- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
-
Locutus
veterán
Mondjuk érdekes megközelítés, mert eddig ilyet amit te írtál, még sehol se olvastam róla.
Még a PH-n is volt tesztelve, és ott is tökéletesnek hozták ki, 5-6 külföldi mellett.
Biztos láttál te már ilyen tápot?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
omikron23
senior tag
Bocs, hogy beleszólok, de én úgy gondolom, hogy tápegységből érdemes egyszer egy kicsit minőségibb, erősebb darabot venni, és ha lehet modulárisat, és akkor nem kell folyton azon aggódni, hogy vajon elég lesz-e....
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
omikron23
senior tag
Ha moduláris a kicsike, akkor ráadásul nem kell folyamatosan a kábelekkel harcolni a házon belül, és a szellőzés is jobb lesz....
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
Dyno
veterán
válasz Locutus #39603 üzenetére
Láttam nem láttam, Topower bels, és ez itt a probléma, de ha átméz a tápokról mélyvíz topikba hasonló véleményeket fogsz róla olvasni.
mindegy használd egészséggel, eddig minden Tagan tulajt meglepett ez a dolog, pedig bezony a Topowernek híre van és a Taganban ez van, mindegyik régiben, kivétel a Superrockokban van már CWT bél, azok már belsőleg is normális minőségűek.
Na de mindegy akkor biztos jó "táp".Nővéreméknek volt egy Easycon megdöglött elvitte a cpu-t ramokat, meg az egyik vinyójukat.Na de mindegy nem vonok le belőle következtetéseket, emg abból se hogy topower beles.
A másik emg nekem ment egy narancs matricás 300W-os Codegen 5évet, pedig volt alatta 6800ultra, meg 3,4ghz prescott.Még is tudom hogy egy szar....(#39604) omikron23: Hsz-t gyüjtesz?Szerkeztés gomb?Továbbá erről szól a topik hogy az emberek ne szart vegyenek, de a te géped alá minek 850W?Fogyaszt vagy 250W-t a géped, bár ha a cpu-t meghúztad rendesen emgkajálhat akár 300w-t is
[ Szerkesztve ]
-
omikron23
senior tag
Volt már 450 Wattos HX-em is, azzal sem volt semmi baj. Szerintem ez mind minőségi cucc, rengeteg tesztet olvastam, és néztem YouTube-on is, mindenhol elismerően nyilatkoztak róla....
-
omikron23
senior tag
És csak hab a tortán, hogy szinte egyik sem tud nála többet...
összesen 24 vinyó, dvd-író (12 Sata, 12 hagyományos) és 6 db 6+2pin-es PCI-E csatlakozó....Ha ennyit szerelnek bele, valószínű el is bírja.... Így egy darabig lehet bővíteni a konfigot...
-
omikron23
senior tag
Nem hozzászólást gyűjtök, csak itt jártam, és gondoltam írok, de ha ez bárkit is sért nem teszem...
Egyébként tisztában vagyok vele, hogy a gépem nem használja ki a tápot, viszont, ha cserélek, bővítek, akkor nem leszek gondban.... És tuningnál sem árt a plussz kratf...ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
Kvazár
őstag
Hát igen, én is 7 éve nyúzok egy DTK 400-ast, és csak most kezdett el fura hangokat eregetni.
A c2d-s gépben még csak félig raktam össze a konfigot, és a 420-as LC ( mostmár tudom mekkora szar) máris elkezdte hazavágni a vinyót, mert felpőrgési hibák lettek rajta, és az 1T-ás vinyó, ezért kattantam, és mondtam 850, azzal tuti nem lesz gondom egy darabig. ( És, ha van olyan jó mint a DTK-m akkor azt is tudom 7 évig használni.)Thx. Üdv.
( csak valami halkat keresnék, és a corsair lapja szerint, nem az. Nekem a halk enm 30dB alatt hanem 16 környékén van, és a Corsair meg alapból 22, és ha a saját konfigomat alá teszem lesz vagy 35, ami nekem már a vízhűtés miatt túl hangos.)
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: -
-
Locutus
veterán
Ezt én mind megértem, és szép kerek elméletnek hatnak, csak a tapasztalat, meg a tesztek miért mondanak mást?
Pl ez is? PH teszt
Egyébként a táp modellfrissitve lett közben, a tesztek nagy része még a régit mutatja. Az újon 2 molex csati helyett lett 2 pcie power csati. Nekem már ez az újabb van a tg-480-u01-ből. És nem is az Easycon sorozat, amit te írsz.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
vzsryl
nagyúr
válasz Kvazár #39596 üzenetére
"Köszönöm a pontos választ, és bocsi, én tényleg rossz adatot néztem [link]."
Oda is van írva, hogy ez a teljes rendszer fogyasztása."Csak te is azt mondod, hogy egy rendes sli-s guados rendszerhez 600W-os táp dukál, hogy halk legyen terhelés alatt is"
A 9800GT SLI-s konfig nagyon max. 350-400W-ot kajálhat, amit egy minőségi 500W-os táp játszva elvisz, halkan. 600W-osra akkor van szükség, ha G200 GPU-s kártyát szeretnél SLI-be kötni."Köszönöm, hogy pontos táp típusokat írtál, de az FSP-ről nem azt írtátok, az elején hogy hangosak ?"
Amiket felsoroltam, azok mind nagyon halkak, mivel magas a hatásfokuk, és nagyon jó venti van bennük.(#39604) omikron23: Hát Kvazár esetében az 500W-os táp a kicsit erősebb darab, a 600w-os meg ehhez a konfighoz már túl sok. Ha úgy tervezné, hogy komolyabb kártyákat akar CF-be kötni, akkor már ideális a 600W-os. A 850-es, az nagyon sok, és idle elég gyatra lenne a hatásfoka.
Továbbá az alkatrészek fogyasztása nem gondol egyet, és hirtelen megnő, tehát nincs szükség túl erőset venni. És az új alkatrészek sem feltétlen fogyasztanak egyre többet. Pl a nem rég megjelent HD5870-es VGA kb. egyforma gyors a HD4870x2-vel, de az utóbbi mégis ráver vagy 100-120W-ot fogyasztásban. Ahogy csökken a gyártástechnológia mérete, úgy csökken a fogyasztás is. Jövőre már jönnek a 32, aztán a 28nm-es chipek...[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
HANDO88
senior tag
sziasztok.felhivnám a tisztelt egybe gyűlt úri közönség figyelmét hogy akinek moduláris tápja van eladó az nagyon fontolja meg ezt a nem mindennapi és kiemelkedő ajánlatot
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! A következő konfighoz milyen tápot ajánlatok?
GIGABYTE AM2+-os alaplap
AMD 5600+X2 proci
2x1GB Kingston DDR2 800MHz
Gainward HD 4850 GS
Két vinyó meg 1-2 optikai meghajtóA táp tesómnak lenne és olyan 8-10K-ra készítettem fel. Gondolom egy minőségibb 400-450-es táp lenne a célszerű. De Ti majd mindjárt felvilágosítatok!
═════════════════════════════════════════
-
Kvazár
őstag
válasz vzsryl #39614 üzenetére
Helló!
Köszi a választ, de én maradnék a 800 körüli tápoknál.
Az fsp everest 800-at már korábban kérdeztem, akkor azt a választ kaptam, olvassam el a legelső hszt, ezt megtettem, de nem találtam mi a baja
Most akkor jó/rossz, hangos/halk(20dB-alatt)thx.üdv.
-
Dyno
veterán
válasz Kvazár #39612 üzenetére
Rendben, jó páran leírtuk neked ugyan azt nem is egyszer, végy amit akarsz, nem igaz hogy képtelen vagy megérteni, hogy 70%-os hatásfokkal fog neked dolgozni idle 100W-t kajáló gép alatt egy 850W-os táp......tx650-t se használnád ki soha, a másik emg ezek a tápok nem fognak 7évet bírni, vegyél Enermaxot az talán fog még annyit menni.
(#39613) Locutus : Rendben nem tudoma reviziók hogy vannak, topower beles, ez számomra már fájó pont, de legyen igazad biztos jó táp.....de sajnos lerágott csont az is hogy egy tápot nem lehet letesztelni, mert kitérdekel hogy 5órán keresztül hogy bírja a gyűrődést?Szerintem mindenki évek magasságába gondolkozik meg a védelemben, amit sajnos teszteken nem reprodukálják.
(#39619) Kvazár: Az FSP újabb szériás tápjairól(Epsilon/Everest szériák):
Az Epsilon szériával vannak problémák, de csak a 600-700W felettiekkel, mivel az összes a GLN 500-as elektronikájára épül. 600W felett az már kevés, ez a meghibásodások oka. De a kisebb, 400-500W-os darabokkal semmi gond nincs. Ár/értékben nagyon jó vételnek számítanak.Jól elolvastad...
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
Komolyan mondom igen komoly szövegértési gondjaim vannak
Értem, köszönöm.
De. 500-at már nem akarok, és a 600-as meg kevés helyen van jó áron .
Ezért tűnt a 850 megfelelőnek, mert kevés pluszpénzért jóval erősebbet veszek. Az meg, ha nem használom ki nem zavar, de ha menet közben elfogy alólam igen, az annál jobban.
Thx. Üdv.Eladó cuccaim: -
-
d@minator
addikt
válasz castro #39577 üzenetére
Elég lesz a PRO vagy MODU. Három ágas tápnál elég a 25A-es korlát. Valamiért 2 ágra emlékeztem pedig nekem is volt.
Közben megtaláltam a következő tápomat: Pro/Modu 87+ Van mire gyűjteni. -
Kvazár
őstag
És erről vélemény:http://www.depo.hu/chieftec/dt-600c14s
Nézegettem az adatlapját, meg az árát.
Azt tudom, hogy a chieftec jó, csak azt nem tudom, ez a bizonyos típus mennyire halk.
Azt írták rá silent, de számot hozzá meg nem.
Tapasztalat valakinek?
Thx. Üdv.Eladó cuccaim: -
-
b@ndi
tag
Hali,
Most bővítettem VGA-t és felmerült bennem, hogy kevés lesz a táp Szerintetek a következő konfighoz elegendő a jelenlegi Codegen 450W-os tápom?
C2D E6300 - 1.86Ghz
XFX 4890
1 ODD
4 HDDElőre is köszi.
-
Kombat
őstag
Nemsokára jönnek az Enermax új tápjai: PRO87+, MODU87+
-
-
Dyno
veterán
válasz 14adam #39634 üzenetére
Az 500-as Codegen ami minőségileg jó,abba egy Fsp Green Power belső van[/
MI VAN?Egyikse minőség 2000 tájékán voltak 200-300W-osok FSP bélel, 480W-os van 360W-os Sirtec bélel.
(#39624) d@minator: Tudom már engem is zavar.
(#39618) RootRulez: APN-n is van legalább is korábban volt róla szó 3-4napja, és elméletileg akinek ajánlottuk, talált róla valami review-t és írták hogy van rajta.
(#39619) Kvazár: Jó táp, de neked hangos lesz.Corsair TX650-t vegyél.Vagy HX650-t ha moduláris kell.
-
14adam
addikt
Pedig Fsp bél van benne,350 vagy 400 körüli lehet. Codegen bél, Fsp Green power
-
14adam
addikt
-
Landon
őstag
Most h itt a Karácsony beterveztem egy erősebb táp vétlét is a jövőre vonatkozólag és érdeklődni szeretnék h mit ajánlanátok: eddig ezek között nem tudok dönteni:
EZ vagy EZ? Árba kb uaz csak a HX az moduláriis és 100W-al kevesebb ha jól látom. Sürgősen kéne válasz mert ma kéne megrendelnem a cuccost mert csak holnap tudok elmenni érte. Enermax sajnos jelenleg nincs.[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
14adam
addikt
válasz Landon #39642 üzenetére
Kezdem elveszíteni a bizalmam a Seasonic belsős Corsair tápokkal kapcsolatban.Tehát inkább Tx 750 abba Cwt belső van,az nemprodukált olyat,hogy nemkapcsol le a rövidzár védelem és ezért leég a gép,vagy a venti fordulatszáma is normálisra van állítva nemúgy mint a Seasonic-é aminek nagyon levan tekerve...
Egy kérdés,hova kell ekkora teljesítmény? Találunk lehet jobbat is jó áron -
Joshi
titán
Melyiket a kettő közül? Ha lehet akkor ne elfogultan válaszoljatok, inkább pro/kontra érvelések érdekelnének tehát konkrétumok. THX!
Melyiket vegyem?
FSP Everest 500W modu.
vagy
Sharkoon Rush Power M SHA-R500 (ezt még nem nagyon lehet itthon kapni)Ha esetleg lenne valami más jobb alternatíva a 16k árkategória átlépése nélkül akkor ne kíméljetek.
Ami fontos hogy ~500W körüli teljesítmény azért legyen moduláris kábelezéssel halk venti mellett.
-
Landon
őstag
válasz 14adam #39643 üzenetére
Nos jelenleg a köv gépem van. AMD PhenomII 965BE 3.7GHz (140+W :S), Sapphire AMD HD Radeon 5870 1GB, 1db WD Caviar Black winyó 1db optikai combi meghajtó és ugye a lap memória + a ház ami egy nagyon gagyi vmi egyenlőre. Ehhez van jelenleg egy FSP Everest 80plus 500W. Namost Karácsonyra vennék egy MSI 790FX-GD70-es lapot + egy Tt Element V-ös házat ami tele van ledes ventikkel ja a CPU-n egy Mugen 2es hűtő van nem tudom annak a ventije gondolom nem eszik olyan vészesen sokat... De mind ehhez a 500W-os everest kissé karcsúnak tűnik és nem szeretnék közel járni a kimerítéséhez mert annál melegszenek amiatt a többi elemek, (CPU pl) legalább is nekem ezt mondták. A jelenlegi giga lapom csinál olyat h 11msp POST előtt mire effektive megjelenik a POST és hallod a "beep" hangot. Namost nekem nagyon az az érzésem h ez nem is a giga lap miatt lehet talán hanem a táp talán kezd karcsú lenni és nem szeretnék egy ilyen gép mellett pont a tápon spórolni. Mondjuk az nem lett volna rossz ha moduláris a táp a kábelek elhelyezése miatt de ha ennyire rosszak a Seasonic belsős Corsair-ok akkor hagyom inkább. Arról a ODIN-ról olvastam sok jót még.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Joshi
titán
válasz vzsryl #39645 üzenetére
Meg mondom őszintén hogy a Sharkoon jobban tetszik(design), de az FSP név jobban cseng igaz hogy nekem még soha nem volt márkás jó tápom de problémám se akadt egyikkel sem. Most se feltétlenül hajlok a márkára, de gondolom hogy a Sharkoon 60€ árcédulájáért már adnak is valamit. Mivel a konfigomban már csak a táp a kakukktojás(na jó az Asrock alaplapot leszámítva ) úgy döntöttem hogy mindenképpen lecserélem. A 12V-os ág mitől olyan fontos?
-
Kvazár
őstag
Megnéztem én is azt a tápot amit linkeltél, és hmm.
Nekem is tetszik, erős, és mégis halk. A venti ami benne van akkor 18dB-es, ha maxon hajtom. A corsair meg akkor halkabb nála, ha nem kapcsolom be, az adatok szerint.Már csak az a kérdés, szerintetek megér 30-33e-t
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Na akkor most vki erősítsen meg a 3 táp közül vmelyik mellett mert eleddig nem olvastam egyező véleményt.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest