Hirdetés
Aktív témák
-
balpis
őstag
alapvetően baj nincs vele, de
- ha később akarsz SLI-t, csak akkor van értelme ekora tápnak ehhez a konfighoz. (400-450W-nál többet nem nagyon fog fogysztan egy átlagos húzás mellett sem a konfig)
- a sandy platformon - főleg játékban - az 1866-os ramból nem fogsz profitálni. De persze nam baj, ha ilyen , csak lehet rajta spórolni, akár 1333-as Kingstonnal, esetleg 1600-as HyperX-szelA konfigból várhatónak tűnik egy kis tuning. De ha mégsem, akkor sem árt egy CPU cooler a gyári helyett. Minimálisan egy Xigmatek Gaia, vagy C? hyper 212+, esetleg komolyab tuninghoz egy Noctua vagy Megahalems...
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
vond
MODERÁTOR
Hajjajjjj... De szeretnék én is ennyi reálhozamot kapni... De félek tőle, hogy a 10+ éves munkaviszony ellenére ki akarják majd szúrni a szemem valami nevetséges összeggel...
Na mindegy, majd meglátjuk...
A konfig egyébként korrekt. Bár én személy szerint nem költenék ennyit gépre. Pár helyen spórolnék (pl. ház, táp, alaplap, vga, ram, ssd) , s valami másra költeném a megmaradt összeget...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
Persze, ahogy gondolod... Használd egészséggel!
Szvsz én is megérdemelném, csak sajna a lóvé hibádzik... de az nagyon...
Még mindig a majd' 10 éves P4-esemmel küzdök (Nem röhög!), de már csak pár hét választ el egy, az igényeimnek abszolút megfelelő, gyors, korszerű, új konfigtól... nomeg egy új monitortól...A legjobbakat!
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
M@cika
őstag
Hát hatalmas GRAT, hogy ennyi zsét osztanak neked vissza! :-))
Shell: normál bankszámlám van az aksza berkeiben és azzal nagyon meg vagyok elégedve. az automatás pénzfelvételen kívül semmi költség, és jóval több kamatot fizetnek, mint a többi általam ismert bank. Lehet mi kapjuk a magánnyugdíjasok pénzét? :-)
[ Szerkesztve ]
Nasit a kis fehér medvének!
-
horush
addikt
Szia! A winchestered ugye sata-s?
A VGA-t javaslom cserélni, egy ref-es gtx580 azért melegszik eléggé, s nem is túl halk. Inkább ilyet vegyél: Asus ENGTX580/DCII/2DIS 1536MB, vagy ilyet: GIGABYTE GV-N580UD-15I 1536MB, vagy ilyet: MSI N580GTX Lightning 1,5GB. Mindhárom nagyon jó.RAM: Felesleges ilyen drága ramot venned, sandyhez 1333mhz-es is bőven elég. Esetleg a jövőre gondolva vehetsz 1600-ast. Pl. ezt: Kingston DDR3-RAM 8GB PC3-12800 HyperX Kit (KHX1600C9D3K2/8G).
TÁP: Szerintem ez is feleslegesen drága, egy A-DATA HM-650 is nagyon jó minőségű, de jóval olcsóbb.
A többi jó lesz. -
horush
addikt
A DC2-t mért hagyod ki? Nagyon jó minőség. Az egyik leghalkabb, leghatékonyabb hűtés jelenleg.
18k-ért, amennyibe ez a ram kerül, már majdnem 16gb kingmax 1333mhz-est lehet venni, de te tudod.
A tápot meg a tápos topik is ajánlja, semmivel sem rosszabb ez az adata a corsair hx-nél. Ez is moduláris, valamint még erősebb is 12 voltos ágon. Nem látom értelmét, hogy többet fizess egy gyengébb tápért, kb. 5k-val.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elvileg 720 wattot eszik a GTX580 SLI: link, bár lehet ez csak a falból mért fogyi, szóval az is lehet kevesebbet. A TX850-es Corsair pedig 840 wattot képes leadni, 1 db 12 voltos ágon, szóval nem hinném hogy gond lenne vele.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az ASUS dvd író megbízható és halk is. Az ASUS alaplapokkal semmi gond, USB3 megy rajtuk, kiváló minőség, ez az alaplap meg mindent tud. A Hyper 212 megfelelő rögzítéssel rendelkezik, egy egyszerű tuningra alkalmas, de vehetsz drágább még jobb hűtőt is, ha akarsz (Sychte Ninja 3, Noctua NH-U9BSE2, stb...) A HDD gyors, a 2500K húzható erős... a Corsair RAM-mal valszeg nem lesz gond, ráadásul még 1,5voltos is: link
A CM Enforcer házon én még elgondolkodnék, mert elöl van rajta 2 db kék színű USB3 csati, megfelelő alaplappal oda lehet vezetni az USB3-at, ha érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
redaizoltan
csendes tag
-
Isual
veterán
Milyen felbontású a monitorod? Mikor terveznéd a GTX 580 SLI-t?
Csak azért mert egy ilyen sokat fogyasztó kártyánál nem biztos, hogy ez a legoptimálisabb dolog. Mármint egy FullHD-monitort a GTX 580 2 évig biztosan ki tud szolgálni, s akkor nem hinném, hogy még egy GTX 580 vételével járnál a legjobban.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
törölt tag
Az alaplap túltervezésén nem tudom mit értesz. Most teszel bele egy 2500K-t, legközelebb max. 2600K-t tehetsz bele. A jövőre megjelenő Ivy Bridge procik kevesebbet fognak fogyasztani, de jóval erősebbek nem lesznek. Következésképpen a CPU upgrade-et úgy ahogy van, már most elfelejtheted.
Ami erősebb lenne, az az 1366-ot leváltó LGA2011, AMD fronton pedig a 8 magos szeptemberben megjelenő Bulldozer.
Ezenkívül ott van még a PCI Express 3.0, amit ha jól emléxem az általad kinézett ASUS deszka nem is tud, pedig lehetséges, hogy jövőre az Ivy Bridge-el már profitálna játékok alatt is: link
Összegezve: szerintem nem érdemes sok évre tervezni, érdemesebb 1-2 évente megvenni a legújabb alaplap, cpu, VGA, RAM qvadrót.
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
Erre még gyúrj rá egy kicsit Ez leginkább a "hogyan költsünk el feleslegesen minél több pénzt"..
GTX590-et biztos nem vennék, két rendes hűtős 570-et inkább, olcsóbb s erősebb is. A sz@r ref példányok megsülnek, és meg is süketítenek...
Ez az alaplap sem ér ennyit, msi z68-gd65 is van 10k-val olcsóbban, pedig az azért jobb.
HAFX-ért se adnék 60k-t az biztos. Még a xigmatek elysium is olcsóbb.
8gb ram sem ér 22k-t, ennyiért már 16gb is van. Mondjuk egyikből sincs nagy haszon játékok esetén. 1333mhz-nél többet a sandy nem használ ki.
CLR helyett egy thermalright silver arrow-t inkább, ha már a komolyabb kategóriában gondolkodunk.
81k-t 120 gigás sata2 ssd-ért? Ugye most csak viccelsz. 120gigás sata3 corsair force3 már 50k-ért van.
1tb hdd sem ér ennyit, akármennyire felmentek az árak. USB3-as, külső 1500gigás samsung m3 van 32-ért.
kat0na: Szerintem inkább kérj ajánlatot akkor, ha majd vennéd (maximum 2-3 nappal előtte). Eléggé váltakozóak a dolgok mostanában (főleg az árak).
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
2 slotos hűtésest kell venni sli-re, giga 3 ventis, vagy msi lightning, ezek jók. Elférnek egymás mellett az alaplapon, s kapnak is levegőt, mert van köztük egy slot. Írtam is, hogy semmi bajom a slivel, csak két rendes hűtéssel rendelkező kártyát kell venni. Dupla gpu-sból esetleg mars II-t vennék, a jó hűtése miatt, de az meg olyan irreális áron volt (amíg volt), hogy az is kiesik. Igen, tuning nélkül kb. ugyanannyi a gtx570 sli/590, de azért azt számoljuk bele, hogy az 590 sok tuningot nem enged már
Látom, hogy 2400-ról vitted le, de abból amit írtál, úgy vettem ki, hogy te azért értesz hozzá, szóval tudod, hogy 1333 is elég. Ezt viszont mindenki nem tudja, valószínűleg ezért írt 2400-ast.
[ Szerkesztve ]
-
Mulderpapa
aktív tag
Nuits, fezlergabor:
Köszönöm a válaszokat. Nagykerben nézem az alkatrészeket, így valamivel kedvezőbbek az árak. 2db GTX 570-el néztem a konfigot, így olcsóbb is, illetve teljesítményre is valóban jobb valamivel.
"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
Aktív témák
Hirdetés
- AMD AM4 komplett gép eladó.
- Új Gamer PC Ryzen 5 5600/MSI RX 6600 XT 8Gb/2x8Gb Fury DDR4/500Gb NVME M2/650W 2Év gari
- Játszós PC v2 , R5 5600X , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - RTX 3060 Ti GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC Intel I7 12700KF / 32GB DDR4 / RTX 3080 10GB / 1TB SSD / Beszámítás / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest