Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tigrian

csendes tag

válasz Degeczi #11677 üzenetére

megismételhetetlen helyre tartalékakku nélkül? életszerűtlen!

Szerintem ehhez még alkalom sem kell. Minden géphez kell tartani legalább egy tartalék akkut/készletet. Egyszerűen sokkal könnyebb az élet úgy.

Sokáig én is vacilláltam ezen a dolgon (AA párti voltam), aztán végül mindkét gépem Li-os lett. (A vakumba meg AA megy) :D Mert rájöttem, ez nem szabad, hogy döntő szempont legyen.
    Ez az egész akku-kérdés szerintem akkor kezd érdekessé válni, ha több berendezésed van. Na ilyenkor lehet fontos szempont az AA, mert szabványos. A két gépem Li-akkuja pl. csak pár tized mm-nyit tér el méretben (minden egyéb paraméterük azonos, a cellák bizonyára fizikai méretben is), és máris nem csereszabatosak. Ehhez persze két töltőt is kell tartani. Ha még több félét használsz, akkor még rosszabb a helyzet. Pfuj!
    (Mindig is utópiának tartottam, amit R2D2 tudott: az összes galaxisban ugyanazt a csatlakozót használni.)

Szóval az AA előnye nemigazán az, hogy elemmel pótolható, hanem akkor jön elő, ha sok-sok készüléked van, (nemcsak fényképező,) és mindegyikbe jó. Egy töltő mindenhez, az ám a királyság! :K
    De ha NiMh AA akku, akkor csakis eneloop!

"Végtelen sok ilyen szám van, de viszonylag kevés"

• blattida

nagyúr

válasz Degeczi #11677 üzenetére

Évek óta lehet kapni napelemes töltőket, így a konnektor sem létkérdés ma már. Igaz, hogy kicsi a töltőáramuk, de ez az akkuknak kifejezetten jó, Te meg vársz egy kicsit... ;]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

Új hozzászólás Aktív témák