- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz Csaba.... #1299 üzenetére
Azért ez a HDD-s kijelentés elég erős... A fordulatszám a legmeghatározóbb tényező. Milyen más tényezőkre gondolsz?
PI-es korszakban? Nevetséges. 3-4 éve még vígan voltak asztali 5400-esek. A PI emlékeim szerint '93-as...
HDD-re szerintem is felesleges a hűtő. Egy jó ház, zárt oldallappal, elöl-hátul halk 12cm-es ventillátorokkal, plusz egy 12cm-es ventivel szerelt márkás táp, és kész a huzat. Ami gond nélkül elbánik a heatpipe-os alaplapi hűtővel is. Ami ott mellesleg legalább ''légvonalban'' is van."We spared no expense"
-
Csaba....
senior tag
válasz cousin333 #1301 üzenetére
A fordulat meghatározó ez igaz, de jelentős különbségek vannak az egyes típusok között is. Pl.: Maxtor DiamondMax9 hűtővel (egy sima egyszerűvel) 26-28C volt, most pedig a DiamondMAx10-sem egy komoly Noisblockerrel 34-36C. És mint tudjuk a hűtés nagyon fontos a HDD-knél. (hosszú élettartalom)
Eddigi összes hdd-imet hűtöttem, és nekem soha nem volt gondom velük. (még 2 év után se) ellenben volt egy WD-m amire nem raktam hűtést és az 1 év után kipurcant.
Másik példa: a Maxtor DiamondMAx10 7200rpm 200 GB ugyanannyira melegszik, mint a 150 GB-s WD Raptor, ami 10000 rpm-s.
[Szerkesztve] -
senior tag
Sziasztok!
25k környékén kellene alaplaptípus a következőkhöz: A64 San Diego 3700+ (S939) / X1800XT 256MB
Tehát milyen (pl. ASUS-->típus?) alaplapot ajánlotok, ami PCI-E -t és S939-et is támogat?
Előre is köszi!╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok,szerintetek melyik éri meg jobban:
s754 Asrock k8nf4g-sata2 + A64 3000 + 1GB Hynx
vagy
s939 Gigabyte k8n51gmf-9 +A64 3000(venice) + 2*512MB Kingmax Superram
a gépet elsősorban játékra használnám(ja és videókártyát most még nem csak 1 vagy 2 hónap múlva vennék, szerintem az egy X800 GTO2 vagy egy 7600 GS lesz)
[Szerkesztve]''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Tekky
tag
BenJoe:
Az Asus A8N-E olyan 20-25 között kapható
Elfelejtettem a válaszgombot! Sry..
[Szerkesztve]DFI Ultra-D / G.SKill tuning-ram ésatöbbi ==> http://prohardver.hu/apro/dfi_lanparty_nf4_ultra-d_7900gt_g_skill_ram_stb/hsz_1-50.html
-
steevo
csendes tag
Hello! Már van gépem, de mostanában 1-2 játékot már nem teszek fel, mert nem mindig felel meg a követelményeiknek (A gépem: Intel Celeron 2.4 Ghz, Asrock alaplap, Ati Radeon 9600 videokártya, 256 MB DDR 400 Mhz Samsung). Szeretnék 1 új gépet vásárolni. Kb. 200 ezer Ft-ot szánnék rá monitor nélkül. Tudnátok valamilyen konfigurációt ajánlani? Ja és nem csak játékra szeretném használni úgyhogy ha valamelyikőtök segíteni szeretne, akkor légyszi ezt is vegye számításba (szoktam foglalkozni pl. az ArchiCad-del).
-
KINKY_007
aktív tag
válasz Csaba.... #1302 üzenetére
Olvasd már el miket irogatsz, az egyik hozzászólásban a kapacitás miatt melegszik, a másikban pedig már a fordulatszám, illetve a különböző gyártók által használt másik motor/elektromika miatt! Ha nem értesz hozzá ne osztogass tanácsokat, pláne ne hurrogd le a másikat!
Azért mert kifogtál 1 rossz winyot ne általánosíts-nekem nulla hűtéssel 3 éve megy a 160-as 8MB cache/7200 rpm-es Samsungom, hihetelen igaz?!
A heatpipeos hő bent marad a házban, de ha ventivel van hűtve a ház, akkor már nem is?
Ha játékra használja valaki a gépet szerinted a második maggal vagy a dupla grafikai számítással jár jobban szerinted?
DFI lapot tök fölös venni, amíg nem BH-5 ös ramod van és kompresszor a procin.A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
bakero
csendes tag
Segítségeiteknek köszönhetően kezd lassan összeállni a konfigom.
ASUS A8N-E S939
Athlon64 3000+ s939 venice
2*512 ddr 500 mhz kingmax hc.
Gigabyte nVidia 6600 GT 128 MB v. ATI Radeon X800 GTO excalibur
Deer pc115 350w ház
400 W Macron táp 8cm
Cooler Zalman 7000 B-alcu.
Észrevételeiteket előre is köszönöm táp, hütő stb ügyben!
VGA-n még gondolkozom mer a 6600 GT 6000huf-al olcsóbb, nekem meg minden forint számít. Ez így 116e forintomba lenne ezzel a kártyával. -
KINKY_007
aktív tag
Vehetsz olcsóbb ramot is, ha a procit húzod, azt vissza lehet osztani és fölös 2 tápegység a gépbe (a házban is van egy elvileg). A VGA-ban a GTO-t válaszd, azon 256 MB ram van és általában jól húzhatóak.
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
pBaloo
csendes tag
Hahó
Egy kisebb bővítés után így néz ki a gépem:
Gigabyte GA8IPE1000-G
Intel Pentium 4. 3,0GHz
2x512 Kingmax
Geforce 6600GT
Samsung 160GB SATA
LG DVD-RW
IMBP 420W A-PFC
KOOLINK ház
Ez a konfig mostmár elviszi a játékokat???Acer Travelmate 5520
-
Csaba....
senior tag
válasz KINKY_007 #1308 üzenetére
Jaj ne forgasd már ki a szavaimat! A kapacitást azért írtam, mert ugye ha belegondolsz egy kicsit akkor pl.: a Samsung esetén Sata II P120 200GB-tól indul. Remélem fel bírtad fogni.
Ha teszel elé egy 12 cm-s ventit az más tészta, de mindenképpen kell neki a levegőmozgás. Megfordult már 1-2 alkatrész a kezeim között, úgyhogy nem tudom ki nem ért hozzá.
A heatpipe-al az a gond, hogy pont ott termeli a hőt, ahol nem kellene. Venti esetében pedig nincs olyan hőleadás. (mármint arra gondolok, hogy a borda nem olyan forró, mint a heatpipe)
DFI nem csak az extra az tuning miatt előnyös, hanem a sokrétű memóriabeállítás és memóriakezelés miatt is.
[Szerkesztve] -
Csaba....
senior tag
Hello!
A Kingmax HC jól megy Asus-ban, de ha lehet, akkor használtat vegyél (vagy pedig Adata Vitesta 500-st) mert a Kingmax HC-vel előfordulhatnak gondok, hogy nem megy rendesen, és azt nem nagyon fogod tudni visszavinni a boltba, hogy csak 480-t megy.
VGA: X800GTO2
Hűtő: Zalman 7000ALCU 4e-ért (Hardverker) vagy pedig Freezer64 Pro 5500Ft-ért.(ez utóbbi jobban hűt)
Táp: 450w Chieftec, vagy ha hosszabb távra tervezel, akkor 500W BS FSP
KINKY_007 Arról ne feledkezzél meg, hogy az aszinkron húzásnál teljesítménycsökkenés van! -
Polacsko
tag
válasz Csaba.... #1313 üzenetére
sztem jó az asus a8n sli premium heatpipos megoldása!
1 megfelelő 12 centis cpu hűtővel kap annyi légmozgást h az elég neki,mert pont ezért rakták a cpu mellé!ja és emellett semmi hang!
én tuti olyan lapot veszek!
jah és sztem felesleges 450es táp bakeronak!csak akkor indokolt ha sli-t akarna!
[Szerkesztve] -
bakero
csendes tag
válasz KINKY_007 #1311 üzenetére
Akkor 512 MB 400Mhz HYNIX-et tudnék venni kb 8000 Ft-ér. A házban lévő 350W-os táp elég lenne ehhez a konfighoz?
Az árlistában a radeon kártyánál van egy ''128''-as jelölés csak így szimpla szeletbe, akkor az a bitet jelölné?(sajnos elég láma vagyok hozzá)!
Még valami: A W.D. winyókról mi a véleményetek? mert érdemleges méretben csak ilyenek vannak.
Köszi! -
Csaba....
senior tag
válasz Polacsko #1315 üzenetére
Az biztos, hogy legalább nincs chipset hűtő hang.
A 450W-s táp pedig ajánlott. 7900 GT SLI-hez pedig 500W az ajánlott. Főleg ha tuningolni akar az ember. Egyébként a márkás tápok se bírják a rájuk írt teljesítményt folyamatosan.
Volt is egy teszt az egyik külföldi oldalon, ahol full terheléssel ''futattak'' számos tápot 2 napig. Az FSP-n kívül egy sem élte túl. -
Symbi
tag
Héhéhé... Csaba.....
Az imént az én gépemről vitáztatok?
Valami hűtés kénne rá vagy mi?
Esetleg még tudnék a procira egy bazinagy Zalman hűtöt vetetni.
Na de azt hittem, hogy ezekbe a procikba pont az a lényeg, hogy alig fogyaszt áramot és alig termeli a hőt.
A winyóra meg rendeltem hűtöt.
De remélem hűtővel majd nem kezd el majd ciripelni.
Pláne nem amikor alszom. -
Csaba....
senior tag
Hűtőnek egy Freezer64 Pro teljesen jó. (jobb, mint a Zalman 7000CU)
A HDD hűtő csak annyi, hogy veszel a Mistralban egy Primecooler 1 ventis hűtőt (1200FT körül mozog) nem egy nagy kiadás.
bakero: Ha belefér a keretbe, akkor egy X800GTO2-t ajánlok 53e-ért, mert az moddolható X850XT PE. Ha nem akkor marad az X800GTO, de ha lehet akkor ebőől az Iceq-t vedd. (Silencer van rajta)
[Szerkesztve] -
marci1234
csendes tag
Hi!
gépet szeretnék venni, de nem igazán értek a dologhoz, sőt..
mind1 lényeg kb bruttó 120e(esetleg+5-10e ha úgy jön ki) (tom, nemsok, ez van) ez monitor nélkül értendő, dvd író + külön olvasó is marad a régiből, + a 9600 pro ideiglenesen, karácsonyig. egér, bill + hasonló dolgok is maradnak. és lécci írjátok le mi-micsoda, necsak gyártó/termék oszt annyi mer télleg nemigazán értek ehhez és azé szeretném tudni. jah majd el felejtettem jáccani kéne, persze nem persze nem fullgrafik, csak fusson minden az a lényeg, nem a csúcsgraf. + kéne letölteni is, de a játák a lényeg nah kb ennyi. ha még vmi átmenthető a konfigomból ideiglenesen is akár, szóljatok, bár ez nem valószínű...Lassan-lassan szedelőzködni kezdtem, közben néha rájuk pillantottam. Kipirult arcukon vibráltak a monitor fényei, izgatottságukban egymás kezét szorongatták, néha egymás szemébe néztek, Lali kihúzta magát asszonya mellett… Meghatódtam. by Gozso
-
törölt tag
én a gyári hűtőt használom a procihoz, és az is tök jó(max 67W fogyasztása van)
vinyoból a seagate-ek halkabbak mint a samsungok bár az utobbit lehet állítani de a leghalkabb üzemmód is hangosabb szerintem mint egy seagate, viszont az talán jobban melegszik, és lassabb
[Szerkesztve] -
bakero
csendes tag
2 lehetőségem van: Seagate vagy W.D. winyót vegyek?
-
Symbi
tag
Amúgy nem értem mi a különbség a Maxtor meg a Seagate között.
Egy istálló alatt vannak. Sőt most a seagate falvásárolja a Maxtort.
Azt mondják ezzel 40milliárd dollárt tudnak megsporolni. -
Csaba....
senior tag
válasz Polacsko #1333 üzenetére
Azt ne feljtsd el, hogy a Maxtor a mindennapi felhasználás során a leggyorsabb Sata-s HDD.
(leszámítva a Raptort) Ha Hitachi Tools-al állítasz a fejmozgáson, akkor az is halk lesz.
A Seagate pedig a leglassabb. Most hogy a Segate megvette a Maxtort, nem tudom mi lesz.
[Szerkesztve] -
KINKY_007
aktív tag
válasz Csaba.... #1314 üzenetére
A kingmax HC és az adata ugyan azt a chipet használja, szóval ugyan az a memo, csak a bordán más név van!
8e-ért a gyári hynix nem rossz, de a D43-at nem mindig szereti az A64, ha 1 helyen veszed érdemes kipróbáltatni, vagy előre lebeszélni, ha inkompatibilitás lépne fel.
A házhoz kapott 350W táp minden bizonnyal elviszi a konfigot (max fogysztása 220W körül van), de amióta elfüstölt egy codegen tápom, azóta csak márkás tápkat veszek.
Csaba képző kurzus: Az aszinkron húzásnál teljesítménycsökkenés? Ha húzza az ember, akkor a teljesítmény növekszik, tudtommal... Ha a proci megy 240FSB-t, a RAMot visszaosztva 2/3-ra akkor 200-on megy, nem értem, h hol csökken a teljesítmény? Nem forgatom ki a szavaid, hülyeségeket írsz! Ha valaki tudja, miről van szó, akkor annak fölös, de ha laikusnak osztod a tanácsokat egyértelműen, helyesen próbáld!A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
KINKY_007
aktív tag
válasz marci1234 #1326 üzenetére
Érdemes már PCI-E alaplapot venni, szóval a 9600pronak mennie kellene, de a ramod, ha jó, az maradhat...
Lap: Gigabyte k8n az sorozatból valamelyik pl: mf-9 15e bruttotól, vagy több pénzért ASUS A8N-E, SLI, vagy DFI aki nem bír magával
Proc: A64 3000+, 3200+ vagy 3700+, ami szerintem megérős még
Hűtő: AC Freezer, vagy ha Zalmanod volt az is elviszi
VGA: X800 GTO2, vagy 6800GS, több pénzért 7800GT, 7900GT
Memo: 2*512, 2*1024
winyo, DVD, külső perifériák maradhatnak szerintem, ezzel már nem nagyon fognak akadni a játékok, és pénzed is maradA világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
senior tag
Tekky: már többen is több helyen is ajánlották + először Én is ezt szemeltem ki magamnak, (főleg hogy tuning nem lesz!) csak biztos akartam lenni a dolgoban. Expertből 20K-ért lesz.
Szerk.: a legfontosabbat kifelejtettem:
KÖSZÖNÖM a választ.
[Szerkesztve]╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
Csaba....
senior tag
válasz KINKY_007 #1335 üzenetére
Az hogy ugyanaz a chip bármilyen meglepő a számodra egyes esetekben mégis különbségeket okoz! Pl.: Corsair UCCC és G.Skill UCCC. És úgy látszik Kingmax Hardcore-al szintén nem volt még dolgod! Ha nem ismered, akkor miért írsz megint baromságokat???
A Hynix D43-ban iagazad van.
A tápoknál a márkátlanokokkal nemcsak a minőség a baj, hanem az is hogy pl.: a 400W Codegen csak 330W-t ad le.
Azt már komolyan nem hiszem el, hogy ilyen gyagyás vagy! Az aszinkron tuning-nál fellépő teljesítménycsökkenés a szinkron tuninghoz viszonyítva értendő Ha ezt sem hiszed el, akkor inkább ne írj semmilyen hülyeséget, hanem próbáld ki, és utána nyilatkozz!!
[Szerkesztve] -
guppy
őstag
-
Bondi
tag
Meg tudja vki mondani, hogy mekkora egy ATX-ház mérete? Pontosabban: szerintetek bele fog férni egy 65×25×45 cm méretű bőröndbe...?
-
Charle
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy gépet összerakni videószerkesztéshez! Mindenképp Pentium 4-est - 2,8 GHz-st vagy nagyobbat akarok, csak nem tudom eldönteni, hogy milyen alaplapot, videó - hangkártyát vállaszak hozzá?
A terv a következő:
P4 2,8 GHz processzor
ASRock P4 Dual 880 PRO alaplap
Maxtor 120 GB 7200rpm merevlemez
Samsung DDR 512MB/400MHz memória
VGA GeForce MX4000 64 MB AGP videókártya
Trust SC-5250 PCI 5.1 hangkártya
+ a szünetmentes tápon gondolkozok Jó ötlet?
Ütős gép lenne vagy Kuka?
[Szerkesztve] -
guppy
őstag
Én csak laikus vagyok de szerintem videószerkesztéshez eősebb proci (pl.820 dual core) kell és én a helyedbe a ramokat dual-ban futtatnám + a vinyora majd rakjál hűtést.
A szünetmentes táp jó ötlet mert video kimentés közben elszálhat az áram és oda a több orás munka, nekem már volt ilyen és akkor kellett bilenytyüzetet cserélni.
(én GF6600GT-t vennék)
De minden attol fögg hogy menyit szánsz rá. -
-
KINKY_007
aktív tag
válasz Csaba.... #1338 üzenetére
Valóban nem volt még kingmax, vagy adata Hynix d5-ös chippel memom, gondolom a verziókból adódó eltérésekre gondolsz- mindig előfordulnak gyengébb példányok, ez nem márkafüggő, amúgy 500-as adatanál néha előfodul samsung tccd-s chippel szerelik (rajta lévő azonosítóból kiokoskodható), ami ez egyik legjobb memo. Ha valaki megszállottan a tuningra hajt, az tényleg ne vegyen boltból próba nélkül, érdemesebb tesztelt példáyt választani.
Mint már felhívtam rá a figyelmed, én tisztába vagyok a dolgokkal, de aki feltétel nélkül nekiáll a te útmutatások alapján vásárolni az nem biztos, h jól jár, nem mindenki rendelkezik olyan vastag pénztárcával.A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
KINKY_007
aktív tag
Elég kuka szaga van aaz összeállításodnak.
Alaplapból olyat nézz, amin van PAT (memóriagyorsítás), ha S478-es P4-et szeretnél, ha kétmagos, vagy 2MB cahce-es szerelt procit, akkor LGA775-ös lap kell.
VGA-ból a legkisebb is megbirkózik a videovágással, hangkártyából elég az integrált (szinte minden lapon van már), gyors procira és legalább 1 GB memora költsd inkább.
Szünetmentes táp elég drága és a java is csak perceket bír ki, szóval a tömörítést nem tudja befejezni, ha nem a végénél jár, inkább másba rakd a zsét.A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
Csaba....
senior tag
válasz KINKY_007 #1345 üzenetére
Nem csak a gyengébb tuningpotenciálra gondolok,(ami sajnos gyakran előfordul) hanem az előbi példánál maradva a Corsair-k pl.: nem mennek DFI-vel, míg az azonos chippel szerelt G.Skill-k mindegyike megy.
Nem tudom mit találtál drágának. Szerintem hülyeség venni pl. 45e Ft körül Value Kingstont (ami 425 mhz-n is köhög) amikor 59e-ért sokkal jobbat kapsz.
Jobb minőségibb alkatrészeket vásárolni, amikkel ki lehet húzni egy jó darabig, mint eszeveszetten venni a vacak bóvlikat.
[Szerkesztve] -
Charle
csendes tag
Köszi a válaszokat! Úgy 100-120e, max 150e szeretnék rákölteni. Ki lehet hozni belöle valami jót? Van 1 GB-os memória? Tudjátok milyen árban, tipus...stb.?
Akkor P4-es proci 2MB cahce-es 3.2 GHz-es, 1 GB memória, LGA775-ös alaplap. Merevlemez? Márka? 120GB? Mit szóltok hozzá?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
x_o_n
veterán
videokonvertáláshoz inkább a d820at javaslom(2x2800mhz) ez 53-55e
alaplapnak mivel látom nem játékra kell van gigabyte 8i945pg azt hiszem ez ami integrált vga-s. 25e
1 gb ram ddr2 667 kingmax 20-22e de ebböl vegyél inkább 2x512 és akkor dualban mennek amivel plussz lóeröket nyersz.
merevlemez 160gb seagate sata 20e
ez eddig 110e kb
de egy ilyen ngépnek jó egy nagy szellős ház minőségi táppal.
minimum chieftec ház(6 ventis)+400wattos chieftec táp 25e
bele egy dvd iró pioneer 10e
ez igy 145e
ha meg esetleg játszani is akarsz akkor eme alternativákat javaslom:
ati x800gto 30-35e
nvidia 6800gs 45-55e
nvidia 7600gt 60e
üdv -
KINKY_007
aktív tag
LGA-t én nem ismerem, de a winyoból én samsungot javasolok, sata fölösleges, ide-s csatolóval kevesebb a szívás. Házból a bestbuy a mistra/-ból való Casetek 1099-es (7 venti hely, nagy és alumínium), chieftek az jó lesz tápnak.
Spórolhatsz pár ezres-t, ha benézel a ph hardver piac-szekciójába (különösen ajánlott Gianni bazárja).
[Szerkesztve]A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest