Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vati

    senior tag

    válasz divot #2932 üzenetére

    Betét helyett -szerintem- érdemesebb egy nagyobb banknál értékpapír számlát nyitni. Nekem az OTPről vannak tapasztalataim.
    Ha nem akarod lekötni a pénzt, pénzpiaci alapba kell tenni, nincsen oda-visszaváltási költség, (otp), az adózott árfolyamnyereség kb. ott van mint az akciós betétek, csak nincs lekötés. Az árfolyamgörbe egyenes mint a cövek, maga az alap tőkegarantált.
    Ha lekötésben gondolkozol, akkor ingatlanalap, ebben is elég jó az otp-é. Hozamban 1-2%al több mint a tőkepiaci, ennél is cövekszerű az árfolyamgörbe -nagy bukás nem tudom, mitől lehetne-, viszont van jutalék, tehát csak pár százezres tételnél éri meg: idő előtti (<9 hónap) visszaváltásnál árfolyambünti is van. 2.5 millához ha neked elég egy szolid 8% hozam egy évre, akkor ingatlanalap.
    Ha még magasabb hozam kell, részvényalap, szakértőknek részvény... utóbbihoz nekem se hozzáértésem, se idegem, csak passzióból beraktam egy nem túl nagy összeget Quality-re (hazai részvénytúlsúlyos alap) és hadd szóljon... a hozamot lottónyereménynek tekintem.
    De pl. az otpdirekt-en újabban lehet online adni-venni tőzsdei részvényeket közvetlenül.

    mod: Hozzáteszem, én nem az a fajta ember vagyok aki három havonta váltogatja a bankját, mobilszolgáltatóját, akármijét, szeretem az állandóságot és lusta vagyok... elképzelhető sőt valószínű hogy más banknál aktuálisan jobb feltételrendszert találsz, ami nem biztos hogy három hónap múlva is fennáll.

    [ Szerkesztve ]

    Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

Új hozzászólás Aktív témák