Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SentryGun

    aktív tag

    Kedves Fórumtagok!

    Egy több funkciót kiszolgáló gépet szeretnék építeni: Az elmúlt években mac vonalon mozgok - kifejezetten szeretem a rendszer gördülékenységét és használhatóságát a mindennapokban. A gyári megdolásokban azonban - attól eltekintve, hogy esztétikusak (iMac) - zavar, hogy a magas ár ellenére nulla modularitással és bővíthetőséggel rendelkeznek. Ezen szeretnék most változtatni egy desktop Hackintosh formájában, amin, ha kell, akkor Windows-t is párhuzamosan fent tudok tartani, illetve, ha kell, akkor van benne kraft az erőforrásigényesebb feladatokhoz (hobbi szintű Photoshop, videoszerkesztés, esetlegesen mainstream játékok futtatása) is.
    Az összeállításkori fontos vezérelv még: A minél csendesebb, vagy akár silent működés, és a minél kisebb, kompakt számítógépház (pl. Fractal Design Meshify, vagy hasonló - nincs megkötés).
    Dupla SSD (macOS-Win10) rendszerlemezekben és egy kiegészítő HDD-ban gondolkozom. Ram minimum 16GB, processzorban nem vagyok otthon. Komplett vízhűtéses szettek is számításba vehetőek a processzorhoz.

    1. Mire fogod használni a gépet?
    Alapvetően otthoni irodai alapú használat, illetve hobbi szintű Photoshop, videoszerkesztés, esetlegesen mainstream játékok futtatása.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Monitoron kívül semmivel, új gép lenne.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    A külső perifériákkal rendelkezem. Maga a gépházra és annak tartalmára értendő a javaslatkérés.

    4. Mennyi a kereted rá?
    Bruttó 650e HUF a célösszeg. Értelemszerűen, ha kihozható alacsonyabb büdzséből is, akkor az a mérvadó, indokolatlanul azonban nem kell spórolni, mert hosszú távra veszem.

    5.1 Mekkora a monitorod natív felbontása? 3440x1440 (LG 34UC96-W), de tervben van egy Dell U4919DW (5120x1440@60Hz), vagy hasonló beszerzése.

    5.2 Milyen felbontáson játszol? 3440x1440
    5.3 Milyen csatlakozók vannak rajta? HDMI, Displayport, Thunderbolt2.

    +1.1 Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Teljesen mindegy a márka, a lényeg, hogy a fenti feladatot meg tudja oldani. :) +1.2 Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Minél csendesebb működés, szolid, visszafogott kinézet, kompakt méret, korszerű kimenetek (USB 3.0, USB-C, stb.).

    Ezúton is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák