-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
horush
addikt
válasz IzmosChavo #2450 üzenetére
A gép többi alkatrésze? Az a nem sok az mégis mennyi kb?
Én lecserélném a nagy részét, s használtan vennék négymagosítható phenom II-t (~20k), vmi olcsó alaplappal (10k), 4gb ddr3 rammal (5k), vga-ból pedig mindenképp valami 1gb-os nvidiát, pl gts250-et, vagy 9800gtx-et. Ilyet kapsz már 12k körül is. Még olcsóbban 8800GT, 8800GTS. Így 50k alatt megállna az egész, s ha a régi cuccokat eladnád, akár 30k alatti kiadással is viszonylag jó géped lenne. Mondjuk igen lényeges kérdés, hogy a tápod milyen, a házad mennyire szellőzik, s milyen a hdd-d.
[ Szerkesztve ]
-
JackeL
tag
Legfőképp játékra és ennek streamelésére használnám, ami processzorgyilkos folyamat, tehát nem adhatom lejjebb a prociból szerintem.
A memóriából azért 1600ast néztem, mert későbbiekben jobb lesz eladni és ezt az 1000 forintot nem sajnálom rá.
Plusz még az is lényeg, hogy egy darabig ne kelljen processzor és alaplap téren a géphez nyúlni, később még egy VGAt tervezek bele.
Jelenleg Corsair cx500 tápom van, gondolom ez elég lesz későbbiekben is.
2500as procit nem akarok, mert azt már drágának érzem, hogy 400 Mhzért fizessek 6 ezer forinttal többet. -
IzmosChavo
csendes tag
-
horush
addikt
válasz IzmosChavo #2454 üzenetére
Ennyiért meg, de ez csak aukció. A 8800gts kb. 10k-ig éri meg.
Egyébként hardverapro.hu, innen írtam a dolgokat.
Viszont kellene mindenképp táp és hdd is, vagy hdd helyett esetleg egy kisebb ssd. A táp nagyon gagyi, a hdd meg lassú.
Ha szeretnéd, privátban linkelek konkrét dolgokat. De leírhatnád, hogy mennyi a max. összeg, amit rá tudnál szánni.
-
vond
MODERÁTOR
-
kovacsroli
senior tag
Rendben akkor a tanácsaid alapján a itt tartunk:
Asrock H61M-GS-B3
Intel Pentium G620
Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 KVR1333D3N9/4G
Sapphire 6770 1GB DDR5 11189-10-20GEz így már rendben lenne? Összeszerelésnél passzolnak egymáshoz? Biztosan elég ez a processzor, nem gyenge pontja az egésznek?
Bocsánat a sok kérdésért és köszönöm a segítséget
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Jim-Y
veterán
válasz kovacsroli #2459 üzenetére
Ez így jó összeállítás,minden passzol, pont ennyi pénze van vagy van több is? üdv
-
kkrisi
senior tag
Srácok!
Lenne egy kérdésem!
Kingston v series 30 gb Erről az ssd-ről mik a vélemények? jól megy minden hiba nélkül? Mert egy gépházra cserélném, és nem szeretnék befürdeni vele :S
Itt egy hd sentinel kép, amit ő küldött, szerintetek nyugodt szívvel belecsaphatok?[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
fú, >5 éve még ilyet akartam minden áron, gyönyörű ház még most is
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
dannyl
addikt
Üdv! Kellene nekem alaplap, RAM, proci, táp, VGA, úgy kb. 150 körül. Már nézelődtem, de arra a kérdésre nem tudok magamnak válaszolni, hogy egy i7 2600K-s proci alá van, aki 10K-s alaplapot tesz, van, aki meg 30K-sat. Tuning mellőzése esetén számít ez?
Valamint 1920x1080-as felbontáson való játék esetén nem kevés-e az 1Gb-os VGA? A minőség híve vagyok, mindig igényes cuccok voltak a gépemben, szóval ez is szempont. (noname dolgok kizárva, és csak garis, de lehet használt).Elképzelés:
Lap: ??? (márkás, ezen belül ASUS volt az összes alaplapom, de hallgatok a jó szóra) USB 3, SATA3 elvárás.
Táp: FSP mániás vagyok, de nem tudom, hogy a mai gigabyte/chieftec-ek hozzák-e azt a szintet...
Proci: Láttam jó áron i7 2600K-t, de az i5 7500K is jó (ugye?)
VGA: márkás 6870 minimum (van 2gb-os sapphire pl)
RAM: Igazából ebben tudok dönteni. 2x4Gb márkás cucc lesz. (12K körül)Köszönöm.
-
balpis
őstag
ha tuningolni nem akarsz, akkor nem sokat számít a drágább alaplap, habár a felszereltsége álltalában jobb a drágábbaknak, s jobb minőságű, tratósabb alkatrészek is lehetnek rajtuk. De általában az olcsóbbakkal sincs aj, ha jól szellőző házban van, s nem melegszik folyamatosan túl.
Mire akarod használni a gépet? Ha játékra,, akkor felesleges az i7. A K-s, tuningolható procik (2600K, 2500K) szintén.
2GB full HD-ig még nem igazán kell, persze ártani nem árt.
Milyen házba kerülne a rendszer? Ettől függhet a táp is. (kábelek hossza...)Egy lehetőség:
Asrock H61M/U3S3 ~19k
CPU: intel i5-2320 ~50k
CPU cooler: Xigmatek gaia ~7k
RAM: Kingmax 1333MHz 2*4GB ~11k
VGA: VTX3D VX6870 1GBD5-2DHV2 PCIE + Dirt 3 ~50k
Táp: FSP Hexa500 ~14k (alsó tápos házba hosszabbító kell!)Sum 144k (151k)
Ha a keret engedi esetleg, vagy találsz valamit garanciásan apróról jobb áron (esetleg valamelyik bazárból pl. procit)) akkor talán egy HD6950 is beleférhet (pl. Sapphire ~65k)
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
dannyl
addikt
Proci:
Azt mondod játéknál (mert arra lenne) nem számít az i5 2320-nál "nagyobb" proci? 2500K-sat tudok újban garisan 52-ért, 2320 47E. Azon az 5E-n nem múlik. Akkor mondjuk a procit lefixáltuk.Ház:
Háznak az Aerocool VX-R vagy X-warrior-t néztem ki. (olcsóbban, vagy hasonló árfekvésben meggyőzhető vagyok, ha jobbat mondasz)VGA:
VTX3D (jó márka ez???) 6870 1Gb van 44ért (Sapphire 48E)
VTX3D 66E (Sapphire 70E)
Megér ennyivel többet (kb. 20K)? Ha igen, akkor ezen se fog múlni, de úgy láttam, hogy kb. 15% a különbség. Pár FPS.RAM:
Akár az, vagy hasonló.Táp:
Elég az 500W, ha esetleg később még1 VGA bekerülne? -
pohár
félisten
attól függ mivel játszol, BF3-ban rettenetesen kell az erős proci magas felbontáson
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
elég oda, csak ha betévedsz egy 64-es B2K mapra ahol épp két tank meg 5 rpg aprítja az épületeket, elég gyorsan -15FPS
-
pohár
félisten
itt nem, itt a proci számolja a fizikát, és a felettébb magas szintű rombolhatóságnál igencsak pörög a prockó is, főleg ha egyszerre dől össze 2 ház is
de egy 2500/2500K bőven jó alap(!!) órajelen egy 570SLI kihajtásához isGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
balpis
őstag
CPU:
ha ennyi a 2500K, akkor egyértelműen az.
Viszont akkor már érdemes elgondolkozni egy legalább minimális tuningot adó alaplapon. Ez kb. itt kezdődik:
ECS P67H2-A3 ~24k, de kevésbé felszerelt a korábbinál (nincs USB3) és komoly tuningot azért nem igen bírna.
Inkább ez: ASUS P8P67-M, de ez már 30k...
Persze, ha a tuning nem szempont, akkor maradhat az olcsó, de jó H61-es alaplap is.VGA:
VTXD-vel nincs baj, több embernek volt már itt is, de persze érdemes megkérdezni a VGA-s topikot is, ha gondolod.
A 6950 NEKEM biztos nem érné meg annyiért azt a többletet. De sokaknak igen Ezt neked kell eldöntened. De azt hiszem, neked sem, hisz ha jól látom, abban gondolkozol, hogy ha egyszer kevés lesz a 6870, akkor azt duplázod meg - már olcsón, használtan.Ház:
Ehhez hasonló, de előlapi USB3-as és jó kábelmenedzsmenttelis rendelkező ház pl. a SHARKOON Vaya Value. Valamivel még olcsóbb is.Táp:
Az 500-as Hexa már kevés lenne két 6870-hez, hisz azok együtt mát kb. 300W-ot i smegesznek. A proci tuning nélkül még 100-at (95), s az alaplap, HDD-k. Azaz bőven 400W felett lenne, az 500-as Hexa pedig kb. 400W-ot tud 12V-on.
Egy ilyen 2 kártyás rendszerhez pl. egy XFX550 lenne javasolható vagy egy CX550 (D3). De hát ezek már 20k körül mozognak árban... (esetleg egy CTG600)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
dannyl
addikt
Oké, akkor CPU "megvan"
RAM oké
Tápban majd nézek valamit, abban tudok dönteni (600W vagy fölötte)
Házból ez a SHARKOON nem tetszik, de igazából mindegy, majd kinézek valamit (akkor felső táposat nézzek?).
VGA is eldőlt így.Ami még maradt, az az alaplap. Na akkor mondjuk 30K a keret rá. Ezért kéne akkor egy kevésbé kompromisszumos lap P67-es. de USB3 még mindig alapkövetelmény! Lehet Ashrock, ASUS, Gigabyte. Nagyjából ennyi. Ha nagyon-nagyon van jó ajánlat 35-ért, akkor üsse kő, de az már tényleg a teteje!
-
balpis
őstag
Házból én alsó táposat és megfelelő káblmenedzsmenteset vennék, hogy jól is szellőzzön és a szerelhetőségnek sem árt. Na meg ki is néz valahogy, ha kinyitod
De akkor hosszú kábeles táp kell.
Az említett Asus lap nem tűnik rossznak, de az két VGA-s rendszernek nem lesz jó. Azok sajnos drágábbak már...
Tuning képes, két VGA kártyához is jó (nem x4-es) alaplap valahol itt kezdődik: ASUS P8P67 EVOLehet, vennék egy H61M/U3S3-at, s ha tovább kell lépni - tuning, 2 VGA -, akkor cserélném az alaplapot. Ez fél ár felett eladható marad egy év múlva is, a jobb lapok ár ais esik addig, azaz várhatóan nincs rajta veszteség
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
-
csanad09
csendes tag
stúdiómunkára szeretnék összerakni egy gépet. monitor, hangfalak, ház van, csak ram, vga, proci, alaplap és hangkártya kell. eddig tervbe van véve egy intel i7 2600K és 8 giga ram. hangkártyára nekem azt mondták hogy külsőt vegyek és 25-nél ne legyen több, felvételre nem nagyon használnám. max 200 rá a keret. ez a ház
-
tomic
addikt
Segítségeteket szeretnem kerni proci ügyben.
Nemrég elhalálozott a 2500k procim es vele együtt a lapom is.
Lapot szereztem egy H67 személyében.
Ehhez kellene egy procit vennem,ami míg a gari lezajlik addig elboldoguljon egy 6970 karival és a full hd félbontáson használt MW3 multival.
Lehető legolcsóbbat . -
Hege_89
csendes tag
Hi! Szeretnék teljesen új gépet venni és pár dologban a segítségeteket kérném. Amit eddig kinéztem magamnak:
proci Intel i5-2500 3-3Ghz-es, a VGA egy Nvidia GTX 560Ti, a Ram 8GB Kingston(2X4 GB),Amikben segítség kellene, az egyszer az alaplap. Milyet ajánlotok hozzá? Illetve a proci és a kártya szerintetek megfelelően passzol-e egymáshoz?
Aztán szeretnék rendszervinyónak egy 64 gigás flash vinyót, ebben melyik márkákat ajánljátok?
Ami még fontos lenne, hogy egy ilyen konfigurációhoz hány wattos tápot érdemes venni, és melyikek a legjobb márkák?
Végül pedig, majd szeretnék egy új monitort is. Full HD-s 22" körülire gondoltam és leginkább játékra kéne, valamint filmnézésre. Milyen márkákat,típusokat ajánlotok? Nem igazán vagyok otthon, hogy milyen panelest érdemes leginkább venni.A keret rá kb 220-230 ezer Ft, a monitor nélkül. Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Nem ismer véletlen valaki németországi pc/laptop (web)shopot, vagy áruházláncot, ami jó, és olcsó? Kb olyanra gondolok, mint itthon az ipon, vagy esetleg aqua. Egy rokonom kint él, új laptopot szeretne és javasoltam, hogy inkább ott vegye, hogyha bármi nyűgje van vele, oda vigye vissza. Tudom, nem laptop topik, de gondoltam elfér fél-off-ba. -
ghst
csendes tag
Sziasztok,
ki szeretném kérni a véleményeteket egy configról, amit megálmodtam, főleg játékra használnám a szerkezetet, mint BF3-ra.
Vinyót kihagyom a felsorolásból, arra nincs szükségem, már van.Alaplap: Gigabyte 970A-UD3 sAM3
CPU: AMD AM3 Phenom II X4 965
CPU hűtő: Zalman CNPS7500
VGA: Asus HD6770 1GB GDDR5
Memória: Corsair XMS3 8192MB ( 4x2 ) 1666MHz DDR3
Tápegység: LC Power PSU-LC6600 600WEz úgy kb 135.000-ből kijönne.
Javaslatokat, hogy mennyire jó vagy rossz az összeállítás, módosítások, esetleg más vga / ram / cpu ötleteket szívesen várok
-
gyenesmartin
őstag
Inkább valami ilyen:
alaplap:Asrock H61m U3S3
Processzor: Intel I3 2100
cpu hűtő: gyári intel (elég halk, tuningolni meg úgysem lehet)
vga: Sapphire HD 6850
memória: corsair vegeance 8gb 1600mhz (csak 15K körül van)
táp: XFX core edition 450w
Összesen: 124K vagy I5 2300-as processzorral 136K körül.
Az i5-ös sokkal erősebb alap órajelen, mint a phenom húzva.
Erős videókártya, vagy ha elég 4gb ram akkor kitellene egy hd 6870-es is.[ Szerkesztve ]
-
porosd
csendes tag
hi, erről mondjatok légyszi véleményt!
cpu: intel i5 i2500k
alaplap: ASRock P67 PRO3-SE-B3
ram: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz
vga: Powercolor 6870 1GB DDR5
táp: Corsair CX CMPSU-500CXV2EU 500W
ház: Thermaltake VM30001W2Z V4köszi
-
Baltazor
csendes tag
Hi!
Kicsit el vok maradva a kortól, ezért kérném segítségeteket. :-)
1. Mire fogod használni a gépet?
Nem a játék a fő profil, de kompromisszumokkal vigye az újabbakat is, irodai, CAD (Catia, Pro/e)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Csak monitor, egér és billentyűzet.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Ház (lehetőleg kisebb fajta legyen), táp, alaplap, memória, merevlemez, VGA, CPU,
4. Mennyi a kereted rá?
140000~ Ft
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
A monitor 1920x1080-t bír (Samsung LT23A750)
6. Lényeg egy olyan kiindulási alap, amit a későbbiek során könnyen lehet fejleszteni/szinten tartaniElőre is köszi a segítséget! ;-)
[ Szerkesztve ]
I am the beginning. The end. The one who is many. I am the Borg
-
horush
addikt
válasz Baltazor #2491 üzenetére
Szia, parancsolj:
LAP: Asrock H61M/U3S3 ~18,5eFt
CPU: Intel I5-2300 BOX ~47eFt
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT ~10,5eFt
HDD: Samsung HD502HJ (apróról) ~12eFt
ODD: felrakod a wint pendriveról
VGA: PALIT GTX550Ti 1GB GDDR5 PCIE ~33eFt
TÁP: FSP HEXA 400W ~11eFt
HÁZ: SHARKOON MS140 ~11eFt
CLR: Arctic F12 PRO PWM ~1,5eFt
CLR: ARCTIC COOLING F9 Pro PWM ~1,5eFt
Összesen: ~146eFt.Ennyi beleférne még? Így elég korrekt azért.
Jól felszerelt alaplap, erős i5 proci, 8gb ram, 500gb gyors hdd apróról (újonnan drágák sajnos), minőségi táp, korrekt matx méretű ház, bele pluszban két venti, hogy legyen valami szellőzés is. Ha ATX méretű ház is megfelel, akkor Sharkoon Vaya-t vegyél, bele egy AC F12 PRO PWM-ventit és tápnak pedig Corsair CX430 V2-t.
porosd: Korrekt, de házból inkább Commander MS-I -t vegyél, abban van némi kábelmenedzsment is.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz csanad09 #2496 üzenetére
akkor holnap körbekérdezek a stúdiósok közt én is, de én még mindig az E-MU családot ajánlom, ilyen árért ez a legjobb megoldás, stúdióba meg nem ilyen kis szart tesznek már
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz csanad09 #2498 üzenetére
mit ajánlottak konkrétan? mert én direkt olyat mondtam, amit ismerőseim is használnak, 1212m-et pontosabban
persze nem játszanak, hanem producerekGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest