Hirdetés

Aktív témák

  • eurolac

    senior tag

    válasz HZoli87 #42777 üzenetére

    Szia! Nekem az alaplapi driverekkel együtt megy fel az un. Power Manager. Ebben a PM.exe vezérli ezt a fajta energiagazdálkodást.(Throttling státus) A laptopon egy gombbal tudom aktiválni és vissza.
    Mivel nem tudtam, hogy Fujitsu laptop esetében ez mire is jó utánaolvastam. A hivatalos oldalon anno az volt írva, hogy akkor aktiváljuk az energiagazdálkodást (egy gombnyomás a laptopon) ha arra szükségünk van. Pl.: zenét akarunk hallgatni és ha a ventilátor hangja zavar minket nyugodtan bekapcsolhatjuk, hiszen - ahogyan Te is írtad -, leveszi felére a proci teljesítményét, nem termel annyi hőt, tehát a venti sem fog annyit menni.
    Én nem tapasztaltam azt, ha leveszem a proci teljesítményét a manager segítségével, az visszamegy 1,6 GHz-re ha arra szüksége van. Vagy igen? Én nem látom jól? Érdemes folyamatosan bekapcsolva tartani (tehát akkor folyamatosan félgőzzel dolgozik a proci), mert ha kell dolgozik 1,6-on?
    Szívesen várom a véleményedet (akár priviben, hogy itt ne zavarjunk), mert anno már segítettél a Fujitsu topickban megoldanom egy problémámat. Üdv.

    Eurolac

Aktív témák