- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
-
Racecam
nagyúr
Nesze, egy kis linkgyűjtemény Bővebben: link, Bővebben: link.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
Emberek 194T-t kell venni! Bővebben: link. Nem ez az egyetlen hely ahol nagyon dicsérik!
[Szerkesztve]Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
válasz DonCarlos #2608 üzenetére
Ott igen, de a német Samsung oldalon 25ms! Ahogy fLeSs is írta! Bővebben: link
-
craic
aktív tag
-
Racecam
nagyúr
Továbbá, ne hagyjuk figyelmen kívül azt a tényt sem, hogy a Benq nem használt sűrűn Samsung paneleket, AUO-t pedig annál inkább és ahogy tanult kollégáim is, helyesen rámutattak, kizárásos alapon is, de nem csak ezért, ez bizony az AU Optronics Corporation fentebb is említett terméke.
Mivel ide sok hülyeség is becsúszott kénytelen voltam szerkeszteni!
-
Racecam
nagyúr
Na, megjöttek az OLED kijelzőim! Bővebben: link
Ez érdekel minket? Bővebben: link
-
Racecam
nagyúr
Még egy kis olvasnivaló néhány monitorgyártó Bővebben: link és a többi gyártó halott pixelekkel kapcsolatos üzletpolitikájáról: Bővebben: link
-
-
Racecam
nagyúr
fLeSs! Azt írtad: ''S-PVA-t akarok, ennyi a kikötés.''
Akkor a 194T mé nem volt jó? A képmínőségére 100 pontot kapott, a többi meg nem számít!
u.i.: Netán kicsi?
-
Racecam
nagyúr
Szerintem ezt ''S-PVA-t akarok, ennyi a kikötés.'', úgy kell értelmezni: S-PVA, max 20ms, de inkább kevesebb, lagalább 20'', minimum 1000:1 kontrasztarány, 300cd/m2 fényerő, 170°/170° rálátási szög, na ennyi a kikötés.
Esetleg PIVOT, Overdrive stb.Com'è diverso il mondo visto da qui
-
fLeSs
nagyúr
Ha már eddig vártam, akkor ilyen kell...
Ha már nem vettem meg a 193P-t, akkor ilyen kell...
Ha már ennyi pénzt áldozok rá, akkor ilyen kell...
Ha már..."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Plazer
őstag
Én is meg akartam nézni ezért mentem be sav computersba mert az volt a weboldalukon hogy náluk megtekinthető de nem volt
másik még amin gondolkodom hogy azt modta nekem az csákó hogy nincs 1pixelhibára csre hanem iso class 2-ben van ami ott levan írva az érvényes tehát lehet rajta 2 teljesen fehér vagy fekete vagy 5 sub ez nem túl vidám.. de azt mondta ha megrendelem kötelezően át is kell venni? miért is ha megrendelem és hibás az áru (vagyis pixelhibás) elvileg nem vagyok köteles átvenni nem?
szemrevételezésben benne vagyok de jó lenne még ezen a héten mert meg akarom rendelni vagy a benq-t vagy a 910t-t csak még nemtudom melyiketPlazer
-
Plazer
őstag
ezt olvastátok már?
Bővebben: linkPlazer
-
-
Racecam
nagyúr
Én is ezt kérdeztem Bővebben: link, de nem kell neki!
-
Racecam
nagyúr
Miért nem veszel 194T-t? Biztos vagyok benne, hogy nem lesz rosszabb válaszidő szempontjából, mint a 910T. De már S-PVA panel van benne és hát láttad azt a tesztet.
Jó tudom, hogy csak egy teszt és még nem lehet kapni, de majd vársz egy kicsit!Com'è diverso il mondo visto da qui
-
andris21
tag
nyah, megjött a 910T
rövid első benyomás:
előtte 15''crt volt. ahhoz képest naon naaagyyy
a szinek + kép állat. utánhúzás elviselhető. mivel csak fps van a gépen igy azzal kicsit megnéztem: ut2004, csak a fekete égbolt mosódik el, különben OK doom3: elsőre elég gáznak tünt(800*600), aztán nativ felbontásban(előtte nem abban volt) jáccottam vele 2 órát. ha nagyon figyelek, akkor látom. különben teljesen OK. ez az utánhúzás felbontásfüggő.
viszont a fényerő nagyon nagy, kisüti a szemem nem is játék, hanem windows asztal, meg fehér háttérnél. jó ez a magicbright, 1 gombnyomás és kész. de még text módban is túl nagy, ha sokáig nézem.
viszont a látószöggel nem vagyok teljesen kibékülve: odébbülök egy székkel, és már látszik valami a kép túlsó szélén. persze nem sötétül, hanem lehelletnyit változnak a szinek, vagy nem tudom hogy mondjam. akkor milyen lehet egy TN panel?
állvány: elég nagy tartományban lehet fel-le mozgatni(ezt azért irom, mert a 193pt szidták, hogy legmagasabban is túl alacsony, ezzel ilyen baj nincs )
viszont van valami amit nem értek:
feltettem a magicbrightet, és amikor inditom, azt irja, hogy nem talált megfelelő monitort, ez mitől lehet? mondjuk holnap(ma) újrahúzom az XPt, ha ilyen baja van, akkor az kiderül.
a többi progit amit adtak hozzá felesleges feltenni, engem halálra idegesit, amikor a tálcán 60000000000 ikon van inditáskor. a pivotos progi kell, több nem(nekem).
majd ha eszembe jut valami még irok
plazer figyeltél? -
poirot
őstag
Érdeklődnék, hogy pl. a Fujitsu-Siemens P19-1, Belinea 10 19 06, 19''-os monitoroknál (Depo) a tulajdonságoknál megadják a
Felbontásokat: 1280 x 1024, 1024 x 768, 800 x 600, 640 x 480
Miközben máshol (ajánlott) felbontásról írnak, vagyis 1280 x 1024 -ról.
Nyilván mindegyik monitort be lehet állítani kisebbre, csak ahogy itt olvastam a fórumban, úgy a képe nem sokat ér. Nos, ezek a gyártók garantálják, a különböző felbontásokban az azonos minőséget, vagy csak pusztán parasztvakítás az egész?
Válaszokat köszönöm. -
Bojtorja
csendes tag
Végre volt alkalmam megnézni az 5 kiszemelt tftből kettőt: a Neovo F-419-et és a ViewSonic VX912-t a javasolt Szaturnuszban. A cég saját képernyővédője futott az összes moncsin, igen nagy volt a különbség, bár tudom: elosztott jel, nem ua. az eredmény, mintha direktbe kapná. Az F-419-en a logo feketéje furcsán barnás volt EGY BIZONYOS területen, de máshol fekete volt, míg a VX912-n az is tök fekete volt, egybefüggően. Azt gondoltam, VX jobb. De ezt azzal magyarázta ki Áárpi, vagyis az eladó, hogy az F-419-nek nagyobb a kontrasztaránya, így érzékenyebb, finomabb a képe, tehát az a barnaság éppen hogy jót jelent, többet mutat a képernyő.
Lehet.
Emberek! Nem akarok már tovább tökölni a kiválasztáson, időm sincs utánuk futkározni és talán nagyon nem is lőhetek mellé: amelyikre a legtöbb szavazatot adjátok az alábbi 5 tft közül, azt veszem meg.
Szempontokat leszűkítettem erre : napi sok-sok óra programozás, SOK-SOK SZÖVEGNÉZÉS és scrollozás: ne fárassza a szememet. És a fekete legyen fekete.
Nem mozizás, nem fps. Kérlek, javasoljatok, megbízom a tájékozottságotokban:
- LG 1930P
- CTX S962G+
- SAMSUNG 910T
- NEOVO F-419
- VIEWSONIC VX912
Nagy köszönet,
Bojtorja -
Racecam
nagyúr
Erre gondolsz? Bővebben: link
Olvastad itt is az OLED-et? Az elkövetkező két évben nem téma!
Na most két dolog lehetséges, vagy valóban sok a probléma a technológiával és ez a valószínűbb, vagy mindenki a nagy dobásra készül és nem fedik fel a kártyáikat, esetleg a jelenlegi piacot is negatívan érintené, annak a híre, hogy a közeljövőben érkezik valami, ami forradalmasíthatja a kijelzők technológiáját.
-
Racecam
nagyúr
válasz Bojtorja #2639 üzenetére
Nem fogok konkrét típust ajánlani, engem ne szidjál ha mégsem felel meg!
De amit leírtál annak alapján valószínűleg egy PVA/MVA panelos monitor lesz Neked a legmegfelelőbb. Scrollozáskor a betűk ''megvastagodását'' meg ki fogod bírni feltéve, hogy nem közben akarod olvasgatni!Com'è diverso il mondo visto da qui
-
lkadar
tag
válasz Racecam #2640 üzenetére
Hat... egyertelmuen piaci erdekek miatt van (szvsz). Kepzeld el... minden gyar raalt mar az LCD-k gyartasara... egyre jobb a kihozatali arany... egyre tobben veszik... amig el nem kezd csokkenni drasztikusan a vasarolt LCD moncsik szama, addig szinte biztos, hogy ezt fogjak nyomni... Ebbol van penz, es az utolso fillert is ki akarjak csalogatni a zsebedbol, a zsebeinkbol... Egyszoval most baromi jol mennek az LCD-k, es abszolute nem erdekuk, hogy ataljanak egy alacsonyabb kihozatalu, ellenben sokkal jobb paramterekkel rendelkezo technologiara...
-
Racecam
nagyúr
Mondjuk közben meg persze a panelgyártók sírnak, hogy sok a gyártó, zuhannak az árak, csökken a bevétel, lassan veszteségesek lesznek. Emelni akarják az árakat, sőt van aki már emelt is a 17''-os kategóriában! De ez valószínűleg nem fog menni, legalább is hosszabb távon biztosan nem. Majd inkább felfelé nyomják a vásárlókat a 19'' (ide már nem kell nagyon) 20'', 21'' sőt a 24'' és ezek ''wide'' változatainak a kategóriájába. Meg lehet nézni, hogy szinte minden gyártó kijött nem is egy, ebben a szegmensben található panelekkel és ráadásul ezek sokszor jobb paraméterekkel rendelkeznek, mint a kisebb modellek. Ezek jobb áron eladhatóak, mint pl. a 17''-ok. Kérdés, hogy jól mérték-e fel a piacot, van-e rá megfelelő fizetőképes kereslet? Ezt majd az idő eldönti.
-
Plazer
őstag
Igen én is teljesen egyetértek szerintem is pusztán piaci érdek.. ugyanugy mint a kocsiknál van már egy csomo újdonság, új technikák stb.. de a gyártók nme adják ki amíg még a jelenlegi cuccaikat is viszik mint a cukrot
Másik meg hogy ugye tn+filmesből adnak el pl. nálunk szerintem a legtöbbet 17 és 19-est mert az átlag felhasználó csak annyit tud hogy a ms sztámít gondolom ez nem csak nálunk van így és a response time meg ugye megy egyre lefelé és ezzel az ügyes trükkel (grey to grey) szépen még egy ideig eladható lesz a cuccPlazer
Aktív témák
Hirdetés
- ITEK Gamer Monitor 29" Vadiúj 6hó jótállás+ Áfás Számla!
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest