Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsoltee10

    addikt

    válasz viharhozo #2949 üzenetére

    ezer lehetőség van, persze. Én mondtam egy dolgot, amiben én tartom a pénzt. SZJA szempontjából is jó az UL, mert 20%-ot vissza lehet igényelni az éves befizetésből.
    Ott van pl. a NYESZ. Az is jó, de nem mindenkinek. Aki köze áll a nyugdíjhoz, annak jó, aki még messze van, annak nem jó, mert egy most 25-30 éves ember nem akar 65 éves koráig dolgozni, lehet meg se éri. :)

    vati:
    Nem azt mondom, hogy mindenáron ul-be tegye a pénzt, de nem mond már, hogy divot akkor jár a legjobban, ha blue chip részvénybe teszi a pénzt. Ahhoz nem kevés szakértelem kell, meg odafigyelés. Átlag embernek ez nem járható út. A befalapoknál nincs jobb az átlagembernek, mert a tőzsdei mozgatásokat megcsinálja helyette az alapkezelő.
    Tóth Andráson lehet vitázni, hogy mennyire penge a témában, nekem az a véleményem, hogy az emberek pénzhez való hozzáállásán változtatni kell, és ettől tök független, hogy pontosan miben tartja a pénzt. Igen a Tóth András Brokernetes tanácsadó, és UL termékeket tud ajánlani az embereknek, de nem maga a termék miatt mondtam divotnak, hogy olvassa el a honlapon a cikkeket, hanem azért, hogy tájékozottabb legyen, erre pedig tökéletes. Utána pedig mikor már képben van, tudunk neki segíteni megkeresni a legjobb helyet a pénznek. Annyit szeretnék, hogy divot minél tájékozottabb legyen. Egyébként meg mondanám neki, hogy olvassa a portfolio.hu-t, meg az indexen a tőzsde fórumot, meg még ezer helyet tudnék neki mondani, de nem hiszem hogy van rá ideje meg enerigiája, mert én 1 hónapon keresztül minden nap órákat foglalkoztam a témával mire úgy gondoltam, hogy most már képben vagyok. Tóth András oldala ad egy jó alapot, amin el tud gondolkodni az ember. Első lépésnek tökéletes sztem. Én csak jót akarok neki.

    A fabatkás dologhz annyit fűznék hozzá, hogy a pénzpiac is fejlődik, és amiben nekem van a pénzem, ott a kötelező életbiztosítás díja 120Ft/hó, ami egyébként asszem 200eFt-os fedezetet jelent, szal nem a semmiért fizetsz ilyen óriási összeget. Másrészt nincs vételi-eladási különbözet, és a kezdeti ktg minimalizálására is mondtam megoldást.
    Az szja kedvezményt meg nyilván vissza kell fizetni, hol nem? Egy sima befalapnál meg nincs is, szóval ez picit vicces, hogy egy befalappal szemben azért nem jó az ul, mert vissza kell fizetni az szja kedvezményt, ha idő előtt megszűnteti a szerződést?
    Az UL költségeiről pont lejjebb írtam konkrét példát. Sajnos elég elszomorító, hogy a ktg-ekről nem tájékoztatják az embereket a tanácsadók, sőt a tanácsadók java sincs tisztában vele pontosan. Ezért írtam azt, hogy minimáldíjon kell elindítani, és 10 évre.

    A kamatadóról pedig az a véleményem, hogy tuti lesz, és nem mindegy, hogy 10 év múlva levonják-e 20%-át a hozamnak, vagy megkapod az egészet, láttál már Mo.-on olyat, hogy egy egyébként jogszerű adót csak úgy megszűntetett a kormány jófejségből?? A rugalmasságot tekintve már kifejtettem, hogy az eseti számláról bármikor le lehet venni a pénzt, így ugyanúgy működik, mint egy sima otp-s tőkeszámla, illetve a 3. évtől ki lehet venni az összes pénzt, csak az első 2 évre van visszavásárlási táblázat. Akkor mi a nem rugalmas?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák