-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz daniel2121 #23801 üzenetére
Ez arról szól, ha hitel felvétele mellett kötöd, de aki nem vesz fel hitelt (vagy legfeljebb lejáratkor?) annak jobban megérheti havi 20k-t ebbe rakni, mint folyószámlára
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BÁ Nutrition
addikt
par cikket elolvastam de elegge csalosak a szamok 7-8 sot nehol 12%os kamatokkal szamol(nem hitel )
es ez elegge torzit sok esetben, nem csak mert most 1-3% kornyeken vannak, hanem mert ha ennyire ingadozik akkor inkabb csak inflaciohoz merten kene nezniill pl nalam abbol a szempontbol is erdekes lenne hogy az most oke hogy berakok pmak-ba x milliot es kamatozik 3 %ot, csak mivel en fontban kapom a fizumat ezert pl epp 15%ot vesztett azota a forint
ami persze siman mehet vissza is. csak igy nehezebb donteni. itt ilyen 1% kornyeken adnak lekotesre a bankok ha jol emlekszem.[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
concret_hp
addikt
válasz BÁ Nutrition #23803 üzenetére
a kérdés, hogy fontban vagy forintban számolod a vagyonodat?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz concret_hp #23804 üzenetére
ezek szerint mindegy
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Novics
senior tag
válasz daniel2121 #23799 üzenetére
Tehetségemhez mérten átnéztem az ajánlatokat, és a 4 éves a szimpatikus. Hitelt meg a fene tudja, de jelen állás szerint nem szeretnék felvenni utána. De ugye a franc se tudja, hogy mi lesz 4 év múlva.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
axioma
veterán
A kiszamolos cikkek altalaban hibakkal vannak tele LTP oldalrol, mert a szerzo nem olvasta el egyszer sem se a torvenyt, se az ASZF-et. (Rendesen.) Innentol kezdve nagyon okosnak kepzeli magat azzal, hogy megtalalja a reklam es a valosag kozti kulonbseget (akkor is negativ ellel, ha a valosag csak a reklam altala vett ertelmezesenel rosszabb, az alternativakhoz kepest nem), es kifigurazza. Nyilvan nem nagy kaland elovenni a legszarabb ltp termekkombinaciot (van par amit nem is kene ertekesiteni, annyira szar), es bebizonyitani, hogy annal van jobb.
Egyetlen gond van: ezt senki nem vitatta soha, hogy van olyan helyzet, amikor nem jo az ltp, es az is igaz, hogy van olyan helyzet, amiben adott termek nem jo.
Ellenben egy csomo helyzetre van jo, _odaillo_ termek.
(Jelzem ekkor me'g csak a "szerzodes" szerint fizetett megoldasokrol beszeltunk. Az hogy en peldaul me'g regi 8 eves szerzodesekbol - igaz, korlatos penzre, de nem nagybefekteto vagyok - szedtem ki 20+% hozamot, az csak hab a tortan.)FYI: nem vagyok (bar evekkel ezelott rovid ideig voltam) ltp uzletkoto. En a termek elonyeit es hatranyait matematikailag nezem, tekintve hogy az a szakmam. A pszichologiaja, a Rabeszelogepes eladastechnika nalam nem tartozik a termek mint penzugyi fogalom kiertekelesi szempontjaba.
-
axioma
veterán
válasz daniel2121 #23808 üzenetére
Nem kellene ezen felhuzni magad.
En annyit mondtam, hogy az ltp-vel mindig csusztatos cikkeket linkeltek onnan nekem. Nem mondtam semmit arrol, hogy altalaban milyen szinvonaluak ott az irasok, egyedul ltp infoforrasnak nem ajanlom. Nem gondolom, hogy egy weboldal minden altemaja egyforman lehet csak hiteles, vagy egyforman nem.
Szigoruan SZVSZ.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz daniel2121 #23808 üzenetére
Kivetelesen a szabalyzat ellenere kulon hsz.
Egy bejott joslat semmit nem mond egy forrasrol, es olyan meg - hacsak nem mind multbeli, de akkor meg mi lenne az erdekes belole - ugysincs, hogy mindrol el tudod donteni, hogy bejott vagy sem, hanem tobbnyire csak azt, hogy _me'g_ nem jott be.
Nyilvan egy weboldal nem, de egy ember meg tudja a kovetkezot csinalni: vasarol 2000 cimet, kipecez egy papirt, a felenek megirja hogy 1 het alatt esni fog, a masik felenek hogy emelkedni az arfolyama. Amelyik bejon, azt a csapatot megint megfelezi, es ir egy masik papirrol ketfele joslatot. 6 ko:r utan ott van neki uszkve 30 ember, aki vakon hisz neki, hiszen mar zsinorban 6 joslata bejott...
Figyelem, nem mondtam hogy a linkelt oldal ilyesmi trukkel machinal (nyilvan lehetne valami hasonlonak az adoptaciojat megcsinalni), csak hogy _matematikailag_ mennyit jelent egy multbeli talalat a joslas megalapozottsagara. Semmit. -
viharhozo
addikt
válasz axioma #23810 üzenetére
Akkor szolok, h nem josolt meg rola semmit. Ha ezt tette volna, a Questor mar regen lelotte volna az oldalt. Leirta, h nincs ra Beva, es egy semmi kft. adja el az egeszet, ezekkel viszonylag nehez lenne vitatkozni.
Az LTP-rol meg annyit irt, h bizonyos kamatszint folott nem erdemes vele foglalkozni, a mostani mellett viszont megeri.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
törölt tag
válasz viharhozo #23813 üzenetére
Meg hogy a négy éves éri meg.
OFF( ): Kincstári Takarékjegy Plusszal foglalkozott már valaki? Egész szimpatikus, hogy napi kamatszámítás van, 5 hónap után már eléri a célbetét kamatszintjét (lépcsős kamat, a vége 3%), cserébe nem kell etetni, csak 120 forintos számlavezetés a Postán. Szóval a tartalék egy részének ideális lenne.
[ Szerkesztve ]
-
deedee
őstag
üdv
nekem most a k&h banknál ezt ajánlgatják "erősen", a helyi bankos szakemberek:[link]
itt elméletileg 4-5% a hozam.
Viszont konkrétan nem láttam leírva OBA vagy BEVA védelmet. csak azt írja az oldal, hogy garantált a védelem.A Questornál most úszott el pénzem, szerencsére nem túl nagy összeg, ezért most óvatosabb szeretnék lenni.
Aki tud olvasni a sorok között, esetleg felhomályosítana?
egy ilyet olvastam a közleményükben az alappal kapcsolatban:"A Tőkevédelemre vonatkozó ígéretet kizárólag az Alap pénzügyi eszközei és befektetési politikája
biztosítják, arra harmadik személy garanciát nem vállal.
."
azaz itt nincs oba vagy beva? jól gondolom?[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
Úgy tűnik Helicopter Ben méltó utódot kapott.
What is your ikigai?
-
viharhozo
addikt
válasz Cathfaern #23817 üzenetére
Szerintem meg nem jol gondolja, az Obanak/Bevanak ehhez semmi koze nincs.
Ettol fuggetlenul most nem vennek ilyet, a tokevedett alapok egyebkent is hajlamosak csak a toket kifizetni (mindenfele izgalmas koltsegeket vonnak le az esetleges hozambol), raadasul a 20 papir jelentos resze van ATH korul.
-
törölt tag
válasz deedee #23815 üzenetére
Olyan befektetési alap NINCS, aminek az ÉRTÉKE oba/beva védett lenne. Itt a garanciát az adja, hogy a futamidőre berakják a KH bankba betétbe a pénz akkora részét, ami a futamidő végére kitermeli a teljes pénzmennyiséget. Tehát pl 1,7%-os kamatra berakják a pénz ǩb 92%-át bankbetétbe, az a lejáratra 100% lesz, a maradék 8%-al meg részvényekkel játszanak. Ha nem bukják el mindet a tőzsdén, akkor lesz valamennyi hozamod is. Ennél kevesebb akkor lesz, ha a KH és a belga anyja csődbe megy, vagy a kormány einstaindol, de akkor a bankbetéted is kb ugyan így jár.
Megnézve a részvényeket, "aranyos" Ázsia alapnak hívni Olyan, hogy elméletileg 4-5% hozam nincs. Nem láthatják előre, hogy mozog a tőzsde. Elemzéseket persze lehet készíteni, de ha ennyivel merik ajánlani, akkor tedd prémium vagy bónusz állampapírba, az is 4-5%-ot hoz.. és mert nem érted, mire való az oba/beva. Ezt nem bántásból, én se értem, mire való adott bizgengyű kettővel a motor mellett, cserébe nem tervezek és szerelek kocsikat.
-
concret_hp
addikt
ma jár le a 2015/K akit érint
-
viharhozo
addikt
válasz #95561216 #23819 üzenetére
A tokevedett alap igy biztos nem mukodik, akkor egyszeruen nem tudna hozamot fizetni. Elvileg a kosar hozamanak felet ki kell fizetnie, es az autosnal a jelenlegi ertek alapjan meg is csinalja.
Nem tudom, letezik-e ilyen hataridos ugylet, de vagy az van mogotte, vagy egyszeruen az indulas napjan a toke felebol megveszi a kosar papirjait. Ha utana esik, azonnal eladja, ha kesobb visszamegy, akkor ezen a szinten megint megveszi.
-
concret_hp
addikt
amúgy az szerintetek miért van, hogy eredetileg úgy volt, hoyg 2004ben csehekkel meg lengyelekkel megyünk a zúnióba és pár év múlva juró. ehhez képest náluk sincs még.
-
válasz concret_hp #23823 üzenetére
Epp ma kerdezte egy kollega, hogy Mo-n euro van-e mar. Diplomatikusan mondtam, hogy mar 15 eve 3 ev mulva lesz bevezetve bar teny, hogy mostanaban eleg nagy a csond a temaban.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
MaciG
addikt
válasz concret_hp #23825 üzenetére
Ez egyébként mitől függ nagy vonalakban, hogy mikor lehet euronk?
BANZAII
-
-
törölt tag
válasz viharhozo #23822 üzenetére
Konkrétan ezt írják az alap oldalán Azon a 8%-on nem részvényt vesznek, hanem vagy opciókat, vagy tőkeáttétellel tolják. És azért 6-7%-os kamatkörnyezetben ez már 20-25%-ra is kijöhetett régebben, azzal bőven volt tér "játszani". De kiszámoló is leírta ezt: [link]
Hasonlót akár magának is csinálhat az ember, akkor több értelme van, mert nincs alapkezelői díj, és lehet a költségekkel trükközni. Mondjuk te egy 60-40-es portfóliót akarsz, a 40 államkincstárnál van számlavazetés nélkül, 60%-ra meg fizetsz egy brókernek, plusz vételi-eladási jutalékok. De ha beraksz tőkeáttételt, akkor a pénz akár 80-90%-a is mehet államkincstárba, és a vagyonod 40-50%-ára megspórolod a bróker számlavezetését plusz jutalékait. Ha nagyon sok pénzed van, azzal is nyersz, hogy így beeshetsz a beva határ alá. Ja és a plusz 40-50%-nyi állampapír extra kamata is nyereség. Amit buksz, az a tőkeáttétel költsége. Konkrétan nem számoltam ki sose, de ott van az esetleges beva határ és az, hogy kb kétszer annyi pénzhez tudsz árfolyamveszteség nélkül (2% pmák visszaváltás) hozzányulni szinte bármikor, mint enélkül, ezek nem számszerűsíthető előnyök.
-
Remekelek28
őstag
2 héten belül derül ki,hogy mi lesz a Quaestor kötvényeseivel,ezt tegnap mondták ott. Elvileg a fiktiv kötvényeseknek a beva fizet,a valós kötvényeseket pedig a Quaestor vagyonából fedezhetik.
-
nagyúr
-
concret_hp
addikt
-
Remekelek28
őstag
válasz concret_hp #23833 üzenetére
Az ETO parkot rögtön megkörnyékezték az arabok és ,ha jól tudom az oroszok..
Nekem kellene negativnak lennem,mivel több millióm forog veszélybe,errefel olyan valakik valóban negativ hozzáállásúak,akiknek lehet,hogy nem is veszett el a pénzük Felettéb érdekes.
Én a svájci frankból is időben kimásztam,holott talán még kevesebb esélyt láttam arra,hogy attól megszabadulok,minthogy itt pénzt látok.
És mégis több millió feleslegesen kidobott pénztől mentett meg a sors. Bizni kel abban,hogy itt is pozitivan jön ki a legtöbb ember. -
törölt tag
Ácsi, a Hruria van felügyeleti és csődeljárás alatt. A Hruriának semmi vagyona. Amikről beszéltek, a Q csoport más tagjaié. Akik ellen nincs csődeljárás, és addig nem is fogják ezeket elárverezni. A Q csoport akkor lesz csődben, ha a Hruria felé fennálló adósságot nem tudja kifizetni, akkor, amikor az EREDETI FELTÉTELEIK szerint kell. Ami akár 50 év múlva is lehet.
-
MaciG
addikt
válasz Remekelek28 #23830 üzenetére
Ezt nem csak azért mondták, hogy megnyugodjanak a kedélyek? Mert nekem kicsit fura, hogy beva fizet úgy, hogy ezek nem tartoznak bele a beva védelembe.
BANZAII
-
törölt tag
válasz Remekelek28 #23832 üzenetére
Tele jelzaloggal...
-
Mercutio_
félisten
válasz Remekelek28 #23834 üzenetére
Miért kellene, evidens, hogy akinél fennáll az esély, hogy bukja a pénzét az a best scenario -ban reménykedik.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Remekelek28
őstag
A beva akkor is fizet,ha nem létező kőtvényeket adott ki a Q. Annyiból gondolom,hogy nem csak nyugtatásként mondta,hohy amikor rákérdeztem arra,hogy akkor 90 nap múlva tudjuk meg mi lesz,azt mondta nem,addig tart a csődvédelem,kb 1,5-2 hét múlva lezárulnak a vizsgálatok és akkor a weboldalukon közlik a tényeket.
Szerintem,ha nem akarnának fizetni,akkor ki se nyitnának ezek az irodák,nyilván menekülés lenne meg káosz
De ez esetben ilyen nem áll fenn. Egész készségesek voltak.
A kifizetés egyébént automatikus lesz,tehát nem kell mindenkinek berohangálni,kérvényeket irni stb. -
MaciG
addikt
-
Dr.Zoo
őstag
Miért érzem úgy, hogy a Q pénze már nincs az országban? Illetve egy olyan országban lehet, amivel nincs kiadatási egyezményünk?
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
deedee
őstag
thx a válaszokat a korábbi kérdésemre.
mivel évente akarom kivenni a kamatot, ezért nagyon úgy néz ki, hogy sima bankbetét lesz a dologból a k&h-nál, 3%-on
persze ez csak új pénzre van, ezért egy év múlva ismét filóznom kell majd.
ez van[ Szerkesztve ]
-
deedee
őstag
válasz #95561216 #23844 üzenetére
csak annyi, hogy az állampapírba még nem mélyedtem bele.
na jó, csak egy kicsit....
azt láttam, hogy több bank is forgalmaz/árul/közvetít állampapírokat.
abban mi a ráció, hogy nem az államtól veszem meg közvetlenül?mivel van bankszámlám több bankban, akkor onnan egyszerűbb állampapírt vennem, vagy mi a lényeg a bankos dologban?
thx
-
veterán
válasz Remekelek28 #23839 üzenetére
ha beva kártalanít akkor ez "A kifizetés egyébént automatikus lesz,tehát nem kell mindenkinek berohangálni,kérvényeket irni stb." tuti nem így működik ...
-
törölt tag
Tozsdei guru van koztetek? Adozasi kerdesem lenne, hogy mukodik a dolog nyereseg utan...
-
PazsitZ
addikt
válasz Remekelek28 #23849 üzenetére
Nem volt ott pénzem, így nem tudom, de eddig nem arról volt szó, h a kibocsátó nem a Q, hanem egy minimál tőkés kft?
Ekkor miért fizetne a Q?
Továbbá nem értem azt sem, h mivel állítólag nem beva, oba védett a kft., akkor hogy jön ide a beva?- http://pazsitz.hu -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák