Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz FistXL #59746 üzenetére

    Windows 10-en a saját védelme, és a védelem növelése:
    - kritikus adataidról legyen mentésed egy külön helyen pl. külső HDD vagy online tárhely
    - naprakész rendszer, programok
    - böngészőben tartalomblokkoló - UBO
    - pénzügyek intézése kétfaktoros azonosítás - de már ez is alap sokszor tehát jön a telefonra egy ellenőrző kód stb.

    Kritikus weboldalak gyakori használata esetén a böngészőt lehet homokozóban is futtatni. Erről az utóbbi időben megfeledkeztem de nemrég írtak róla és eszembe jutott pl. Sandboxie-val alapban megoldható, hogy a böngésző már alapban Sandboxie-ban induljon lassulást mikor próbáltam nem éreztem.

    Persze oda kell figyelni mert ugye ilyenkor semmilyen változtatást sem fog megjegyezni a böngésző amit a Sandboxie-ban futtatott böngészőben végzel ezeket a változtatásokat neked kell engedélyezni erre néha oda kell figyelni, pl. ha felveszel egy új könyvjelzőt bezárod a böngészőt és törlöd a homokozó tartalmát akkor ez a felvett könyvjelző is eltűnik.

    Sajnos pont az a baj, hogy ingyenes vonalon az Avast Free és Kaspersky Free volt az a két védelem ami kevésbé zavarták a rendszert, és jól működtek de sajnos egyre vállalhatatlanabbak. A többi kergető még ezeknél is rosszabb.

    A Bitdefender Free-t lehet még esetleg kipróbálni - email-es regisztrációhoz között Bitdefender fiókot kell létrehozni - de ott meg nekem az elképesztő memória fogyasztást ne tetszett volt hogy 400-500MB RAM-ot is evett, van RAM-om de azért max 100MB-nál megállhatna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák