- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
guppy
őstag
Melyik boltból lehetett olcsón Maxell retro DJ fejest venni ingyenes budapesti szállítással ?
-
Tomee21
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, remélem ez a megfelelő topik, ahol feltehetem. Egy jó minőségű, igényes fejhallgatót keresek, árkategóriában maximum 20-25E forintig gondoltam, de nem baj, ha esetleg ennél olcsóbb. Fontos, hogy zárt legyen, ne hallatsszon ki, amit hallgatok. Kizárólag zenehallgatásra kell, főleg rock és klasszikus zenéhez. Olvasgattam erről, hogy különböző zenei stílusokhoz más-más felhallgatók az ideálisak, ezért kérdezem Tőletek, hogy ezekhez a zenékhez mi a legjobb?SZERK: Természetesen otthonra kell, nem hordozhatóra gondoltam és nem vezeték nélkülire.
A kérdés másik része, hogy ahhoz, hogy a lehető legjobb minőségben élvezhessem egy jobb fejhallgató nyújtotta élményt, érdemes-e esetleg az alaplapi hangkártyát is egy jobbra cserélnem és ha igen, milyenre (jó, tudom ez nem ez a topik, de egy igen/nem remélem belefér )
Köszi előre is!Üdv,
Tomi[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Tomee21 #37056 üzenetére
27-28 körül van a Shure SRH440, én azt éppen tegnap hallottam fizik kollégánál, és nagyon meggyőző hangja van, jobb, mint amit ezen az áron egyébként venni lehet. Esetleg Beyerdynamic DT235. Egy hangkártya mindenképpen javítana, akár egy olcsóbb Xonar is. Az a Shure szerintem nagyon megéri az árát, érdemes kiizzadni a többletet, mert könnyen hajtható és minőségi termék. Kényelemre nem a legjobb, de az egyébként sem jellemző ebben a kategóriában.
-
csƵ
addikt
-
Tomee21
csendes tag
Köszi a válaszokat, ez a Shure jól néz ki, bár az kicsit elbizonytalanít vele szemben, hogy azt mondjátok nem annyira kényelmes. Az azért nem túl jó. Bár nem tudom, lehet, hogy a mostani egyszerű fejhallgatómhoz képest az is kényelmesnek tűnne...remélem.
-
-
dudika10
veterán
-
szponzor
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam vezeték nélküli fejhallgatós topikot, úgyhogy itt kérdeznék:
1. Szeretnék venni egy bluetooth-os fejhallgatót a telefonomhoz (Nexus S). Eddig is bluetooth-on keresztül hallgattam zenét egy B-Speech Calypso SP nevű sztereó headset-tel, de ez már közel 4 éves, eléggé megkopott. Szeretnék váltani valami másikra, tudtok javasolni valamit? Anno volt a JBL-nek egy bluetooth-os fejhallgatója 26 körül, de azt nem találom már sehol. Max 30k-t szeretnék rákölteni, szóval az 50k-s Sennheiser-ek már nem játszanak, továbbá mindenképp újat szeretnék.2. Faterom számítógépéhez is kellene egy wireless fejhallgató, azok nem tudom, hogy mivel kapcsolódhatnak, gondolom valami dokkoló adja infrán a jelet. Erre max 10k-t költenék.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
bigmasterg
addikt
válasz dudika10 #37066 üzenetére
Olyan is van, hogy minden sz*rul szól, mindenről.
(Persze ez pillanatnyi), de ilyenkor jobb letenni a fejest.Meg schawo hsz.-ére +1.
Tomee21: Ahogyan írtam, az srh840 párnáját rárakva számomra teljesen kényelmes lett a 440. Az alap párnájának be kellett törni és úgy sem tudtam sok órát a fejemen tartani, így már igen.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz schawo #37065 üzenetére
Az ember ízlése idővel változik. Az enyém egyébként is nagyon különböző a tiétekhez képest. dudika, továbbra sem hiszem, hogy van olyan tökéletes hangzás, amivel minden egyformán jó, és aminél semmi sem jobb egy adott stílusra vagy akár csak bizonyos számokra. Lehet van, amit színezetlenül hallgatnék inkább, teljes "tiszta" valójában, mást meg egy valami melegebb, lágyabb előadásmódban. Mindkettő lehet high-end és megfizethetetlen, mindkettő lehet "tökéletes", és mégis különbözni fognak, máshogyan bemutatva ugyanazt a számot. Ami "kicsiben" működik, miért ne működne nagyban is? Ha a high-end csak egyféle hangzást jelentene azt mondanám igazad van, de ott is van miből válogatni, ahány gyártó annyi elképzelés és megvalósítás. Nem értem miért akartok folyamatosan meggyőzni az ellenkezőjéről, én nem látok abban semmi rosszat, hogy nem csak egyféle hangzást favorizálok. Mondanám, hogy biztos egyedül vagyok vele, de a head-fi-s aláírásokban is azért nem ritkán látni több, jelentősen eltérő high-end fejest egymás mellett, látszólagos békességben.
Bodz: a kényelem valóban nem az ártól függ, de a hangminőség igen, az pedig annyira le tudja szűkíteni a lehetőségeket egy adott árkategóriában, hogy végeredményben a kényelem is ettől függ, lásd pl. az SRH440-est. Kiváló fejhallgató kiváló áron, de nem kényelmes (az én terminológiámban legalábbis). Cserélt párnával lehet, hogy javítható, de drágább is lesz tőle, meg a kagylóméret akkor sem nő meg.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz ntomka #37067 üzenetére
Engem ez szerencsére nem érint annyira érzékenyen, mint a könnyebb stílusokat kedvelőket.
De azért együtt érzek veletek.Na jó, hallgatok én is rossz minőségű felvételeket, de azokhoz érzelmek /érzések kötnek, teljesen mindegy, miről, hogyan szólnak.
(#37070) bigmasterg: na ez az, amit sose éltem át, nem hiszem, hogy valaha is előfordulna velem.
(#37071) Dave™: Te a színezést szereted hallani én meg a zenét. Az előadó nem úgy álmodta meg...
Hülye hasonlat: olyan, mint idegen író/költő műveit olvasni. mindegyik más fordításában tetszik a legjobban, de az eredeti nyelven az igazi. Jó a fordítás, de én az igazit kérném.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Dave™
nagyúr
válasz dudika10 #37072 üzenetére
Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy szeretem ezt is és azt is, és nem értem miért kellene végleg leragadni egyik mellett, miért ne lehetne egyszerre mind a kettő. A hasonlat szerintem ellentmond annak, amit állítasz: ha más előadásban tetszik valami a legjobban, akkor miért kell az eredetihez ragaszkodni? Azért, mert az az eredeti? Ez így elvi sík és nem élvezeti, a művészet lényege pedig számomra az utóbbi. Sok mindenből valóban az eredeti a legjobb, de van, amikor egy újragondolás új értelmet ad egy műnek, új tartalommal megtöltve. Lehet az bármi, nem csak zene. Ez szerintem nagyon nem egzakt terület, nem lehet aranyszabályokat lefektetni. Mi is nagyon eltérő stílusokat hallgatunk, eltérő "fülekkel", inkább ez lesz a háttérben. Elfogadom, hogy így gondolod, csak ne akarj az ellenkezőjéről meggyőzni
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz dudika10 #37072 üzenetére
(#37071) Dave™: Te a színezést szereted hallani én meg a zenét. Az előadó nem úgy álmodta meg...
Hülye hasonlat: olyan, mint idegen író/költő műveit olvasni. mindegyik más fordításában tetszik a legjobban, de az eredeti nyelven az igazi. Jó a fordítás, de én az igazit kérném.Nincs olyan, hogy igazi. Az csak akusztikus zenénél, és csak élőben létezik. Minden más hamisítás.
(#37076) dudika10 Az "élőben" rész a komolyzenére is él
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dudika10
veterán
válasz ntomka #37073 üzenetére
Én továbbra is klasszikus zenét hallgatók, ott elég sok beleszólása van/volt az "előadónak".
Egyébként a hangmérnök munkáját én az előadó oldalára sorolnám, a fejhallgató (és a lánc többi tagja) viszont már másik oldal.EQ-t is mindenki úgy használja ahogy akarja, csak ne mesélje el, hogy mennyire jó, mert akkor én is elmesélem, hogy nekem meg mennyire jó nélküle.
(#37075) schawo: értsd jól, legkisebb rossz.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Tomee21
csendes tag
Az Audio-Technica ATH-M30-ről mi a véleményetek? Elég jókat olvastam róla, milyen lehet ez mondjuk a Shure 440-hez képest?
-
Sajty1
csendes tag
Hello!
10-20ezer Ft-ért milyen fejhallgatót ajánlanátok?
Koliban szeretném használni mindenhez, notebookban.
Szeretném használni rock, metal, techno zenéhez, filmekhez, játékhoz. Inkább legyen mély orientált.
A párna legyen fül körüli.Azon is gondolkodok, hogy veszek melléje egy Asus Xonar U3 USBs hangkártyát hozzá. Erről mi a véleményetek?
Előre is köszi az ötleteket!
-
szponzor
senior tag
válasz schawo #37077 üzenetére
Így van, mivel a kábeles fülhallgatók kábelei kéthavonta megtörtek nálam. Ha egy gagyi headset-et nézel, ami mondjuk 2 000 Ft, akkor 10 hónap alatt behozta az árát a mostani headset-em és ahogy írtam, közel 4 éve megvan. Többet nem akarok kábeles fejhallgatót. Nem kétség, hogy jobb a minőség, nem kell akkutöltéssel szarakodni, csak én abban nem tudok mozogni (értsd: néha sport közben is rajtam van a fejhallgató) és törik a kábel. Volt már felcsévélős fülesem is, az is 2 hónapig húzta. Azért nem akarok egy drága fejhallgatót venni, hogy utána meg cseréltessem a kábelt, és ha jól tudom, a kábelre nincs is garancia (legalábbis anno láttam egy Koss fülhallgatót, amire "élettartam" garancia volt, de a kábelre ott sem volt garancia).
-
titán
válasz szponzor #37082 üzenetére
Ki mondta, hogy kétezerért vegyél fülest?
30ezerért kapsz olyan zsinóros fejhallgatót, aminek cserélhető a kábele. A normális, nem cserélhető kábeles fejhallgatók is könnyen javíthatók házilag, mert direkt olyan a kialakításuk. Van itthon pár 30-40 éves, eredeti zsinóros fülesem. Megnézem, hogy a Bluetoothosok közül melyik fogja eddig bírni.
-
szakibá...
senior tag
válasz dudika10 #37076 üzenetére
Egyetértek! Az EQ esetén viszont nem feltétlenül. Én is ellensége vagyok a felelőtlen, megfelelő ismeretek nélküli EQ-zásnak, a presetektől a hajam is égnek áll. Akár a kés, lehet jóra és rosszra is használni. Van amikor sokat javithat, ha valóban kiegyenlitésre használják (nomen est omen). Ha belegondolunk, egy többutas hangsugárzóban a tisztességesen megtervezett váltószűrő az EQ szerepét is betölti, egy stúdióban a lehallgatást gyakran méréssel alátámsztott EQ-val állitják be. Vannak lineárfázisú EQ-k is. Mindezt azért emlitem, mert pár napja találtam egy parametrikus EQ VST plugin-t a Foobarhoz, amivel megpróbáltam a Beyer DT48-on a nekem nem tetsző hibákat kiegyenliteni, az Innerfidelity-től kiindulva. A DT48 nagyon jól tűri az EQ-T. Örömmel jelentem, hogy a DT48 egy hihetetlenül jó fejhallgató, remek szigeteléssel, csak ne lenne még mindig kényelmetlen. Csak egy baj van, hogy az öreg gépem akadozik ettől a plugintól.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
PuMbA
titán
válasz baluka26 #37002 üzenetére
"Más, olyan durva berakni egy mai modern zene után egy régebbi számot (Pl. Connels - '74-'75, vagy REM - Losing My Religion. Nem értem, miért nem lehet ezt a minőséget hozni manapság is."
Nekem meg az a furcsa, hogy vannak ezek az új "audiophile"-lel címkézett lemezek/tesztlemezek (pl. Stockfish), de maga a masterelés/mixelés minősége szerintem még így sem éri el egy jó 70-es évekbeli felvételét. Nekem olyan jó iparosmunka érzésem van, de semmi extra ( én olvastam olyat, hogy régebben 3 évig is csináltak egy lemezt, annyit kísérleteztek hogy előállítsanak valami odavágós hangzást, meg 120 trackből állították össze csak a backing vocalt, szóval nagyon elvetemült dolgokat csináltak - soundonsound-on olvastam ugy emlékszek). Pedig a technika elvileg sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
-
domewalker
csendes tag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlás előtt állok és szeretnék tanácsot/tanácsokat kérni.
Eddig ezekhez a fejesekhez volt szerencsém: Sennheiser pc160, Steelseries siberia neckband, Steelseries 5h v2.
Utóbbiból már a második lett kontaktos, az első 8, ez csak 3 hónapot bírt (és az a durva hogy kíméltem őket), nekem meg elegem lett és a csere helyett inkább levásárolom az árát és veszek egy tisztességes vezetékes fejhallgatót meg egy külön asztali mikrofont aztán " 'pot kívánok".Főleg otthon használnám zenehallgatásra, játékra és filmnézésre, de utazáshoz is, illetve ha dizájnosabb lenne még talán az utcán is mászkálnék benne de ez nem annyira fontos szempont. Kollégista vagyok, ezért mindenképpen zárt fejes kéne. Circum/supra-aural kérdés sem számít annyira, volt már mindkét-féle; a kényelem nem ezen múlik, de túl kicsi azért ne legyen
Túlnyomó részt dnb-t (liquid és atmoszférikus vonal); illetve néha egy kis break-beatet, és különböző rock alstílusokat (punk, indie) hallgatok.
Próbáltam valamennyire tájékozódni a témában, és úgy láttam, hogy a teljesen leválasztható zsinór már nem csak a felső kategória sajátossága, szeretném ha a majdani fülesem is bírna ezzel a tulajdonsággal.
Max 30/32 ezer forintot tudnék rá költeni.
A tanácsokat előre is köszönöm!
-
Deadzone41
őstag
válasz domewalker #37088 üzenetére
shure 440?
-
titán
válasz domewalker #37088 üzenetére
lásd mint: (#37089) Deadzone41
-
domewalker
csendes tag
Estét!
Köszönöm a gyors tanácsot még egy kérdéssel fárasztanálak titeket: árban még elérhető ugyanettől a gyártótól a 750dj is; megéri-e szerintetek a valamivel nagyobb driver meg az erőteljesebb basszus azt a pár ezrest, vagy sem? -
fi:zi'k
nagyúr
válasz domewalker #37097 üzenetére
Mármint, hogy neked megéri-e?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
titán
válasz domewalker #37097 üzenetére
A driver mérete biztos nem ér pénzt (nagyobb driver nem értékesebb, mint a kisebb).
A dj fülesek kényelmetlenségéről ódákat lehet zengeni.
-
domewalker
csendes tag
Az nyílvánvaló hogy a nagyobb driver önmagában nem értékesebb mint a kisebb, a kérdésem inkább a szolgáltatásban való különbségre irányult: nyújt-e az a füles annyival többet h megerje abba beruházni bár a reakció alapján elég egyértelműnek tűnik a válasz
Mindenesetre köszönöm a segítséget holnap megnézem boltban is, és ha minden klappol elhozom a 440et
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs