Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz Szellem. #47645 üzenetére

    "Víruskereső esetében nem így működik!"

    Ezt nehezen tudom elképzelni, mert a memóriakiosztások az operációs rendszer és nem az alkalmazások feladata.

    Rendszermag

    Idézek a fenti cikkből: "Rendszermag (angolul kernel): az operációs rendszer alapja (magja), amely felelős a hardver erőforrásainak kezeléséért (beleértve a memóriát és a processzort is)."

    "De, próbáld ki ha nem hiszed. tegyél fel két igazi víruskeresőt ( már ha engedi) és nézd meg mi történik. Olyan akadás lesz a vége, hogy a legrosszabb esetben winreinstall a vége."

    Az akadás és a memória kiosztás két különböző dolog.

    Az összeakadások, ami ténylegesen megtörténhetnek nem a közösen használt memória miatt vannak.

    Egy programban nem fixen címzik meg a memóriát, nem is lehetne, mert honnét tudja a program, hogy mennyi más program van még a memóriában? Honnét tudja, hogy mely címek a szabadok? Másrészt miért csak azokat a memóriahelyeket akarná használni, mint amit a másik vírusellenőrző program? A programok az operációs rendszernek a lefoglalandó memória nagyságát adják meg nem a helyét. Az operációs rendszer a kérések sorrendjében és a rendelkezésre álló memória helyek alapján ossza ki a programoknak a memóriát. Másképp egy káosz lenne.

    Az akadás onnét van, hogy ha két vírusellenőrző program ugyanazt a fájlt akarja ellenőrizni, akkor ezt az fogja megtenni, amelyik elsőnek jelezte az igényét az operációs rendszer felé, a másik hoppon marad, mert nem tud a fájlhoz férni és ezért nem fog jelezni akkor sem, ha esetleg vírusos is az adott fájl, mert a hozzáférését az első vírusellenőrző program megakadályozza.

    Nálam is az volt, hogy az ESET megakadályozta a WAR-t abban, hogy hozzáférjen a fájlhoz, mert az ESET kernelje beépült az operációs rendszerbe és hamarabb kapott hozzáférést a fájlhoz mint a WAR. Ezért nem érzékelhette a fenyegetést a WAR és ezért nem reagálhatott.

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák