- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
bartucc
addikt
válasz Ace Ventura #26300 üzenetére
500-ast tudom (tudtam úgy) hogy jó, hallásból, dicsérték, de akkor ezek szerint mégse
Jó milyen tápjaid voltak az se mind1"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Ace Ventura
addikt
válasz bartucc #26301 üzenetére
300-as Codegen, 450-es Csifi, 430-as Seasonic, M600 silent pro, és most jön a 650TX
Lehet, hogy sokan nem fogják elhinni, de a 450-es csifinél is erősebb hangja volt az M600-nak.Lehet hogy rosszat fogtam ki, de majd leestem a székről, mikor bekapcsoltam.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
riov
tag
Elszöris köszi a HSZ-t, mindkét táp nagyon szuper amiket ajánlottál, szívem szerint én is egy Corsair TX -et vennék csak elég borsos az ára, max az a 20-22 amiben gondolkozok és ahogy néztem ebbe az általam felsoroltak férnek bele, abból tudnál ajánlani egyet.
*** Home office ***
-
riov
tag
Közben körbe néztem és olvasgattam egy kicsit,
a Hipert már magamtól is kiejtem, egyszer volt nekem is M480 típusom és 2év után megadta magát, erről a 630 -ról sem olvastam sok jót!
A Chieftec-et, ahogy látom senki nem favorizálja
A többivel mi a helyzet (a hétvégére szeretném , ha összeállna a rendszer) ?
Az FSP-n ha jól tudom nincs 8pin PCI-E, ha így van az is alapból kizáró ok!Maradna az általam írt Enermax, OCZ , CM , és Gigabyte....
*** Home office ***
-
-
kfron
aktív tag
Efficiency 85%
Input Voltage 100-240 VAC
Frequency 50Hz - 60Hz
PFC Active
Power Provided 600W
Over-Current Protection V
Over-Voltage Protection V
Short-Circuit Protection V
Line Type Main connector 20+4PIN
4Pin+12V Power Connector 4+4PIN/8PIN
4Pin Floppy Connector 1
S-ATA Connector 6
4Pin Connector 6
PCI-Express Connector 6PIN, 6+2PIN
Case Color BLUE
Chassis Fan 120mm
Noise <21 dBA
Form Factor ATX 12V 2.2, EPS 12V V2. 92
Safety Approval UL/cUL, TUV, CB, CE, FCC, VDE
Dimensions(LxWxH)mm 150*140*86Üdv.
Ezek az Fsp epsilon 600w adatai. Az a 6+2 pin, nem az ami neked kell?[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Srácok, valaki megszakértené nekem zaj szempontjából a #26283 hsz-t? Köszi!
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
riov
tag
Köszi a HSZ
Azért gondoltam nagyobb teljesítményű tápokra, mint egy 450W-os , mert nem mindegy hogy 90-100% -on jár a táp, mert ki van centizve a teljesítménye, vagy csak 60-70% -on .? (ez egyben kérdés is , mert ez szerintem van így és nem biztos, hogy így is van)
Gondolom ilyenkor jobbna melegszik is a táp, hangosabb a venti, és az állandó full kihasználtság miatt az élettartama is rövidebb. ?*** Home office ***
-
riov
tag
Többen is írtátok , hogy nem jó , ha szét van bontva a +12V -os ág ez mit jelent, és az általam felsoroltak közül mind ilyen, inkább így kérdezném melyik nem?
Néztem a tápok leírásait és, ha jól értelmezem ezt a szétbontást, a CM Real -nek 3 ágon van a 12V, a Gigabytnak meg sz összes többinek 4 ágon.
*** Home office ***
-
bartucc
addikt
Az epsilonokról mostanában nem sok jót hallani.....
Minél kevesebb az ág, annál jobban bírja a táp a nagyobb rántásokat, főleg egy q6600-nál számít ez.(használd a szerkesztés gombot.... )
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
-
Qru
MODERÁTOR
Élettartam nem rövidül jelentősen, a kondik 105 fokra vannak hitelesítve, szóval bírják a gyűrődést, nem véletlenül van ezekre több év gari.
Igen, általában olyan 50%-os terheltségnél van a legjobb hatásfoka ezeknek a tápoknak, itt a legkisebb a hulladékhő termelésük (rgo itt a legcsendesebbek). Ilyen alapon vehetnél 1kW-os tápot... Nem tudom mennyire vagy érzékeny a hangra, de szvsz a max 37dB-es ventihangerő elég jó érték. Amit linkeltem képet ott egy csúcsra járatva eszik 310W-ot egy húzott Quad-al. Nyilván üresjératben ennek töredékét eszi (harmadát kb). Szvsz VX450 bőven jó oda de ha az jobban megnyugtat akkor vegyél TX650-et. Esetleg HX szériából 520-ast pl.#nincsbennetarcsi
-
riov
tag
Az a baj amit már az előzőekben is leírtam 20-22e van rá, többet nem tudok rá áldozni jelenleg, a VX450 adatlapját olvasva meg nincs rajta 8pin PCI-E csati és ez kizáró ok, mert a kártyához sem adnak 6/8 -as átalakítót francos MSI -ék a gtx280soc-hoz pedig nem evidens , hogy minden tápon van ilyen csati, de ez most nem is gond nálam, mert ez csak egy meglévő konfignál lehet gáz (haverom is cserélhette a 600W-os Zalman tápját e miatt), viszont én akkor már persze egy olyan tápot szeretnék amin van.
Ezek milyenek Odin pro 550W v. CM Real M520-hoz?*** Home office ***
-
GSE
csendes tag
Helo emberek! Kérdésem lenne felétek...Most adtam el havernak az asus blitz formul lapomat és mikor be akartam rakni a gépébe kiderült h nagyon régi tápja van és nem is valami minőségi. Nincsen rajta 20+4 pines csatlakozó valamit processzorhoz csak 1*4pines 12V-os csatlakozó van. Na most a kérdésem az lenne h vesz hozzá tápot, csak nem tud rá túl sokat szánni, szóval nézegettem és a 400-wos tápok között nem találtam olyat aminek lenne 2*4pines 12V-os csatlakozó a processzorhoz. 20+4 pines természetesen van, és arra vagyok kíváncsi h elég lesz az egy darab 4pines csatlakozó vagy mindkettőre szükség lenne ahhoz h beinduljon a gép, mert az a beakasztó pöcök a csatlakozón csak az egyik oldalt van, vagyis arrafele nyúlik ebből gondoltam h el kéne indulni ha egy 4 pinest dugok bele. Jah és a processzor pedig egy e2180. Ha tudtok lécci gyorsan válaszoljatok! köszi előre is
-
3.Aragorn
addikt
válasz Ace Ventura #26302 üzenetére
Mi ez az M600-as? Bocs, de nem találom korábban se...
-
Qru
MODERÁTOR
Corsair egységes ágúak, ezért preferáljuk annyira erős vga-hoz, főleg Quad tuninghoz. TX650 12V-os ágon tud 624W-ot is leadni ami elég combos már.
Jaja, ez 4 felé bontott 12V-os körrel rendelkezik. Nem baj, de ugye procira elég nehéz két ágat kötni egyszerre ugye... és egy erős Quad tuning esetén mikor hirtelen meglódul a 4 mag 3,6GHz-en eléggé megindul az étvágya, ahol kevés lehet egy ág max 18A-e.
Chifi 550-et cseréltem TX650-re. Chifi 3db 18A ág, TX650 1db 52A. Csak a tápcsere hozott plusz 100MHz-et tuningban és ott is csak a bátorságom fogyott el, kitudja meddig szaladna még.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
addikt
1000w-ig nem nagyon van oylan táp, aminek több tényleges 12v ága van, mind egy tőről fakad, csak "virtuális" ágak.
Ezt minden oldalon leírom, de ugy tűnik senkinek nem tűnik fel.
Tessék már utána olvasni. angolul értők előnybenkiemelném a lényeget:
[I]But some people claim they can overclock better, etc. with a single +12V rail PSU
B.S. It's a placebo effect. The reality is that their previous PSU was defective or just wasn't as good as their current unit. If the old PSU was a cheap-o unit with four +12V rails and the new one is a PCP&C with one +12V rail, the new one isn't overclocking better because it's a single +12V rail unit. It's overclocking better because the old PSU was crap. It's only coincidental if the old PSU had multiple +12V rails and the current one has just one.
The only "problem" the occurs with multiple +12V rails is that when a +12V rail is overloaded (for example: more than 20A is being demanded from a rail set to only deliver up to 20A), the PSU shuts down. Since there are no "limits" on single +12V rail PSU's, you can not overload the rails and cause them to shut down..... unless you're using a "too-small" PSU in the first place. Single +12V rails do not have better voltage regulation, do not have better ripple filtering, etc. unless the PSU is better to begin with.[/I]
BS = bullshit.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hoffman_
nagyúr
Srácok, én voltam itt, anno a halott FSP BS II-vel... És azzal békéltem meg, hogy Liberty 400W.
Azonban, van rá esély, hogy csúnyán megszopm És nem lesz gari, bármit is csinálok. Akkor sajnos baj van, mert no money. Ha összevakarnám, az is lesz 2 hónap... És ólcsóér féle Van jobb, ha árban ezeket találtam?
--> FSP BlueStorm II 400W ( ) ~ 14-15k
--> FSP GreenPower 400W (?) ~ 12-13kHa úgy megszívom, ahogy nem akarom, és ez a határ, van jobb választás?
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #26323 üzenetére
Áh 95% hogy b@szhatom a garit, nem lesz új táp. Fasza. Lévén pénzem nincs, csak szemlélődni tudok
Enermax Cyclops - 450W - 14k (kevés gari..)
Töketlen, minimális hozzáértésemmel ezt sikerült. Nem haragudni... csak kínomban csinálom.
Melyik a legbarátibb innen? És van olyan, amit én nem tudok, de mégis jobb ezeknél? Azért iPon, mert velük még nem volt gondom. De egyhamar nem is lesz, úgysem veszek semmit
[ Szerkesztve ]
-
Loituma69
őstag
Enermaxot nem ismered, ez olyan mintha a mercedest nem ismernéd az autók közül!
-
addikt
válasz hoffman_ #26327 üzenetére
Nekem Superb-em van,sajnos nem a kocsiból
Nem rossz táp,csöndes de nem a leghalkabb.Vezetékek közepes hosszúságúak.A Q6600-ot ha nagyon meghúzom akkor már a táp a korlát,mivel nem tud annyit szolgáltatni mint ami kellene,de ha ez nincs terbe véve akkor szerintem bestbuy. -
Traxx
őstag
válasz Loituma69 #26332 üzenetére
Szerintem nem mint márkát, az azért erős lenne, hanem ezt a Cyclops-ot Ami nem is a legmeglepőbb annak a tükrében, hogy a hivatalos honlapon sincs rajta, tesztet is igencsak vadászni kell, nekem 1 hete nem jött össze, csak ez: [link]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Osynho
addikt
Szasztok! Haverom ma vett házat + tápot (persze nélkülem ) és ezt sikerült neki:
M-tec 450. Rákerestem, hát elég lehangoló a vélemény róla. Érdekes, hogy a 12V-os ágára a 450-ből elég keveset, 216W-ot hazudtak rá.
A kérdés az, hogy egyáltalán rá merje-e kötni ezt a konfigot (cpu tuning is lenne valszeg ):
E5200+ X1950PRO + 2x2gb ram + 1 hdd + 1 dvd-rw + ventik -
bartucc
addikt
válasz Osynho #26336 üzenetére
Legalább nem hazudtak sokat....
Nem merném rákötni, az 1950 eléggé amberéhes aránylag, meghal sztem vele, ha nem azonnal, akkor rövid időn belül. Egy 300-as PNR is sokkal jobb...."Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Osynho
addikt
Jaja, köszi szépen, énis így látom a helyzetet, a tápon nem érdemes spórolni (főleg hogy egy kisebb fsp is elég olcsó). Megmondom neki, h jobban járna egy cserével
-
elfelejtette
veterán
válasz zed1983 #26297 üzenetére
Nem bizony. Pedig még az oldallapot is levettük, és úgy hallgatóztunk. Nagyon jó választás volt.
(#26282) Ace Ventura: Igen, 2 Orthos ment már jó ideje 9-es prioritással, és erre a hőfokra állt be a proci. Ja és persze RealTemp-pel mértünk (2.9beta).
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Guderian
tag
Hello!
Gigabyte EP35-DS3
Intel CORE 2 DUO E8500 BOX S775
GIGABYTE GV-R485OC-1GH HD4850 512MB PCIE
Kingmax 1GB (1066MHz PC2-8500) 3X
LG DVD-író H20NS10 SATA
Seagate 500 GB 32MB SATA II
Aerocool Aeroengine
Ehhez a konfighoz sok ez a táphieftec GPS-500AA-101A
Jó ez vagy elég kisebb kapacitású táp is?''A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni'' Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936
-
elfelejtette
veterán
válasz Guderian #26343 üzenetére
Jaja.
Sok is, meg hangos is...
Vegyél inkább egy Corsair CX400-at. Az elég. Meg halk.
Ja és ha kevésnek érzed a 2GB ramot, akkor inkább 2x2GB-ot vegyél, ne 3x1GB-ot. És ne 500-as Seagate vinyót vegyél, inkább WD, és ha bele tudod szorítani, akkor a 640-est.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
hoffman_
nagyúr
Kerestem mindenhol, nem találtam 18-20 alatt
Dyno: Úgy, hogy lehet, hogy olyan nagykerbe garis, ami megszűnt... Azért imádkozom, hogy ne oda legyen
Többiek:
Köszönöm Enermax az faszányos, üzenem mindenkinek
De úgy néz ki, Superb-re fogok rárepülni.... Ha összejön, akkor megmondom mennyiért jutottam hozzáSzoríccsatok!
mod: A Q6600 rántva zabál sokat, nem ettől félek... De ha lesz egy E8400, ugye azt még megeszi? Gondolom nem a teljesítménnyel van baj, hanem az adott ággal... ?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.