Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Jenne #59231 üzenetére

    Letelt a szerkesztési időm, és most olvasom alaposabban, hogy neked az is gondot okoz, hogy az egyes paraméterek mit jelentenek. Ebben az setben hatványozottan igaz lesz, amit írtam, hogy a legfőbb jó, hogy 6-9.000Ft-ból megtanulhatod, mi fontos neked. Mert ez úgyis a gyakorlatban derül ki.

    Miután a két gép teljesen eltérő fizimiskájú, ugyanakkor hasonló képminőséget produkál, így szerintem azt kell eldöntened, hogy mi a fontosabb neked, a Nikon kompaktsága, az, hogy könnyen tudod vinni magaddal (sokaknál ez fontos szempont), vagy az, hogy a canonnak kell egy tárolóhely, cserébe tud olyanokat, hogy kihajthatod a kijelzőjét, tudsz rá külső vakut tenni (többe kerül a vaku mint a gép...), nagyobb a zoomátfogása, tehát távolabbi dolgokat közelebb tudsz hozni vele (persze gyengébb lesz a kép minősége és állvány nélkül csak verőfényes időben tudod kihasználni) és jobban tudsz vele közeli, apró dolgokat fényképezni. A Nikonnál a kijelzőn tudod a képet komponálni (mint mobilnál), a canon esetében van "olyan belenézős" kereső is, de az elektromos szerintem, és elsősorban erős napfényben lehet előnyös, amikor a kijelző nem látszik jól.
    Felbontás szempontjából a 16 határozottan több mint a 10, de szerintem ez nem olyan lényeges paraméter mint egyesek gondolják. Valószínűleg nem fogsz A4 méretű papírképeket készíteni.

    Ha hajlandó vagy állványról is fotózni, akkor szerintem a canont válaszd. (Engem a Canonban a vakupapucs vonz, miután Canonos vagyok és van hozzá vakum is – de ez az én szempontom.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák