Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • addikt

    válasz Kobe #52820 üzenetére

    Szerintem ezt te nem érted. A példádban a hiteled mellett a fizetésed IS elinflálódott. De a kettő között nincs semmilyen összefüggés, nincs értelme idekeverni. A hiteled lététől vagy nem lététől nem függ a jövőbeni fizetésed mértéke. Akkor is elinflálódott volna a fizetésed, ha nem veszed fel a hitelt.

    Viszont ha most akarnád megvenni ugyanazt a lakást, akkor már 300e lenne a törlesztőd rá, amit a mostani 550-es fizetésedből még annyira sem tudnál fizetni. Ha terhessé válik a hitel, akkor bármikor eladhatod az időközben kétszeresére drágult lakást, amiből kényelmesen végtörleszted a hiteled és még marad is belőle.

    Kb nagyjából ez történt azokkal, akik 5 éve vettek fel 15 milliós lakásra 10 millió hitelt. Mára a lakásuk ér 40 milliót és még mindig a 10 milliós hitel törlesztőjét fizetik. Ezt jelenti, hogy elinflálódott a hitel és ennek semmi köze ahhoz, hogy közben hogy változott a fizetésük. A hitellel akkor is jól jártak, ha közben munkanélküliek lettek, meg akkor is ha azóta vezérigazgatók 10x fizuval.

    szerk: félreértések elkerülése végett, nem azt mondom, hogy mindig jó ötlet hitelt felvenni, se nem azt, hogy a lakások folyton drágulni fognak. Csak azt próbáltam leírni, hogy a hitelek és a fizetések is el tudnak inflálódni és hogy a kettő között semmilyen összefüggés nincs. :D

    [ Szerkesztve ]

    ''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

Új hozzászólás Aktív témák