- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
g.gergo
senior tag
Üdv! Melyiket ajánljátok az alábbi 3 közül AM2+ -ra?
1.) MSI KA780G
2.) Gigabyte GA-MA780G-UD3H
3.) ASROCK AOD790GX/128M ill. A790GMH/128MA legjobban az ASRock tetszik, viszont sokkalom egy kicsit a 24e ill. 20e-t érte, MSI-ben nem nagyon bízok, régebben nagyobb neve volt, Gigabyte meg olyan snassz, abból már sok volt.
-
g.gergo
senior tag
Alaplap kodiknál tuningot leszámítva, számítanak ezek vmit, vagy csak parasztvakítás pl h Solid Capacitor for CPU power vagy h ASRock DuraCap Conductive Polymer Capacitors?
-
g.gergo
senior tag
válasz kelsza #14700 üzenetére
"HI! Szeretnék egy új deszkát ami ezeket tudja: DDR2 és ha lehet DDR3"
Ezt h is érted pontosan? Hogy DDR2-es és DDR3-as slot is legyen rajta? Mert ha igen, ilyen felállásban nem nagyon fogsz kapni.
(#14701) Pimpa: Így van, aki most vesz lapot, annak ha másért nem is, de az időtállósága miatt érdemes már AM3-at venni.
[ Szerkesztve ]
-
g.gergo
senior tag
válasz Raharin #14770 üzenetére
Sztem jól gondolkodsz, bár nem tudom, h mik az igényeid, de én a Asus M4A78-E változatot venném meg, 5e-rel olcsóbb, így azt a pénzt másra tudnád költeni. De ha kell neked a T változat plusz szolgáltatásai, akkor nem szóltam. OCZ, Corsair memók közül válassz.
Vagy esetleg egy GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P ez is kiváló lap, és kicsit olcsóbb is, mint az ASUS.
[ Szerkesztve ]
-
g.gergo
senior tag
válasz Raharin #14772 üzenetére
GeIL memók is nagyon jók, csak am3-asok kicsit "érzékenyek" a memóriákra, tehát mindenképp olyannal kell h konzultálj akinek olyanja van. Véleményem szerint jelenleg bőven elég 2x2gb ram is, aztán ha mégis kevés lesz, akkor raksz a többi slotba is. 8gb ram hova kell egy home usernek?
-
g.gergo
senior tag
válasz rb26dett #14787 üzenetére
Pedig a 780G v. 790GX v. stb. chipsettel rendelkező lapok remek ár/érték arányúak. Viszik gond nélkül a 1080p-t is. Sztem intel ill. nv integrált vga-ai közel sem ilyen jók. Mi a bajod az AMD-vel? DE te tudod ... Ha költséghatékonyan szeretnék összerakni gépet, nem az intel háza táján keresgélnék így elsőre.
[ Szerkesztve ]
-
g.gergo
senior tag
válasz rb26dett #14790 üzenetére
Hát ez az, ha nagyon költséghatékony, ugye jelen esetben erről van szó, és jó ár/érték arányú lapot akarsz, akkor intel platform felejetős ebből a szempontból, m adott teljesítményt, gondolok itt int. vga, chipset jobbat kapsz olcsóbban. Hidd el ha amd platformot választasz nem lesz bajod semmivel. Sok sikert!
-
g.gergo
senior tag
válasz carrot #14809 üzenetére
Ha kicsit hosszabb távban gondolkodsz mint kompatibilitás, akkor am3, egyébként meg AM2+. Ha am3, akkor ott járj alaposan utána, h a kinézett alaplap, melyik memókat szereti, ugyanis kicsit kényesek egyes példányokra. 25k-t meg sztem ne adj ki egy főként irodai felhasználású alaplapra. 20e alatt is lehet venni jókat. én maradnék az am2+ -nél helyedben, m irodai felhasználású gépek nem 1 évre vesz az ember, és ha majd cserére lesz érett, akkor sztem már az am3-nak is csak híre-hamva lesz.
-
g.gergo
senior tag
válasz respect7 #14821 üzenetére
Elmondom, h én h látom:
A lap amit kinéztél, az ahogy nézem 45e körüli árban van. Szükséged van neked egyáltalán azokra a plusz szolgáltatásokra?! Szerintem nem ... Ehlyett vegyél egy jó minőségű lapot 25-30k-ért, a lapon megspórolt összeget meg költsd cpu-ra. Attól lesz jobb/gyorsabb rendszered, nem az 50k-s alaplaptól. Vegyél inkább egy phenom II. X3 710 v. 720BE v. 810-t sokkal jobban jársz. Ráadásul így hiába veszel 4870-et, a X2 550 nem fogja kihajtani. Ramot is nézzél másat szerintem, sok a bug/nyűg még a am3 lapok általi memóriákkal. Válaszd ki, h milyen lapot szeretnél, majd kérdezd meg a topikjában, h ki milyen ramot használ hozzá hiba mentesen, és vegyél te is olyat.
Táp bőven elég lesz ennek a rendszernek, házhűtőnek meg nézz vmi 12 cm-es noctua ventit. Nem olcsók de nagyon csendesek, nekem erről van tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
g.gergo
senior tag
válasz respect7 #14823 üzenetére
Hidd el, h kevés lesz hozzá, erősen meghúzva ki tudná szolgálni, de én azt mondom, legyen benne tartalék. Most még kisebb-nagyobb kompromisszumok árán, de mennek az X2-esek játék alatt, de te mondtad, h szeretnéd a közeljövőben is használni, és akkor nagyon kevés lesz.
Én a helyedben vennék egy GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P-t, v. GA-MA770T-UD3P-t, meg egy X3 720BE-t.
-
g.gergo
senior tag
válasz respect7 #14826 üzenetére
Semmi gond, ha már kiadsz ennyi pénzt, akkor inkább 25x kérdezd meg, mint vegyél egy szart. Szóval az igaz, h jelenleg a legtöbb játék inkább 2 magra vannak optimalizálva, de jönnek a patchek, az újabb játékok, és azért egyre több játék lesz, ami profitálni fog a 3-4 esetleg több magból is. Így volt ez a 1 mag 2 mag esetén is. Hs kiadsz pénzt, akkor olyat vegyél ami egy fokkal időtállóbb.
Amiket írtam lapokat, azok kizárólag AM3-as lapok, ami azt jelenti, hogy CSAK DDR3-mal mennek, így nem lehet belrakni DDR2-t, már csak a mérete miatt sem. A CPU az, ami megy AM3 és AM2+ alatt is, de az más téma. Ha AM2+ alatt akarod használni a CPU-t, akkor olyan lapot is kell venned, és DDR2-t. De most ezt hagyjuk.
(#14825) Petrisz: Így van, a DDR3-as lapok felhozatal elég vérszegényes. Jó gondolod, a következő pár hónapban fellendül az AM3 piac, jönnek új modellek is. De ha nem így lesz, azért ne akassz fel.
[ Szerkesztve ]
-
g.gergo
senior tag
válasz respect7 #14828 üzenetére
De-de arra vonatkozik, bár nekem nem am3-as lapom van, így csak arra tudok támaszkodni, amit itt olvasok, ill. más forrásból tudok. Kb. úgy áll a helyzet, van egy lap, az "szereti" az x tip. memóriát, y-al meg csak baj van. Ez nem azt jelenti, h rossz lenne az y ram, csak abban a lapban nem úgy megy, ahogyan elképzelték. Még másik lapban y megy jól. Azért mondtam azt, h ha végleg döntesz egy lap mellett, akkor a topikjában kérdezed meg, h kinek van ilyen lapja, és milyen memókkal használja hiba/gond/nyűg mentesen a fenti okok miatt. Még ki kell fornia magát, ettől függetlenül nyugodtan meg lehet venni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Éjszakai műszak
- Milyen videókártyát?
- Anime filmek és sorozatok
- Politika
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok