Tehát a két fő preferencia:
- a lehető leghalkabb működés
- gyors és szép legyen olyan játékokon is, mint mondjuk a COD2 (vagy más hasonló)
Az ár nem igazán számít, egyetlen jelentősebb elv, hogy nem akarok csak videokártyára nettó 120 ezret költeni. A mostani 6600 GT-nél persze erősebb kellene, de olyan nettó 70 ezer környékén. És persze halk...
Eleve a platformnál meghasalok: AMD vagy Intel? Rég volt utoljára Intel procim, ezért nem ismerem az új generációkat. Viszont régebben az volt a szabály, hogy AMD alá nagyobb - tehát valószínűleg hangosabb - hűtés kell. Mit javasoltok? És hűtésben mi számítana halk és hatékony megoldásnak? Nem baj, ha drágább az átlagosnál, a zajra mindenképp figyelnem kell (pici babák miatt).
Ez meghatározza az alaplapot is. Olyan kellene, ami wi-fis, tehát rádugom az antennát és mehet a net, mint eddig. Viszont ne legyen rajta külön hűtőventi, ami növeli a zajt.
Aztán ott a videokártya. Először 7800 GT-re gondoltam, de utánaolvastam, és baromi hangosnak írják. Ez nem lesz tehát jó. A GTX meg drágább, mint amit hajlandó vagyok költeni. ATI-ból van olyan, ami ezzel egyenértékű, de halkabb? Pl. X800 XT vagy hasonló? Vagy csak az 1800-as széria? Ez elég baj lenne, mert ez is kényelmetlenül drága.
Utolsó fejezet: a táp. Létezik olyan, ami passzív hűtésű és megbízható? Vagy ha aktív, akkor mire érdemes cserélni a ventijét? Első ötletem a Glacialtech Silent Blade-je... De a passzív jobb lenne.
Előre is köszönet minden segítségért.Shit happens. Size matters. Time flies.
-
morp
aktív tag
válasz Litván Zongora #937 üzenetére
az amd (athlon64 s939) jobb választás: olcsóbb és kevésbé melegszik mint a legújabb intelek
a halk hűtésről sajna nincs tapasztalatom , de mindenre van megoldás, pl vga-ra külön hűtő. -
c.zsolti
őstag
Ha játék, akkor legyen A64, pénztárcától függően, akár X2 is. Hűtésben van többféle megoldás, arctic cooling, zalman, stb. ezek halkak és jól hűtenek.
Alaplapnak ez megfelel a szempontjaidnak:[link] hogy mennyire jó, azt nem tudom...
Vga-ban jobb ha megmaradsz a 7800GT-nél és veszel rá egy halk hűtést.
Táp: [link]...
-
Drizzt
nagyúr
-
Koban
tag
Csá!mindenképp kellene neked egy olyan ház amibe 12cm-es venti van mert az lassabban forog ezáltal nagyon csöndes.egy 6800 GT DDR3-al 256MB:68e vagy ati x800GT evo 256MB,ez vizhütéses tehát nincs hángja:88e
-
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Az Asus A8V deluxe, ami a linkben szerepel, kissé megosztja az embereket... Megnéztem itt a fórumon, tele van az apró rovat ilyen eladó lapokkal. Írnak VGA- és SATA vinyó problémákról is... Valahogy nem túl bizalomgerjesztő. Más lehetőség nincs? Esetleg más gyártótól, wifi-s 939-es alaplap?
A táp, amit belinkeltél, tetszik, de szöge tütött a fejembe, hogy csak 300 wattos. Nem lesz az nagyon kevés egy olyan konfigba, ami a végén ebből összeáll? Van 400 Wattos verziója esetleg?
A VGA-ra mennyire macera új hűtést szerelni, és jár-e garivesztéssel? Mert ha igen, inkább maradok a 6800 GT-nél...Shit happens. Size matters. Time flies.
-
c.zsolti
őstag
válasz Litván Zongora #946 üzenetére
Biztos van más lehetőség is. NF4-el valszeg nincsenek ilyen gondok, de ott aktív chiphűtés van. Hacsak nem veszel valami heatpipe-os lapot.
A tápról itt vannak vélemények: [link]
A vga hűtő cseréje, akkor jár garivesztéssel, ha megtudják...
[Szerkesztve]...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest