Hirdetés

Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz abyssc2 #7204 üzenetére

    "- Higany, és arzén mentes(ami környezetvédelmi szempontból jobb, azt írják néhol, hogy az embernek is, ez már nem tudom igaz-e)."

    Ami azt illeti, a LED-ekben is vannak igen mérgező anyagok: maga a félvezető. De ha már környezetvédelem: maguknak az LCD paneleknek a gyártása során olyan gázokat használnak nagy mennyiségben, amik a sokat szídott CFC-gázok ózon-bontó hatásának sokszorosával bírnak! Ezzel bizony az LCD-gyártás nagyban hozzájárul a környezetszennyezéshez. Így mindenkinek az lenne az érdeke, ha az emberek minnél ritkábban vennének új LCD monitort... (De pl. akkor egy jobbat, amit nem akaródzik lecserélni a következő évben.)

    "- A statikus háttérvilágításnak köszönhetően kevésbé terheli a szemet. -> ez elméletben igaz is, gyakorlatban kérdéses..."

    Ez azért furcsa, mert a LED-eknél ugyanúgy oldják meg a fényerő csökkentését, mint a CCFL-eknél: párszáz Hz-en villogtatják őket, a kívánt fényerőnek megfelelő arányban szabányozva a ki- és bekapcsolt állapotot. (Különben kicsit elszíneződnének. Bár az olcsóbbakban alkalmazott típusok és/vagy megoldások mellett így is.)

    antikomcsi: Igen, valahogy úgy áll a helyzet, hogy a fehér LED-es háttérvilágítás kb. ugyanazt hozza, mint a drágább TN-esekbe tett normálisabb CCFL -- azoknál mégdrágábban...

    Prego: Fura, mert nekem single-linken ment az 1920x1200. De legalább működik.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák