- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
180 fokos látószög csak tükörreflexes gépen érhető el, nem olcsó obival. Alsó kategória 150-200k-nál kezdődik, felső a csillagos ég. Tudomásom szerint a panorámakép készítés több képből összerakott, akár 360fokos látószöget lehetővé tévő ''eljárás''. Ezt meg ki lehet vitelezni bármilyen jobb kompakttal vagy bridge-el is.
-
Zozzant
addikt
a fisheye meg a panoráma nem egészen ugyanaz, van fisheye előtétlencse kompakthoz (dslr-t annyira nem vágom) 180-185 fokot betorzít a képre, ha meg panorámázni akarsz kompakttal akkor állvány és sima nagylátószöggel végigkattogod a látóhatárt, majd gépen egyberakod a panorámaszoftverrel.
ha kompakt akkor itt nézz körül: [link]https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Hydra SR
addikt
Ez egy halszem előtét, és mint minden előtét, ez is rontja a minőséget nyilván. Kérdés, hogy mennyire de nekem nagyon olcsónak tűnik, nem hiszem, hogy csúcsminőség.
190k reális egy 400D-ért, ha kitobival adják. Csak a vázért kicsit drága, vagy legalábbis van valamivel olcsóbban is. De akkor már ajánlanék egy Sony R1-et, elég jó a nagylátója és az objektíve rajzolata, kompakt de akkora és közel olyan minőségű szenzora van mint a tükörreflexeseknek, olcsóbb mint egy 400D és ha csak erre vagy legalábbis elsősorban veszed akkor szerintem jobb vétel. Azt fejből nem tudom, hogy mekkora a szűrőmenete, ennek nézz utána ha ezt választod mert az általad linkelt halszem előtét csak 52 és 58mm-es menetre kapható. Esélyes, hogy az R1 is 58-as.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Szten Márs
nagyúr
Canon G6:
35mm-es nagylátószög F/2.0 fényerő mellett Baromi fényerős lencse és 140mm-en ami a max tele állás is csak 3-ig csökken... ez baromi nagy jó pont, ha rosszak a fényviszonyok sokat segít és nem az ISO-t kell tekergetni csutkára. A 35 mm-es nagylátó meg átlagos, beltéren sok minden nem fér bele miatta sajnos.
Nikon Coolpix 8400:
24-85 mm átfogás, azaz 24 mm-es nayglátószög. Itt meg ez a baromi nagy jó pont beltéren. Sőt beltéren ez az egyik legfontosabb dolog, és a 24mm-es nagylátó rengeteg helyzetben nélkülözhetetlen lesz. Fényerő F/2,6 - 4,9 nem olyan jó, de nagylátón nincs is vele semmi baj, így is teljesen korrekt.
Nikon Coolpix 8700:
35 - 280 mm - ez már inkább superzoom gép, nem az amire neked kell, 2,8-4,2 telén jó, nagylátón sem vészes, de az előző két gép határozottan jobb nála beltérre.
Casio EX-P700:
Nemtom biztosan jól méri az időt (33-132 mm, 2,8-4 fényerő, nem rossz, de hát sztem Casióból mégis inkább órát vennék)
Nahh, más megközelítésekből nem néztem meg a gépeket, csak ebből a kettőből - ez kb a beltéren való használhatóságot jól determinálja - bocs, de így délelőtt ennyire futja az időmből, mert én is futok. Viszont ezek alapján a legnagyobb látószöge miatt egyértelműen a Nikon 8400 legjobb beltérre.
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest