Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- LG LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR|FTK|NG
veterán
-
frank04
tag
válasz frank04 #78270 üzenetére
Illetve még ezeken kívül a b85-nek (asrock b85m pro4 vs h81m-hds-t néztem) van pcie 3.0 csatlakozója, míg a h81-nek csak 2.0, de ahogy néztem róla teszteket, ez még nem számít, mivel a 2.0 is elég mindenre még.
-
Balathruin
veterán
válasz frank04 #81567 üzenetére
Nvidia oldaláról letöltötted a legfrissebb drivert? 64 bites az oprendszer és megvan a 8GB RAM? Videokártyára kötötted a monitort?
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz frank04 #81571 üzenetére
Hát persze, hogy laggol, majdnem kiég szerencsétlen a foglalatból és throttlingol ezerrel. Szerintem is rakd fel újra a hűtést. Leszeded a mostanit, letakarítod (ha volt pasztázás), újra felrakod a pasztát, de nem kell szétkenni, felrakod a hűtőt és ha gyári van, akkor csak lenyomod a push-pint. Ventilátor egyértelműen legyen bekötve és nézd meg, hogy forog-e rendesen, nem akadt-e bele valami.
~10-14 éve kinyírtad volna ezzel a lapot és a procit is...
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz frank04 #81581 üzenetére
Nem kell sok paszta, nem az volt a baj. A gond az volt, hogy nem volt rendesen hozzáfogatva. Én úgy szoktam ellenőrizni, hogy a cpu hűtőnél fogva felemelem a lapot (mert ugye a hűtőt nem gépházban szereljük fel). Ha nincs lötyögés akkor jól van felrakva!
#81582) Dream_01 A következőz venném:
Gigabyte B85M-D3H alaplap 18k
i5-4*** az apróról 40k körül alatt
Kingston 4GB DDR3 1600MHz 10k[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Paxker315
addikt
válasz frank04 #140782 üzenetére
Nem hangzik rossz opciónak az sem, hogy megvárod a Zen2/3rd generációs Ryzeneket, s akkor veszel apróról 2600-at pl ~35k HUF körül, vagy boltból 45k körül adhatják majd auslaufmodellként. B450-es deszkával.
Német shopokban már látni, hogy elkezdett zuhanni a 2nd gen Ryzenek ára, mikor itt lesz a 3xxx széria, várható akciózás még inkább. Az a pár hónap ilyenkor már nem számít és a b450-esek később kezelni fogják az újabb szériákat is, bios update-tel.
a tápot egyelore szerintem nem feltetlen kell cserelned, ugy latom, seasonic alapokra epitkezik, bronz, arahoz kepest korrekt. Mivel a 1050ti amugy sem nagyon erolteti meg a tapod, szvsz varhatsz a cserevel.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz frank04 #140782 üzenetére
(#140782) frank04
Szia!Hát abból a szempontból sokkal előrébb nem lennél i3-8100-val, hogy kicsit erősebb, modernebb, de ugye ugyanúgy 4 mag 4 szál. Nameg az 1050Ti mellé bőven elég azaz i5 is.
Tehát szerintem így a váltással még ráérsz, ha VGA marad egy darabig, és akár megvárhatod a Ryzen 3xxx-et.
A pozitív oldala, hogy tovább fejleszthető kicsit a platform (~6 mag /12 szál i7-ig, i9-hez komoly deszka kell már) és garis cuccok.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz frank04 #140844 üzenetére
(#140844) frank04
A kis i5 1050Ti-vel bőven elvan, így ha a VGA marad, akkor max. lesz egy modernebb alapod. De erőben sok pluszt nem ad.
2600 az már egy más kategória 6 mag, 12 szál amihez komolyabb VGA is mehet nyugodtan. De 1050Ti mellett az sem dobna sokat. Kivéve esetleg a komolyabb multi címek, ahol előjön a több mag/szál előnye.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz frank04 #151537 üzenetére
Tervezett cuccok:
Prociból sima Ryzen 3600, vagy ha olcsóbban kell, akkor Ryzen 5 2600X. Többi ok. Táp szerintem maradhat, 1660-at elfogja bírni.
RX5600XT-re is ránzénzék.Kérdések:
1.: Elméletileg nincs akadálya.
2.: Procit.
3.: FHD-n azért el lehet vele lenni.
4.: B450 még szerintem vinni fogja a kövi generációt.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest