- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigrian
csendes tag
válasz Degeczi #11677 üzenetére
megismételhetetlen helyre tartalékakku nélkül? életszerűtlen!
Szerintem ehhez még alkalom sem kell. Minden géphez kell tartani legalább egy tartalék akkut/készletet. Egyszerűen sokkal könnyebb az élet úgy.
Sokáig én is vacilláltam ezen a dolgon (AA párti voltam), aztán végül mindkét gépem Li-os lett. (A vakumba meg AA megy) Mert rájöttem, ez nem szabad, hogy döntő szempont legyen.
Ez az egész akku-kérdés szerintem akkor kezd érdekessé válni, ha több berendezésed van. Na ilyenkor lehet fontos szempont az AA, mert szabványos. A két gépem Li-akkuja pl. csak pár tized mm-nyit tér el méretben (minden egyéb paraméterük azonos, a cellák bizonyára fizikai méretben is), és máris nem csereszabatosak. Ehhez persze két töltőt is kell tartani. Ha még több félét használsz, akkor még rosszabb a helyzet. Pfuj!
(Mindig is utópiának tartottam, amit R2D2 tudott: az összes galaxisban ugyanazt a csatlakozót használni.)Szóval az AA előnye nemigazán az, hogy elemmel pótolható, hanem akkor jön elő, ha sok-sok készüléked van, (nemcsak fényképező,) és mindegyikbe jó. Egy töltő mindenhez, az ám a királyság!
De ha NiMh AA akku, akkor csakis eneloop!"Végtelen sok ilyen szám van, de viszonylag kevés"
-
blattida
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest