Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • biga

    senior tag

    válasz mefistofeles #30415 üzenetére

    Természetesen nem lehet minden szabálytalanságnál ott lenni (a kisebbeknél pláne nem), de minimum törekedni kell rá. Magyarországon most pont az van, amit te szeretnél: nincs rendőri jelenlét, akár kirívó szabálytalanságok is megúszhatók simán e miatt, de ha egyszer (lehet életedben egyszer, persze akár nem) belefutsz néha egy-egy, sokszor alaptalan ellenőrzésbe, akkor otthagyod a havi fizudat. Próbálj meg végigmenni pl egy svájci, egy francia útszakason mondjuk 50km-nyit szabálytalanul (nem pitiáner dologra gondolok, de meglepődnél milyen kevés is elég ehhez!) és kiszednek a sorból. Magyarországon jó eséllyel végigmész párszor egy csomó szabálytalansággal együtt úgy, hogy - ha nincs baéeset - simán megúszod (Olaszország még ilyen). Ezekről személyes napi tapasztalatom van. De tudomásom szerint a legtöbb Ny-EU országban így van ez. A németeknél szinte az összes város hülyére van telepítve trafikkal. Pályán rendszeresen ellenőrzik, hogy betartod-e a féktávot. Pl egy útépítésnél, ahol bemész a szélességkorlátozott belső sávba nemigen fogsz úgy menni 10-15 km-nél többet, hogy ne menjenek utánad.

    Nem azt állítom, hogy itt nem szabálytalanok az emberek, de ha igen szinte biztosan kockáztatják a büntit és ezt ők is tudják, ezért a nagy többség normálisan vezet. Nem tökéletes itt sem a rendszer tehát, de lényegesen hatékonyabb, mint otthon.

    Nekem egyszer sikerült 1 nap 2 trafit összeszednem (mentségemre: az asszony vezetett :P ). Egyik sem volt túl nagy (belterületen 60, és országúton egy elnézett 70-es táblánál (alagút) 84 (azt hitte sima 90-es út). Összesen a 2 volt 150€, de 1-1 pont jár érte (amit végül megúsztam, egy adminisztrációs hiba miatt) és pl 6 után már utóképzésre kell menned, 10-nél már automatikusan ugrik a jogsi! Bűnönként változó az elévülés. Akkor megtanulta az asszony, hogy miért járnak a franciák 110-es úton is inkább 105-el, nem úgy mint otthon, hogy autópályán ha csak 130-al mész már letolnak bentről.

    ''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

Új hozzászólás Aktív témák