Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mrszitya

    senior tag

    válasz blattida #36626 üzenetére

    Avast: igen, így van.

    Korábbi mrg-s teszteken is kiemelten jól teljesített, viszont... A "usability" részben nem véletlenül bukott meg, tudatos (magyar) felhasználót igényel a használata. (Mondjuk ez igaz a sandbox és a megerősített üzemmód opciókra is többek közt).

    1. probléma, hogy rengeteg bankot nem ismer alapból. Persze angol, amcsi bankok mennek neki, de sajna a magyarok például nem. Ennek csak azért van jelentősége, mert így magától nem tudja felajánlani a safezone-ra való átváltást.
    HSBC bank esetében egy hordozható formában feltett Dragon böngészőben is feldobja a megfelelő üzenetet, és azonnal át is vált gond nélkül egy kattintással (persze csak miután felteszi az ember a Chrome webáruházából az Avast beépülőt). Ám OTP weboldalára rá sem hederít. K&H ésatöbbi, dettó.
    A Safezone-ban be lehet állítani, hogy x bank oldalát is észlelje, de ezt nekem nem sikerült működésre bírni.

    2. dolog, ha nem teszi fel júzerünk valamiért a firefox/chrome beépülőt, akkor semmilyen bankra nem fog magától jelezni. Más kérdés, hogy az átlagember next-next módon telepít, így ezzel - legalábbis Firefox-nál, Chrome esetében nem tudom - nem lesz gond.

    Szóval kissé kényelmetlen a használata idehaza, mondjuk így. Safezone ikont persze kiteszi az asztalra, így ha az a kis tudatosság megvan, akkor nincs probléma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák