Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz Stauffenberg #5338 üzenetére

    Valakinek ez kell, valakinek az, ez eddig sem volt másképp mindegy hogy épp melyik árkategóriát nézzük. Ilyen szvsz nem létezik, hogy 1000-1500 és 2000-5000 és egy szakadék a kettő között, minden drágul folyamatosan, ami új, tehát ezek a kategóriák sem tekinthetők állandónak (sokan úgy tekintenek rá, mintha nem volna infláció + folyamatos csökkenés...)

    Ez egy olyan modell ami továbbra is gyártásban marad, alacsony eladásokat várnak tőle, és az S5 ott van fölötte, mint lehetőség és azt az ár/értékaránya miatt jóval nagyobb számban tudják értékesíteni (ez a szenzor valószínűleg relatíve olcsó, mivel olyan sok gépben megtalálható valamilyen változatban).

    Az pl. mért volna jobb, ha jönnének fejlesztések és vele a jelentősebb ugrás árban, de az AF hasonló szinten maradna, tehát ugyanúgy más rendszer mellett döntenének és nem vennék figyelembe, hogy még mit tud? A fejlesztési költséget figyelembe véve ez adott esetben valószínűleg sokkal nagyobb öngól lehet. Így valóban nehéz mit kezdeni ezzel a rendszerrel, vagy direkt az a cél, hogy új rendszer, új objektívek, ezt elég nehéz megállapítani.

    Tehát ha az AF marad, akkor a GH6-nak majd valami olyat kell majd tudnia, ami eddig még kategóriákkal feljebb sem jött elő (ahogy a GH5 is tette annak idején), ez utóbbi valószínű. (Csak ne a 8K legyen, mert szvsz teljesen felesleges...)

    Aki tényleg ennyire árérzékeny, azt tényleg vesz egy használt GH5-öt, ott már szinte alig van különbség a G9 között (főleg, ha még a V-Log-L is benne van az árban) meg majd most fogják lejjebb árazni.
    Azzal, hogy valaki vesz egy vázat videóra, még nem áll meg a dolog, csak itt kezdődik (kb. a tartozékok összessége rendes objektívekkel összesen sokkal több, mint maga a váz - vagy az ember mindenből megveszi a legolcsóbbat, aztán megveszi a jót...), aki meg így gondolkodik, az pont nem a G9-re fog alapozni, mert olcsóbb és olyan állóképes dolgokat tud, amit valóban nem fog soha használni.

    Csak az nem érthető az egészben, hogy mi ez a nagy felhang erre a majdnem GH5II átnevezésre, ami tulajdonképpen nem változtat semmit, eddig is voltak mellette és ellene okok és ezután is lesznek és idővel ez nyilván a negatív irányba tolódik, amire majd az árcsökkenés lesz a válasz, de egy adott szint alá nem mehet, mert nem éri meg legyártani sem.

    A Fuji pl. 2022-ig nem hoz ki egy új X kamerát sem, így nincs semmi hírverés, csak fogyjon, ami van, így nem éri őket semmi kritika annak ellenére, hogy lenne még mit csiszolni a rendszeren, az X-T3 2018-as bemutatása óta olyan nagy ugrás igazából nem történt, az ára sem változott olyan sokat.


    Persze az általános hangulat érthető olyan tekintetben, hogy a közelmúltban voltak nagy ugrások, de a közeljövőre nézve nem várható semmilyen izgalmas dolog hatjegyű árcédulával (legalábbis egy A7C-re épülő új szenzoros Sony APS-C váz hasonló képességekkel nem tűnik annyira annak, ha igaz, hamarosan kiderül).

Új hozzászólás Aktív témák