Új hozzászólás Aktív témák
-
etomcat
tag
Üdvözlet!
Jelenleg milyen PC-s belső (5,25") Bluray írót érdemes venni?
Megdöbbentem, hogy min. 4x árúak a DVD-írókhoz képest, szóval takarékos megoldást szeretnék - viszont rossz minőségű vagy nagyon hiányos képességű típusba se akarok belefutni.
Használt vásárlástól inkább tartózkodnák, mert az optikai meghajtók borítása nem légmentes / pormentes, illetve ha jól tudom belül gumi ékszíj mozgatja a tálcát, ami elöregszik, ill. a lézer dióda is öregszik.
Ha újat veszek, az egy ~ 2020 óta raktárban álló példány lesz vagy idei gyártás? (Gari ideje persze azonos mindkét esetben, de a várható tartósság nem a fentik okok miatt.)
Előre is köszi! -
plman
tag
válasz etomcat #6052 üzenetére
itthon nincs nagy választék, nagyjából Lg és Asus, de mintha lett volna már róla szó, hogy az Asus is igazából Lg, csak Asus gúnyában van. ezek sok éves modellek ha jól tudom, így szerintem kicsi az esélye, hogy idei gyártásút kapsz, ha egyáltalán gyártják még ezeket a meghajtókat.
külföldön nem tudom, mik kapahatóak, de nem hiszem, hogy sokkal nagyobb a választék. talán pioneer kapható külföldről, de azt mondják, hogy az se olyan hú de gigaszupi már.
de aki jobban benne van az majd kijavít, ha tévedtem volna a fentiek valamelyikében. -
Ottó58
senior tag
Szia!
Tapasztalatom írom: Szinte minden belső Bly-ray írom volt és van.
Most is több darabot (több "márkát") használok.
Asus-nem sokáig bírta.
Pioneer-ez sem, de tovább, mint az előző.
LG-talán ezeknél jobb, nem válogat, mindent ír és olvas.
Legmegbízhatóbb nálam a Lite-on, mind Blu-ray, mind DVD íróként. -még sosem ment tönkre egyik sem a sok közül. Tesztképesek! Tálca nyitása is jó az előzőekhez képest. Van még CD-íróm (Lite-on) ami 2003-as, annak idején ontotta a cd-ket és ír-olvas.
A Sony-k (Optiarc) is hamar megadják magukat.
Jelenleg is 22db feletti BD-DVD íróm van, ami működik.
CD íróm is több,mint 5 darab.
Majd elfelejtettem: Samsungból is mentek tönkre, egyedül a DVD 223F!-nagyon jó író, sok ezer íráson és olvasáson van túl.-mindegyik régebbi gyártású. 2015 előttiek.
A mostaniak szerintem sokkal gyengébben teljesítenek.
A régebbi Píókban van pici porvédő szigetelőcsík.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
plman
tag
persze a régebbi gyártásúak egyértelműen sokkal jobbak, mert amikor még több gyártó volt a piacon (plextor, pioneer, optiarc, samsung, stb.) akkor muszály volt nekik jó minőséget kiadni a kezükből. de ahogy elkezdett hanyatlani az optikai adattárolás és ezek a nagy nevek kiszálltak (már jó 8-10 éve) onnantól már nem volt fontos a minőség.
és mindnezek mellett az igazán kiváló minőségű lemezek is elkoptak, ahogy leálltak ezek gyártásával még egy darabig, elő-elő kerültek elfekvő készletek innen onnan de már ezek is eltűntek teljesen, ugyanúgy, mint az egykor kiváló minőséget képviselő meghajtók is kikoptak már a használt piacról is. -
cocka
veterán
A Sony-k (Optiarc) is hamar megadják magukat.
Na azt észrevettem, bár ami nálam tönkrement az asszem még IDE-s volt. Valami 7200-as volt.
Jelenleg is 22db feletti BD-DVD íróm van, ami működik.
Akkor hadd kérdezzem már meg, hogy LG BH16NS55 által írt BD lemezed is van, amit ugyanaz a meghajtó visszaolvasáskor széttört? Mert nekem van.
-
Joshi
titán
A saját véleményem és lehet hogy semmi relevanciája nincs és nem is lesz soha. Részemről ez csak egy fikció, viszont most olyan szinten pang ez az ágazat, hogy itt lehet hogy lesz valami újdonság. Lehet hogy érdemes kivárni, mert már az "új" Pioneer 213-as meghajtók se nagyon kaphatóak.
-
cocka
veterán
Jópofa, hogy ezt belsőnek hazudják, miközben slimline SATA tápkábel kell hozzá.
-
etomcat
tag
Köszönöm a javaslatokat! Sajnos lehet, hogy leteszek a BD-író vásárlásról. Ha alsó hangon 40e-ért veszek írót, meg hozzá kb. 20e-ért 50db (nem Mdisc-es) kétrétegű lemezt, akkor reálisan kb. 2TB-ot tudok elmenteni. Viszont az össz. 60e-ből már kijönne két vinyó, ami tükrözve (vagy az egyiket "cold backup"-ként lerakva) lehet, hogy jobb adatbiztonságot nyújt.
Bizarr, hogy az optikai tárolás fejlődése így leült, sehol egy hologram - miközben az IBM legdurvább streamere 3,5" kazetta méretben már 50TB-ot (!) tud tárolni, pedig a mágnesszalagos adatmentést évtizedek óta temetik az elemzők.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest